Baix Llobregat

Notícia

El Baix Llobregat, peça clau per enfortir ERC i revalidar la victòria i reforçar la governança republicana al món local.

La secretària general d’Esquerra Republicana es reuneix a Ginebra amb 10 caps de llista de la formació al Baix Llobregat a les properes eleccions municipals.
Una desena de persones candidates l'alcaldia de municipis del Baix Llobregat i de l’Hospitalet de Llobregat a les eleccions municipals del 2023 s'han reunit a Ginebra amb la secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira. Aquest és el primer d’una sèrie de viatges que portaran a Suïssa més de 100 candidates i candidates republicanes d'arreu del país, amb l’objectiu d’enfortir l’organització per consolidar la victòria electoral del 2019 i reforçar la governança republicana al món local.

En aquesta primera trobada, Rovira ha mantingut una reunió de treball amb el secretari nacional de Coordinació Municipal i Ciutats Grans, Oriol Lòpez i les caps de llista de L’Hospitalet (Jaume Graells), Cornellà (Raquel Albiol), Sant Boi (Jaume Sans), Castelldefels (Jordi Maresma), Viladecans (Bàrbara Lligadas), Sant Feliu (Oriol Bossa), Martorell (Soulimane Messaoudi), Sant Vicenç dels Horts (Maite Aymerich), Corbera de Llobregat (Montserrat Febrero) i Sant Esteve Sesrovires (Carme Rallo).

Un cop finalitzada la reunió, s’ha dut a terme una roda de premsa telemàtica en la qual Marta Rovira ha insistit en “combatre la idea de la Catalunya dual”. “De Catalunya només n’hi ha una i està conformada per una diversitat immensa”, ha defensat. En aquest sentit, ha assegurat que els republicans volen treballar “per i amb tothom i empènyer per la independència i la llibertat del país”. “El nostre projecte és el de la Catalunya sencera”, ha afirmat.

En referència als municipis del Baix Llobregat representats a la reunió, Rovira ha volgut posar en valor que “tots els municipis de l’àrea metropolitana són claus perquè Catalunya sigui molt més republicana i justa socialment amb igualtat d’oportunitats”. “I també en el camí cap a la República catalana. La llibertat només serà plena si avancem des de la diversitat”, ha afegit.

La secretària general d’Esquerra Republicana ha destacat que els municipis del Baix Llobregat “són un clar exemple d’inclusió al nostre país. Són ciment del nostre país. Són aquelles persones que van protagonitzar des dels àmbits més obrers les lluites compartides, que és construir el país braç a braç amb els teus veïns i veïnes”. Segons Rovira, “en aquestes ciutats aprens a com s’han de construir polítiques de barri, que generen consciència de pertinença”. En aquest sentit, ha assenyalat que “des d’aquests municipis metropolitans és des d’on s’ha garantit que la llengua catalana sigui una eina fonamental de cohesió social”.

Rovira ha finalitzat el seu discurs afirmant que “el Baix Llobregat mereix una regeneració democràtica i política, ja que hi ha forces polítiques que hi estan governant des de fa dècades d’una mateixa manera”. En contraposició, ha manifestat que els republicans volen aportar-hi “una nova mirada, amb un canvi que doni futur i una nova perspectiva a les ciutats de la comarca”. “Cal acabar amb les dinàmiques de clientelisme, favoritismes i corrupció”, ha reblat.