Bages

Notícia

Junqueras i Aragonès demanen concentrar el vot independentista a ERC “per evitar un govern del 155” en un acte a Manresa


Els republicans han apel·lat a la “mobilització per omplir les urnes aquest proper diumenge per evitar un govern del 155” durant l’acte de campanya d’Esquerra Republicana a Manresa amb la participació de la plana major del partit: Oriol Junqueras, el candidat Pere Aragonès, l’exconseller Raül Romeva, la número 2 i bagenca, Laura Vilagrà, i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy.

L’alcalde republicà de la capital del Bages, Marc Aloy, ha obert l’acte apostant per “la via àmplia, la de sumar i arribar a acords” alhora que ha cridat a la mobilització el proper 14F “amb el nou lideratge d’ERC, com ja va passar a Manresa”. Per la seva part la número 2 i bagenca Laura Vilagrà també ha fet al·lusió a la necessitat d’acumular forces i ha situat Esquerra com a “graner de nous independentistes” i l’única candidatura “capaç” de liderar un país “net de corrupció” i “al costat de la gent”.

Oriol Junqueras i Raül Romeva també han pogut participat a l’acte amb poc marge de temps abans de tornar a la pressió de Lledoners per passar-hi la nit. De fet ha estat el mateix Romeva qui ha començat la seva intervenció mostrant il·lusió per poder ser a Manresa malgrat preveure de nou la revocació del tercer grau. L’exconseller ha explicat que “deuen haver entès que l’impacte que té tancar-nos a la presó durant la campanya no els convé” i afegeix que “una vegada més les decisions judicials no es prenen per criteris jurídics sinó polítics”. L’esport ha estat un dels temes que ha tractat Raül Romeva i ha remarcat el compromís de doblar el pressupost en aquest àmbit, l’alliberament de burocràcia en la gestió i rebuda de subvencions, l’assumpció de l’esport com a bé essencial i de caire transversal a tot el govern i, finalment, la corrupció 0 i la “lluita a fons” contra les irregularitats en el món esportiu.

El líder dels republicans, Oriol Junqueras, s’ha referit a la polèmica generada pel candidat socialista Salvador Illa al no haver-se volgut fer la prova PCR al debat de TV3 i ha posat en dubte si “el pitjor ministre de sanitat, que va abandonar el seu lloc de responsabilitat per presentar-se a unes eleccions, va aprofitar el seu càrrec per vacunar-se com va fer la cúpula militar de l’exèrcit espanyol”. Junqueras també ha volgut apel·lar a l’esperit de l’1 d’octubre per traslladar-lo al proper 14 de febrer com a “oportunitat de tornar a les urnes i de tornar-les a omplir de dignitat, de democràcia i de República”. Junqueras ha demanat el vot dels bagencs i les bagenques recordant que al Bages hi va haver la primera vaga contra el franquisme l'any 1947 i moltes “lluites compartides” com a les mines de Súria, Sallent, i també al Berguedà i Cercs, entre d’altres.

El candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat “la reconstrucció econòmica i social” com a factor “imprescindible” per l’avenç de Catalunya en els propers anys i ho ha fet contraposat els dos models de reconstrucció possible: “el model del 155 amb el candidat Salvador Illa i el model de candidatura de la via àmplia”. Aragonès també ha assegurat que “l’estat farà tot el possible per aturar el canvi i la victòria d’Esquerra Republicana” i ho ha fet posant d’exemple els casos de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona així com la possible investidura del candidat socialista “amb el suport o l’abstenció de Vox”. Davant d’aquest escenari, Aragonès ha fet una crida a la mobilització i a l’acumulació del vot independentista, sobiranista i antifeixista per evitar un govern del 155.