Bages

Notícia

Esquerra Republicana encapçala els indicadors de transparència a la comarca del Bages

Els 6 ajuntaments bagencs que han aconseguit el Segell Infoparticipa estan liderats per ERC
La Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona ha acollit aquest passat dilluns, 9 de maig, l'acte de lliurament dels guardons del Segell Infoparticipa de 2021 a Catalunya en què s'ha fet entrega d'un total de 150 segells: 136 a ajuntaments, 11 a consells comarcals i 3 a diputacions.

Sis ajuntaments de la comarca del Bages han estat premiats en aquesta novena edició. Els guardonats han estat Manresa, Cardona, Sallent, Fonollosa, Sant Salvador de Guardiola i Sant Vicenç de Castellet, tots ells liderats per Esquerra Republicana.

Infoparticipa és el guardó de referència de les bones pràctiques en l'àmbit de la transparència comunicativa als webs de l'administració local. S'avaluen 947 portals digitals d'ajuntaments catalans que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.

La certificació l'atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir del Mapa Infoparticipa, una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l'any 2012 i que ara la gestiona ell nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència).