Bages

Notícia

ERC reitera el seu compromís amb Súria i la seva gent

Arran de la sorprenent notícia del trencament de l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Súria, el grup municipal d'ERC Súria volem lamentar profundament la situació en la qual queda el nostre consistori i les conseqüències negatives que se'n deriven i afectaran directament a tots els suriencs i surienques.

Dos dies després de conèixer la notícia, Esquerra Republicana, amb la portaveu Marta Viladés al capdavant, ja ens hem reunit amb tots els grups municipals. Després de les primeres converses, també amb l’alcalde, Albert Coberó, i la resta del grup socialista, hem pogut constatar la manca de predisposició per arribar a acords.

En aquest sentit, assenyalem la falta de lideratge de la força amb més representació al consistori, actualment sense cap proposta clara ni realista per acabar la legislatura amb un govern fort i cohesionat. S’evidencia que el pacte del PSC i el GIIS ha estat un fracàs. Un govern sense rumb i desorientat, en uns moments en què, més que mai, era necessari lideratge, un projecte clar i un full de ruta ambiciós per la Súria del futur.

Dos anys després de les darreres eleccions municipals, no s’ha realitzat cap dels projectes estratègics per al nostre municipi. Seguim amb molts problemes amb la recollida de residus, deficiències importants a la via pública i amb la construcció de la biblioteca -que havia de ser el projecte clau de la legislatura i de progrés pel nostre municipicompletament aturat. Sobre el centre de dia som l’únic partit que defensem la creació d’aquest equipament des de les eleccions del 2007, però és necessari estudiar quina tipologia, quin model i quina ubicació és millor per a la gent gran del nostre poble. Estem perdent moltes oportunitats i no ens ho podem permetre.

ERC Súria, en les anteriors eleccions municipals, vam aconseguir els millors resultats de la nostra història. Actualment som la segona força al nostre municipi, a poc més de 100 vots del grup socialista, i des del primer moment hem actuat amb lleialtat, fent una oposició contundent però constructiva, defensant les nostres propostes i prioritzant sempre Súria i la seva gent. Esquerra Republicana som l’alternativa a l’actual model que representa el PSC a Súria. La situació actual no ens permet, per responsabilitat, defugir de cap escenari, ja que Súria necessita estabilitat i certeses. No obstant, i davant de certes veus interessades en fer córrer aquest rumor, el que sí que volem desmentir de forma rotunda és que des d’Esquerra Republicana haguem estat treballant amb el grup de GIIS per tirar endavant una moció de censura.

Emplacem la resta de forces polítiques a continuar dialogant per mirar de trobar la millor solució a la indefinició actual, i per sobre de tot, ens posem a disposició de tots els suriencs i surienques, tal com titulava el nostre programa electoral. Seguim treballant amb coherència, il·lusió i sobretot responsabilitat. Serem allà on el poble de Súria ens demani i actuarem sempre amb responsabilitat i pensant només en Súria i la seva gent.