Bages

Notícia

ERC - Catalunya Central proposa el bagenc Joan Badia per a la candidatura europea

Esquerra Republicana a la Catalunya Central ha celebrat el congrés per a escollir les persones candidates que formaran part de la llista electoral republicana a les properes eleccions europees. El congrés, que s'ha celebrat a Manresa, ha escollit a quatre candidats, entre els quals es troba el lingüista bagenc Joan Badia i Pujol.
 
Així, doncs, Badia -que ha comptat amb gairebé el 70% dels vots dels assistents al congrés-, acompanyarà al filòsof Josep Maria Terricabras i a la Marie Kapretz, que ja va ser escollida com a primera candidata d'ERC a nivell de la Catalunya Central en un congrés anterior. Kapretz, nascuda a Berlín, és regidora a Cercs i té un ampli currículum d'activitat cívico-cultural. 
 
En la seva intervenció, Badia ha manifestat la il·lusió que li produeix poder donar suport a la candidatura d'ERC al Parlament Europeu. Ha recordat l'esforç de tants i tants catalans durant molts anys defensant la identitat i la llengua, d'una manera integrada i normalitzada, que ens ha portat al punt on som. Finalment, el nou candidat ha agraït la confiança dipositada i ha acabat remarcant l'optimisme pel futur i la necessitat de seguir treballant sense defallir, perquè tenim al davant l'oportunitat de fer un país nou més just, més democràtic, i també més culte.
 
Joan Badia i Pujol és un reconegut lingüista català. Catedràtic de Llengua i Literatura Catalana d'ensenyament secundari, ha estat professor universitari (UAB, FUB, UOC) i ha ocupat diferents responsabilitats polítiques al Govern de la Generalitat, sempre en l'àmbit de la innovació educativa, la formació de docents i la planificació acadèmica en l'Educació Superior. També és autor de diverses publicacions sobre l'aprenentatge de la llengua catalana i ha estat director de l'institut Lluís de Peguera de Manresa, president de la delegació d'Òmnium Cultural al Bages, i president local i comarcal d'ERC, a Manresa i al Bages. Actualment és professor de secundària i president de la Fundació Independència i Progrés.