Butlletí digital del Baix Llobregat
Sant Joan Despí
15.05.2014 . Número 2
actualitat
Vine a l'acte comarcal de les eleccions europees!
AUDITORI DE CORNELLÀ
dimarts 20 de maig a les 20h.
 
Presenta: Raquel Albiol, candidata a l’alcaldia de Cornellà
Intervè: Ignasi Doñate, candidat del Baix Llobregat al Parlament Europeu

I amb els parlaments de:
Josep Maria Terricabras
Oriol Junqueras

Cal confirmar assistència a: [email protected]

Acte comarcal eleccions europees a Cornellà
Acte comarcal eleccions europees a Cornellà
Només són unes europees?
Les eleccions al Parlament Europeu són més importants del que ens pensem, molt més, perquè la globalització presenta diferents reptes als diferents territoris i cal prendre decisions que van més enllà de la pròpia circumscripció territorial, acords supraestatals per superar problemes que afecten a tots els estats sigui quina sigui la seva condició.
Jordi Albert
Jordi Albert
Millorant el Baix!
Des de el grup parlamentari d’ ERC hem treballat i treballarem en la defensa dels interessos dels ciutadans del Baix Llobregat intentant cada dia millorar la seva qualitat de vida. En una comarca on la crisi econòmica està fent autèntics estralls des de el Parlament s’han de donar respostes socials pels qui mes pateixen i alhora no malmetre els pocs recursos públics que com a país tenim, bo i sabent que patim un espoli fiscal que ens ofega econòmicament.
Anna Simó
Anna Simó
Mirar als ulls de la gent
Malgrat semblin ser molt lluny, les eleccions municipals són a tocar. Durant els propers mesos assistirem a l’espectacle habitual de moviments tàctics i de persones i a la campanya permanent des dels governs i les oposicions municipals.
Marcel Escudé
Marcel Escudé
Patrimoni i futur per al Baix Llobregat

Posem que li embenem els ulls a algú i el posem en un lloc qualsevol de la nostra comarca. És probable que a primer cop d'ull, quan li caigui la bena, no sàpiga ni tan sols en quin continent està aquell lloc. L'arquitectura dels darrers cinquanta anys no ha estat especialment afortunada enlloc, però ha estat gairebé idèntica arreu del món.

Pere Izquierdo
Pere Izquierdo
Coworking
El coworking és un model de treball nascut als Estats Units, que s’ha importat els darrers anys a Europa i a Catalunya com un model d’autoocupació bàsicament de freelance, emprenedors i microempreses que, sense tenir res en comú  aparentment, s’uneixen per a compartir un espai de treball, reduir despeses i combatre la soledat laboral.
Social Talent Work Center
Social Talent Work Center
La inserció de persones en risc d’exclusió i un nou país
Les devastadores xifres de destrucció de llocs de treball i d’aturats de llarga durada seran un dels grans reptes del nostre futur, hem de ser capaços, com a país, de oferir al nostres joves i a aquelles persones més gran de 45 anys un nou model d’intervenció orientat a millorar l’eficiència del primer accés al mercat laboral i en la inserció laboral de persones amb dificultats d’inserció en el mercat ordinari i amb risc d’exclusió social.
Xavier Montserrat
Xavier Montserrat
Mirar a Europa, territorialment
Al Baix Llobregat, en particular, hi ha problemes i disfuncions de tot ordre, ja siguin socials, econòmics, de treball, i també, i molt especialment, provocats per com s’ha maltractat i desendreçat el territori. Les velles receptes, les que confien en la sobreexplotació del territori i en l’especulació latent, ja no ens valen.
Baix Llobregat
Baix Llobregat
Tímida recuperació de les inversions de l’Estat a la comarca
Els darrers dos anys Esquerra Republicana ha vingut denunciant la manca d’inversions en infraestructuras de l’Estat a la comarca. En aquest periode hem pogut assistir com s’han anant aturant una darrera l’altre les obres en enxecució (variant de Vallirana, pont de connexió A2-AP2 a Sant Andreu de la Barca, B40 entre Olesa i Abrera) i no s’inciaven projectes capdals per reactivar l’economia de la comarca i del país com els accesos viaris i ferroviaris al Port de Barcelona, i l’accés en tren a l’aeroport d’El Prat.
Víctor Puntas
Víctor Puntas
Desiguals
Aquests darrers dies han estat marcats per les campanyes publicitàries del dia de la mare. Una data a qui molts fa il·lusió i de la qual s’aprofiten les empreses tot mercantilitzant la jornada. Res de nou. Cada any igual. Hi ha hagut, però, una empresa que s'ha passat de frenada. Hi ha qui diu que la publicitat permet un marge per a ser “canalla”, i que tot s’ha d’encabir en la mesura d’aquestes circumstàncies.
Bàrbara Lligadas
Bàrbara Lligadas
El Baix Llobregat de la nova República Catalana
Si bé és cert que estem en l’escenari del procés i per tant amb la prioritat màxima d’exercir el dret a vot de tota la ciutadania, a ningú se li escapa, que aquest procés no tindrà sortida si ens deixem de posar les bases del nou país que volem. Un nou país que haurem de fer de nou entre totes i tots. I aquesta és la gran oportunitat que tenim.
Gerard Fernández
Gerard Fernández

campanyes

Esquerra Republicana
Previsió 14
08970 Sant Joan Despí
T. 93.373.70.66