Bages

Totes les opinions

Ferran Estruch, diputat d'ERC al Parlament de Catalunya i alcalde de Cardona

Per un model elèctric just i diversificat. Prou abusos!

L’elevat preu de l’electricitat s’ha convertit en els darrers mesos i anys en un problema estructural que arrossega l’Estat espanyol des de fa dècades sense capacitat de donar-hi una solució per la ciutadania i que afecta a milions de famílies i a tot el teixit empresarial i productiu del país, havent d’assumir uns costos superiors a la mitjana europea i ocasionant una clara pèrdua de competitivitat.

Marta Viladés i Ribera, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Súria

Súria, un any més, sense fira medieval

Marta Viladés

La Fira Medieval d’Oficis de Súria ha situat el municipi al mapa com una de les fires amb més encant, més concorregudes i amb més èxit que hi ha a tota la Catalunya Central. El 2 de setembre es va celebrar un ple extraordinari per aprovar l’eliminació de la partida del pressupost de la Fira Medieval. Amb 8 vots a favor del PSC, AIS i GIIS i els vots en contra d’ERC, Súria queda orfe de celebrar la fira un any més.

Miquel León i Pardo, president d'ERC Manresa

Següent parada: Manresa

Després d’assistir fa unes setmanes a la presentació que FCG i l’Ajuntament de Manresa han fet del projecte d’ampliació de la línia de tren Llobregat-Anoia a Manresa, crec decididament que és convenient per la ciutat, perquè és un projecte d’aquells que ens fa avançar. I això des del convenciment que el futur de les nostres ciutats, del nostre país i del nostre planeta va íntimament lligat a una bona connexió dels territoris, en clau de sostenibilitat i de caràcter públic.

Adriana Delgado, alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet

El POUM, eina col·lectiva per transformar Sant Vicenç de Castellet

Durant els darrers mesos des de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet hem treballat intensament per posar fil a l'agulla a la revisió del POUM, el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, que ha de definir el municipi del futur. El document vigent és anterior a l'any 2000 i cal posar-lo al dia, perquè ja no és útil ni vigent. Hem fet els primers passos per actualitzar una eina que ha de reflectir els canvis i la transformació viscuda al municipi els darrers anys i dibuixar quin poble ens imaginem a mitjà i llarg termini.

Mariona Homs, regidora d'Acció i Inclusió Social de l'Ajuntament de Manresa

Reptes compartits

Que el racisme és un mal estructural i endèmic és un fet: cal lluitar per erradicar-lo de les institucions i del conjunt de la societat. L'Ajuntament de Manresa s'ha posicionat sempre i ha treballat per erradicar qualsevol mostra de racisme i ho continuarà fent. El suport al personal de Serveis Socials per part del govern municipal (que també han expressat altres entitats, organismes i persones) és un reconeixement a una tasca professional que exerceixen en unes condicions molt dures, agreujades encara per la pandèmia.

Adriana Delgado, diputada i alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet

Habitatge, repte compartit

Garantir el dret de l'accés a l'habitatge a preus assequibles és un dels principals reptes que tenim com a societat, especialment després de les conseqüències nefastes que va deixar la bombolla immobiliària i estant immersos en una nova crisi econòmica i social provocada pel coronavirus. Veiem amb preocupació que als municipis hi ha milers i milers d'habitatges buits mentre la gent jove, i no tan jove, té massa dificultats per emancipar-se, fer camí i emprendre els seus projectes vitals, o simplement fer un canvi d'habitatge.

Mirella Cortès, portaveu d'ERC-EHBildu al Senat, i Marc Aloy, alcalde de Manresa

Una victòria del municipalisme republicà

Els ajuntaments dels nostres pobles i ciutats podran fer servir els recursos dels que disposen per atendre les necessitats urgents dels seus veïns i veïnes. Milions i milions d'euros fins ara bloquejats als bancs per les injustes i regles de l'austeritat fiscal serviran per afrontar l'impacte de la pandèmia més important del darrer segle. Un fet d'una lògica aclaparadora per als que ens dediquem al servei públic però que ha costat una llarga batalla contra un govern del PSOE i Unides Podem que fa mesos que ens repetia, una i altra vegada, que suspendre els topalls de les regles de despesa era, ras i curt, «impossible».

Albert Mulero, president d'ERC Bages

La increïble prohibició de penjar llaços grocs a Castellbell i el Vilar

L'equip de govern socialista a Castellbell i el Vilar té majoria absoluta al Consistori. L'alcaldessa, Montserrat Badia, ha decidit que no es poden penjar llaços grocs sense el seu permís, ni cap altre símbol de caire polític. Segons el grup municipal d'ERC, la seva interpretació de les ordenances de convivència aprovades el 2011 suposen un greu atemptat contra la llibertat d'expressió.  Admirem la gent que sap enfocar els problemes complexos, prescindint d'allò superflu i reduint les premisses a allò més essencial.

Agustí Comas, president del Consell Comarcal del Bages

El turisme al Bages: Una realitat

Posicionar-se en l'àmbit turístic, millorar i consolidar-se, és una feina de llarg recorregut. Com en una cursa de resistència, són necessàries grans dosis de motivació, paciència, estratègia i una bona preparació prèvia. I, òbviament, condicions per entomar el repte. En aquests moments, la comarca del Bages creu en el seu potencial, es mostra orgullosa de la seva autenticitat i confia plenament en els seus reclams turístics com a actius importants en el desenvolupament socioeconòmic del territori.