Bages

Notícia

Ferran Estruch, cap de llista d'ERC Bages a les properes eleccions al Parlament de Catalunya

El Congrés Comarcal d'ERC Bages s’ha celebrat avui divendres 27 de novembre de forma telemàtica per la situació excepcional de la pandèmia. La militància republicana hi era convocada per a escollir les persones candidates comarcals a la llista de Barcelona per les properes eleccions al Parlament de Catalunya.
 
El congrés s’ha iniciat amb les paraules de l’actual diputada Adriana Delgado, i també alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet. En la seva intervenció ha destacat tota la feina realitzada a la cambra catalana durant els darrers cinc anys, destacant la participació en la redacció de nombroses lleis així com l’honor de presidir el Parlament de les Dones i i poder exercir de 4a secretària de la Mesa del Parlament.
 
Pel que fa a l'elecció de les noves persones candidates, l'única candidatura presentada com a cap de llista ha estat la de l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, que ha rebut un ampli suport de la militància amb el 97% dels vots emesos dels prop de 80 militants assistens. En la seva intervenció, Estruch ha agraït la tasca de l’Adriana Delgado i ha tingut paraules de record per l'Oriol Junqueras, la Marta Rovira i la resta de persones preses i exiliades. Ha explicat que fa aquest pas “per la il•lusió que em mou, les ganes de treballar i la responsabilitat que tenim com a generació de fer tot el que està a les nostres mans per aconseguir una societat millor”“El meu compromís”, ha continuat, “és el de defensar a totes les persones i els seus drets en uns moments complicats, i treballar per construir un nou país, la nova República Catalana”. Una república que vol sigui “neta, justa, feminista, verda i per a tothom”. Per això, ha defensat que “ERC és la millor eina per assolir aquests objectius” i que compta amb tothom per a treballar-hi plegats.
 
La resta de la candidatura d’ERC Bages que acompanyarà Estruch estarà formada, per aquest ordre, per: Montserrat Clotet i Masana, regidora de Recursos Humans i Govern Obert a l’Ajuntament de Manresa; Isaac Jurado i Garcia, president de la Secció Local de Sant Vicenç de Castellet i membre de Jovent Republicà; Cristina Fabregat i Sintes, portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Castellgalí; i Georgina Mercadal i Viñals, alcaldessa de Sant Salvador de Guardiola.