Bages

Notícia

Esquerra Republicana celebra la partida d'1,5 milions d'euros aconseguida per a la reconversió industrial i social del Bages

Marta Viladés, Oriol Ribalta i Mirella Cortès, a Sallent
Marta Viladés, Oriol Ribalta i Mirella Cortès, a Sallent
L'aprovació d'una esmena d'Esquerra Republicana als Pressupostos Generals de l'Estat del 2023 ha sumat 500 mil euros a la partida d'un milió aconseguida en els PGE2022
El passat 22 de novembre, Esquerra Republicana de Catalunya va arribar a un preacord en la tramitació de la llei de Pressupostos Generals de l'Estat pel 2023 amb la incorporació de diverses esmenes transaccionals. Entre aquestes, destaquen els 500 mil euros aconseguits per a Cardona en el marc de l'acord de reactivació econòmica i social dels pobles miners del Bages que estan patint pels tancaments de les conques mineres. Aquesta xifra se suma al milió d'euros prèviament obtinguts en els PGE del 2022 destinats a Sallent i Súria.

Des de la Federació Comarcal d'ERC al Bages s'ha treballat conjuntament amb els grups parlamentaris d'Esquerra Republicana al Senat i al Congrés per tal d'arribar a un acord que dona resposta a la preocupació dels republicans per la situació de la zona minera de la comarca i que esdevé "una prioritat de futur", tal com ha detallat la portaveu del grup republicà al Senat, Mirella Cortès, que ha assenyalat la "importància" de portar a la cambra territorial totes les demandes i necessitats del territori, assegurant que "continuaran treballant en aquesta línia".

Per la seva banda, la presidenta d'ERC Bages, Marta Viladés, ha destacat la feina feta pels republicans per fer front a una situació que requereix un canvi. "No podem dependre exclusivament de la indústria minera i, per tant, cal impulsar una reindustrialització per diversificar el sector. Aquests diners han d'ajudar a enfortir les empreses que ocupen els nostres polígons i alhora intentar atraure'n de noves".

Cardona culmina la partida d'1,5 milions

En àmbit local, l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha exposat que "la notícia arriba en un gran moment" tenint en compte que s'estan a punt d'iniciar les obres del nou polígon industrial La Cort II que "ha de permetre una reactivació econòmica important". En el cas que s'arribés a un acord definitiu per l'aprovació dels PGE, Estruch considera que aquesta partida permetria a la vila fer un salt molt destacat.

Per la seva banda, Viladés, com a portaveu de l'oposició a l'Ajuntament de Súria, ha detallat que "segurament és la primera vegada que hi ha una partida dels PGE que van íntegrament destinada a Súria i això ha estat feina d'Esquerra al Congrés i al Senat". Viladés afegeix que "hi ha la paradoxa que l'alcaldia la té el PSC i des d'un partit de l'oposició que a Súria està a la posició, s'aconsegueix una inversió directa al municipi des dels pressupostos generals de l'Estat".

Finalment, a Sallent, la inversió aproximada de 500 mil euros es concretarà en la creació d'un pàrquing al polígon Illa, la millora del sanejament d'aigües del polígon Plans de la Sala i millores de seguretat als polígons. "Apostem pel desenvolupament dels nostres polígons, per crear llocs de treball i ajudar les empreses", ha afirmat l'alcalde Oriol Ribalta en referència als projectes de millora i inversió al municipi.