Baix Penedès

Notícia

Comunicat Dones Comarcal Baix Penedès

El Vendrell 29 juliol 2020

Condemnem un nou cas masclista a El Vendrell

Des d'Esquerra Republicana condemnem el que es un nou cas de masclisme a El Vendrell i rebutgem la violència exercida sistemàticament envers les dones.

Aquesta matinada, s’ha posar de manifest que una societat igualitària i garant del respecte dels drets humans no és possible quan la meitat de la població és reiteradament discriminada, violentada i assassinada simplement pel fet de ser dona.

Avui dia estem immersos en una cultura heteropatriarcal que acaba amb una idea de masculinitat molt concreta i acceptada majoritàriament, que es tradueix en hegemonia de la dominació i que en alguns casos acaba, com a Terrassa, en feminicidi. Com diu la Presidenta del Parlament injustament empresonada, Carme Forcadell, la violència masclista s’ha de combatre perquè és un afer d’Estat.

Volem mostrar la nostre solidaritat a les dues dones ferides en estat greu, a les seves persones estimades i manifestem la nostra voluntat de continuar sumant esforços per eradicar aquesta xacra social, que només es podrà combatre amb la formació als joves, la prevenció i els canvis judicials de caràcter estructural.

Recordem que No és No i que Nomésés .