Baix Llobregat

Notícia

Constitució de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat

Raquel Albiol
Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat
Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat

El passat 18 de desembre es va constituir la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat, presidida per Frederic Prieto, primer alcalde democràtic de Cornellà.
 
Des del seu inici va comptar amb l’adhesió de 10 partits (entre ells ERC), cinc sindicats i diverses entitats: l’ANC, el Centre d’Estudis Comarcals, la Federació d’Associacions de Veïns, Omnium, Súmate i Unió de Pagesos, entre elles.
 
Els objectius de la Taula són impulsar la necessitat de poder votar lliure i democràticament, arribant a entitats, partits, sindicats, organitzacions empresarials i ajuntaments; aconseguint el màxim suport de la societat civil. A la constitució de la Taula, es va signar un manifest on s’interpel·la al Govern Espanyol a permetre la consulta sobiranista i es dóna suport al Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir que el Parlament de Catalunya va aprovar el passat 27 de setembre de 2013.
 
A hores d’ara ja hi ha centenars d’entitats adherides, entre partits, sindicats i entitats. S’han presentat mocions a diversos ajuntaments comptant amb una vintena d’adhesions fins ara, i la xifra continua en augment.
 
El Consell Comarcal del Baix Llobregat, tot i que la majoria de poblacions que l’integren estan adherides, no s’ha adherit a la Taula, degut al vot contrari del PSC.
 
Esquerra continuarà impulsant la tasca de la Taula i fomentant la màxima participació a la mateixa de la societat civil, en una comarca com aquesta no ens podem mantenir al marge, hem de poder decidir el nostre futur, tenim dret a votar, votar és democràcia!
 
 
Raquel Albiol
Secretària d’Entorn
Esquerra Republicana - Baix Llobregat