Baix Llobregat

Notícia

Acord per l'ampliació i modernització de l'Hospital de Viladecans

Anna Simó
Anna Simó
Anna Simó

Està sent especialment intens al Parlament aquesta legislatura el debat sobre l’Hospital de Viladecans, ressò del debat social a la comarca. El darrer debat a la Comissió de Salut han estat tres propostes que s’han acabat pactant entre CiU, ERC i PSC que confirmen la voluntat d’ampliar l’hospital de Viladecans i de modernitzar-ne les instal·lacions.

L’acord, basat en la moció que va aprovar el Consell Comarcal per unanimitat, a proposta d’ERC, reforça la Llei de Pressupostos 2014, que ja inclou, a proposta d’ERC, que el Govern de la Generalitat redacti el Pla funcional de l’Hospital abans de l’estiu d’enguany i adaptar-hi el projecte executiu que es va elaborar l’any 2008 amb l’objectiu de dur a terme les obres dins del període 2015-2018; que es mantinguin els serveis de l’hospital i l’aliança estratègica amb Bellvitge, la continuïtat com a hospital de referència per a Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat amb l’actual cartera de serveis i nivell de complexitat i que, en funció de les disponibilitats pressupostàries i dels criteris de contractació d’activitat dels hospitals d’aguts es garantirà la suficiència financera anual per continuar amb la cartera de serveis actual i el seu eventual increment en el futur.
 
Mai no podem estar satisfets del tot, perquè l’autoexigència és clau per millorar i aconseguir més guanys per al benestar de la gent del Baix, i l’ofec financer de la Generalitat és greu. Però un cop més hem estat capaços d’haver propiciat i d’arribar a acords per al Baix Llobregat, posant per davant de les picabaralles partidistes el servei a la ciutadania de la comarca. Com hauria de ser sempre. Per Esquerra, no quedarà.

 
Anna Simó
Diputada al Parlament de Catalunya
Esquerra Republicana