Baix Llobregat

Notícia

El Consell Comarcal rebutja la Declaració de suport a la immersió lingüística presentada per d’Esquerra Republicana amb el vot en contra del PSC

El ple del Consell Comarcal del Baix Llobregat celebrat dilluns 24 de gener va debatre la Declaració de suport a la immersió lingüística i adhesió al manifest de SomEscola, presentada per Esquerra Republicana, amb el suport de Junts i En Comú Guanyem, i que va ser rebutjada amb els vots en contra del PSC, C’s i PP.

La Declaració, defensada per la consellera d’Esquerra Republicana Maite Aymerich, es basa en el model d’èxit que és la immersió lingüística des de fa anys. Un model de consens social i polític que afavoreix la igualtat d’oportunitats i que aplica criteris pedagògics i que cal recordar que sorgeix de la reivindicació de moltes famílies que tenien el castellà com a llengua d'origen. El seu objectiu és generar cohesió social i assegurar el coneixement de les dues llengües per part de l'alumnat, fet que queda més que demostrat en les diferents proves i avaluacions.

Des d’Esquerra Republicana es considera que aquesta és una nova ingerència dels tribunals que ataca les competències del Departament d'Educació i la feina de molts professionals. Apostem perquè la llengua no sigui un espai de confrontació sinó una eina per la igualtat d'oportunitats.

Des del grup d’ERC lamenten el paper del PSC en aquesta qüestió, amb qui s’ha estat negociant per intentar arribar a un acord. Han demostrat, però, poca voluntat de consens i han defensat que no es pot anar en contra d’una resolució judicial.

Lamentem perdre l’oportunitat per fer front comú en defensa d’un model que fins fa ben poc defensaven, els importa més no fer enfadar els jutges que no pas preservar un model garantia d’èxit educatiu, de progrés i de cohesió social.