Baix Llobregat

Notícia

ERC compromesa amb el Parc Agrari

Anna Simó
Anna Simó
Anna Simó

La conservació del territori ha de comptar amb la complicitat i la col·laboració dels agents socials i és indestriable del desenvolupament socioeconòmic de la gent que l’habita. Aquesta premissa és més que vàlida si ens referim als espais protegits i al Parc Agrari del Baix Llobregat.
 

En l’actualitat s’està tramitant el Pla director urbanístic d’àmbits d’activitat econòmica del Delta del Llobregat, instrument que ha de servir per decidir què volem que sigui el delta durant els propers anys. A Esquerra ho tenim clar, posem-lo en valor, el Parc Agrari, amb gairebé 3000Ha (16% buides), és una de les zones d’agricultura periurbana més grans d’Europa i un espai de gran valor estratègic tant des del punt de vista comarcal com metropolità, poques grans ciutats tenen a tocar aquesta reserva agrícola, natural i paisatgística. Estem disposats a arremangar-nos per superar obstacles com l’especulació del sòl per la proximitat de les ciutats, l’alt preu de la terra, la competitivitat de productors d’altres territoris, la falta de continuïtat generacional de la feina agrícola i garantir la participació dels representants polítics i del teixit social del Delta.
 

El Pla Director del Delta pot convertir-se en un pedaç de risc, obeint a la situació econòmica actual o una eina util amb visió llarga per preservar l’activitat agrícola, la viabilitat dels espais naturals protegits i la pervivència dels espais lliures i sòls no urbanitzables que són de transició entre el medi urbà metropolità i el medi rural periurbà.Anna Simó
Diputada al Parlament de Catalunya