Baix Llobregat

Notícia

"Aquesta legislatura hem de defensar les pensions, combatre la pèrdua de llocs de treball i recuperar l’activitat industrial des de la sostenibilitat i la resiliència"

  • Marc Puig
  • Marc Puig
A les darreres eleccions al Parlament del 14 de febrer de 2021 Esquerra Republicana va obtenir gairebé un 20% de vots a la comarca del Baix Llobregat. Aquesta serà, doncs, la segona legislatura de Jordi Albert (Barcelona, 1978) al Parlament de Catalunya com a representant de la comarca.

Després d'uns mesos pendents de les negociacions per la investidura del President Aragonès la legislatura ha arrencat amb força i hem aprofitat per parlar amb el diputat sobre quins són els objectius per aquests 4 anys i com la seva tasca a la campbra pot ajudar a la comarca del Baix Llobregat. Per contactar amb ell només cal escriure un correu a [email protected]

A les eleccions del 14 de febrer Esquerra Republicana va millorar el % de vot obtingut respecte les eleccions del 21D de 2017. Com valores aquest augment de suport al projecte republicà a una comarca tradicionalment socialista com el Baix Llobregat?

Tot sovint i també en els actes públics, dic una frase que defineix bé el que som: el socialisme viu a Esquerra Republicana. I des de la mirada republicana i socialista, a la nostra comarca, tenim l'oportunitat de guanyar.

La nostra comarca es combativa, com hem demostrat sempre, des de les lluites obreres per la defensa dels llocs de treball, fins a la lluita en defensa del Delta del Llobregat i el Parc Agrari quan ens va amenaçar Eurovegas, o per defensar els serveis públics i les pensions. En totes aquestes lluites hi som la gent d’Esquerra Republicana, i hi som des de la humilitat i les ganes de treballar pel projecte col.lectiu que compartim. I quan hi som, generem la confiança per rebre suports. Des dels carrers i les places, des de la lluita social.
 

Quins objectius et marques per aquesta legislatura que tot just ara comença a caminar?

Els objectius son clars: ajudar als companys i les companyes de la comarca. Des de les alcaldies, des dels governs, des de l'oposició. I també al projecte polític d’Esquerra Republicana  a cada poble i ciutat de la comarca. I això implica estar-hi, comporta trepitjar carrer i compartir lluites.

En aquest sentit, aquesta legislatura hem de defensar les pensions, combatre la pèrdua de llocs de treball i recuperar l’activitat industrial des de la sostenibilitat i la resiliència. Enfortir els serveis públics i reduir les desigualtats. Aquesta pandèmia ha accentuat la desigualtat entre les rendes més altes i les més baixes.
 

L’acord d’ERC amb la CUP preveu una moció de confiança just a la meitat de la legislatura. Com el valores? Creus que pot arribar a condicionar el suport parlamentari de la CUP als grups que formen el Govern de la Generalitat?

Dono un enorme valor a l’acord que tenim amb la CUP, es aire pur per a Esquerra Republicana, ha de ser el nostre soci més fidel per transformar el país. El 2023 caldrà revalidar-lo, i serà un any clau, on hi haurà també eleccions municipals i, probablement al Congreso. Si fem bé la feina i continuem reforçant la confiança entre la CUP i nosaltres, liderant polítiques transformadores en la defensa de la democràcia, la justícia social, el feminisme i l’ecologisme, segur que l’acord amb la CUP perdurarà i aquí rau la meva feina, assegurar, des del Parlament, que l’acord amb la CUP es compleix.
 

Gran part de la feina dels diputats i diputades al Parlament es desenvolupa a les Comissions legislatives. En quines Comissions treballaràs? Com poden ajudar a transformar la realitat social i econòmica de la comarca del Baix Llobregat?

En aquesta legislatura formaré part de la comissió d’Empresa i Treball, sent el portaveu del grup d’Esquerra Republicana i també a la comissió d’Educació, sent el secretari de la Mesa. Tanmateix sóc el portaveu del meu grup a la Comissió de l’Estatut del Diputat. Però hi ha diverses lleis que cal impulsar i on puc tenir un paper rellevant. I el meu compromís es aportar la mirada baixllobregatina, republicana i d’esquerres a cada proposta legislativa que debatem i votem al Parlament.
 

Quina és la teva principal motivació per ser diputat al Parlament de Catalunya?

Representar a la ciutadania del país, i sobretot del Baix Llobregat, l’Hospitalet i l’Anoia, les comarques a qui represento al Parlament. I sempre amb la màxima proximitat i al servei de la militància d’Esquerra Republicana, qui m’escull en assemblea per representar-la al Parlament de Catalunya. Jo estic de polític i sóc professor de secundària. En la defensa de la classe treballadora hi trobo la motivació principal per continuar fent feina.