Baix Llobregat

Notícia

Constituïda la primera Assemblea de Dones d'ERC del Baix Llobregat i l'Hospitalet

Mig centenar de militants i amigues d'Esquerra del Baix Llobregat i l'Hospitalet aproven per unanimitat la constitució de l'Assemblea.

El passat dissabte 9 de juliol el Casal de Cultura de Collbató va reunir una cinquantena de militants i amigues d'ERC Baix Llobregat i l'Hospitalet per crear la primera Assemblea Regional de Dones que tindrà el partit. La presentació va anar a càrrec d’Ainoa Olza, secretària de Feminismes de la comarca, a més a més de ser la principal impulsora del projecte que sorgeix de la interpretació del territori on hi ha 4 vegades més amigues que no pas militants. En conseqüència, ha fet aflorar la necessitat de crear un espai de confiança i sororitat on totes hi tenen cabuda.

Sota el lema: "L'assemblea som TOTES!" els principals objectius són feminitzar el partit i tenir molta més representació de dones en llocs visibles i de presa de decisions (presidentes, caps de llista...) i crear un entorn segur per totes les dones de la comarca on poder debatre tots aquells temes que es considerin, des del respecte i la crítica constructiva.

En la proposta de constitució de la mesa, com a tret característic, s’afegeixen 3 vocalies, una d’elles pertanyent al Jovent Republicà. La Mesa està formada per Yolanda Artigas, Mar Andreu, Ariadna Castillo, Sara Roca (vocal d’actes i esdeveniments), Clara Miquel (vocal de debats i formació) i Maria Galindo (vocal del Jovent Republicà). Va ser aprovada per unanimitat.

La presidenta de la mesa va expressar la voluntat que l'assemblea es reuneixi com a mínim dues vegades a l'any. La primera acció col·lectiva és l’inici d’un procés participatiu obert a totes les seccions locals de la comarca per tal de dissenyar el logotip oficial de l'assemblea. La proposta escollida es presentarà en públic durant la segona edició de la Festa Lila el proper 23 d'octubre de 2022.

L'acte va concloure amb un vermut de germanor.