Baix Llobregat

Notícia

Tímida recuperació de les inversions de l’Estat a la comarca

Víctor Puntas
Víctor Puntas
Víctor Puntas

Els darrers dos anys Esquerra Republicana ha vingut denunciant la manca d’inversions en infraestructuras de l’Estat a la comarca. En aquest periode hem pogut assistir com s’han anant aturant una darrera l’altre les obres en enxecució (variant de Vallirana, pont de connexió A2-AP2 a Sant Andreu de la Barca, B40 entre Olesa i Abrera) i no s’inciaven projectes capdals per reactivar l’economia de la comarca i del país com els accesos viaris i ferroviaris al Port de Barcelona, i l’accés en tren a l’aeroport d’El Prat.
 
Aquest 2014 la tendència ha canviat , així el Ministeri de Foment ha reiniciat algunes obres aturades, i també, ha anunaciat l’inici imminent al mes d’octubre dels accesos viaris al Port de Barcelona.
 
Acessos viaris al Sud del Port de Barcelona
El Ministeri de Foment s’ha compromés a adjudicar le sobres al mes de juliol i iniciar-les a l’octubre. Es tracta d’una nova autovia de 10Km entre l’A2 i el riu Llobregat entre Cornellà de Llobregat i el Port amb un pressupot de 196M€.
 
Connexió A2-C32 Sant Boi/El Prat/Cornellà
El Ministrei de Foment ha reiniciat les obres aquest mes d’abril. L’obra consisteix en una nova autovia de 2Km entre l’A2 i la C32, i un nou enllaç amb Sant Boi de Llobregat. També, es faran actuacionsde reorganització i remodelació de 7 passos inferiors, un viaducte sobre el riu i un pas superior, a més a més, es construiran 6 nous passos inferiors i una passarel.la peatonal.
 
Pont AP2-A2 Sant Andreu de la Barca
El Ministeri destina aquest 2014 5M€ (tot i que encara quedaran 10M€ més per acabar el pont) per continuar les obres del pont de 2,5Km amb un viaducte de 850m. L’obra es troba al 80% d’execució.
 
Obres aturades
El Ministeri de Foment no contempla cap partida pressupostària aquest 2014 per rinciar le sobres de la B40 entre Olesa i Abrera, la B24 variant de Vallirana, els accesos ferroviaris al Port de Barcelona, ni el carris Bus a la B23 entre Sant Feliu de Llobregat i l’Avda.Diagonal de Barcelona.

Víctor Puntas
Consell COmarcal del Baix Llobregat
Esquerra Republicana - Baix Llobregat