Bages

Notícia

ERC Bages passa pàgina de l’episodi de la sentència i fa una crida a votar només opcions independentistes a les pròximes eleccions

1- Un cop llegida la recent sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, afirmem que el resultat final del procés de reforma estatutària, impulsat en un primer moment per la nostra formació, ha estat un absolut fracàs, tan perquè no s’han aconseguit els objectius o aspiracions inicials, com perquè el resultat final ha deixat en una situació jurídica molt difícil el sistema autonòmic que ens regeix.

2- La sentència no només demostra una vegada més que l’Estat espanyol no té cap interès en esdevenir un estat plurinacional, sinó que talla de soca-rel qualsevol possibilitat de seguir augmentant l’autogovern de Catalunya dins de l’ordenament jurídic actual.

3- Amb tot, volem manifestar que per a nosaltres el contingut de la sentència, de la qual tampoc esperàvem gran cosa, no és rellevant. I allò que volem posar de manifest és el fet que en aquesta ocasió la separació de poders, que per a nosaltres és el pilar fonamental del funcionament de qualsevol democràcia, s’ha negligit: el poder judicial ha passat per sobre del poder legislatiu, esmenant una llei aprovada per dos parlaments democràtics, i pel poble català en referèndum. En altres paraules, creiem que s’ha comès un acte il•legítim, de tipus dictatorial, que abaixa molt el llistó de la democràcia espanyola, i que respon a una voluntat d’humiliació política per a tots els catalans i catalanes. Aquesta sentència, doncs, separa definitivament els destins polítics de la nostra nació i de l’Estat espanyol.

4- També volem manifestar que aquest ja no era el nostre estatut; per això vam demanar el vot negatiu en el referèndum d’aprovació. Després del pacte Mas-Zapatero i després del ribot de la comissió del Congrés de Diputats, presidida per Alfonso Guerra, l’estatut ja no tenia res a veure amb el text que va sortir del Parlament de Catalunya el 30 de setembre del 2006. Després del referèndum, nosaltres vam acatar la voluntat popular i vam defensar la llei. Però ara, per a nosaltres, la via estatuària està acabada. No només creiem que no s’hauria d’haver acatat la sentència sinó que creiem que ara ja només queda un camí possible per al futur del poble català: la independència.

5- Des d’Esquerra Bages volem fer una crida als ciutadans de la comarca per animar-los a respondre a aquesta violenta agressió política donant suport a les nombroses iniciatives que la nostra societat està articulant a totes les poblacions, com també a la manifestació unitària que tindrà lloc el proper 10 de juliol a la ciutat de Barcelona. De totes maneres, i d’una manera molt més important que la manifestació, emplacem també tota la ciutadania a mantenir viu aquest estat d’indignació i a tenir-lo present a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, que es celebraran molt probablement el mes de novembre, votant només aquelles opcions que defensin la consecució d’un estat propi per a la nació catalana.