Bages

Notícia

Presentarà mocions als municipis i dóna suport a les concentracions convocades

Esquerra Republicana de Catalunya presentarà als ajuntaments bagencs una moció en defensa del model educatiu d'immersió lingüística i per rebutjar l'avantprojecte de llei de millora de la qualitat educativa del ministre Wert. A més, ERC dóna suport i assistirà a les concentracions convocades per les plataformes Somescola.cat i El Bages es Mou que tindran lloc aquesta setmana.

ERC considera que aquesta reforma suposa una agressió directa a un model que s'ha demostrat clarament d'èxit per la comunitat educativa i científica tant pel nivell de competència lingüística en dues llengües com per la cohesió social. Es tracta d'un atac més que forma part de l'estratègia del Govern espanyol per acabar amb el català a l'escola, com ho és també les darreres sentències en contra del Tribunal Suprem.

Per això, des d'ERC s'impulsarà l'aprovació de mocions als municipis bagencs per defensar l'escola en català i es fa una crida a la ciutadania a concentrar-se avui dilluns a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Major de Manresa amb el lema “Per un país de tots, l'escola en català”, i el proper dijous dia 13 de desembre a les 6 de la tarda també a la plaça Major.