Baix Llobregat

Notícia

Només són unes europees?

Jordi Albert
Jordi Albert
Jordi Albert

Les eleccions al Parlament Europeu són més importants del que ens pensem, molt més, perquè la globalització presenta diferents reptes als diferents territoris i cal prendre decisions que van més enllà de la pròpia circumscripció territorial, acords supraestatals per superar problemes que afecten a tots els estats sigui quina sigui la seva condició.
 
És essencial una governança global que permeti prendre decisions de caràcter global, és en aquest sentit on pren encara més importància la reinvidicació nacional i social que des d’ERC Baix Llobregat i l’Hospitalet hem fet sempre, un Estat independent, com qualsevol altre del món, és imprescindible per poder estar a prop del nucli central que determina, en bona mesura, les polítiques a cada un dels països europeus.
 
La Unió Europea condiciona les polítiques dels seus Estats membres, i en el cas d’Espanya, els successius governs de l’Estat, ens han condicionat les nostres polítiques, però les condicionen afeblint-nos a tots els nivells. Per tant, com a catalanes i catalans ens hem d’acostar al primer estadi, hem de guanyar pes dins la Unió Europea, ens hem d’acostar al poder europeu i fer-ho en igualtat de condicions que la resta d’Estats membres, i només ho aconseguirem si guanyem la independència.
 
En els nostres actes, en les nostres paradetes al carrer, en les entrevistes, debats,... hem d’aprofitar el context d’eleccions per difondre també el nostre missatge en clau local, amb les europees, tinguem-ho clar, s’ha donat el tret de sortida a una triatló decisiva per la història del nostre país i on hem de superar la prova de les europees, la de la consulta del dia 9 de novembre (#SiSi) i la de les municipals. Ja no hi ha fre, fa baixada i tenim pressa, però cal pensar amb la pausa adient que convidi a la reflexió imprescindible pel disseny de la victòria de tot un poble.
 

Jordi Albert i Caballero
President d'Esquerra Republicana - Baix Llobregat