Esquerra Republicana de Balaguer

Totes les notícies

Obres del refugi d'animals

La Paeria de Balaguer ha iniciat les obres de finalització del refugi d'animals

Aquest passat dijous, es van iniciar les obres del refugi d'animals, el que serà el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics (CAAD). Les obres que s'hi estan realitzant consisteixen en l'arranjament de les casetes, millores en la instal·lació elèctrica, la connexió a la xarxa d’aigua, la instal·lació d’una estació depuradora i d'un grup electrogen i la reposició de les portes metàl·liques i abeuradors. També s'hi millorarà l'enjardinament i s'hi plantaran arbres per tal de dotar d’ombres l’espai.  La Paeria de Balaguer preveu una capacitat màxima per a 75 animals, que haurà de complir la legislació vigent i les demandes de la ciutadania. Les obres per a la finalització de la construcció i d'instal·lacions necessàries per posar en funcionament el refugi d'animals municipal tenien un pressupost de 84.357,42 € IVA inclòs. Finalment, les obres han estat adjudicades a l'empresa ELECNOR, SA per un import de 75.007,51 €  i un termini d'execució de tres mesos. Les obres han començat amb retard a causa d'un encariment dels materials, que havien estat adjudicades aquest estiu. El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que finalment s'ha pogut arribar un pacte amb l'empresa. Vidal ha declarat també que ara faltarà decidir com es farà la gestió de l'equipament, atès que  ''serà un equipament del qual es beneficiarà tota la comarca''. Volem recordar que les obres que es van iniciar l'any 2006 no havien obtingut les autoritzacions urbanístiques i ambientals. Un cop Esquerra Republicana va poder assolir el timó del consistori, va iniciar les tramitacions per poder regularitzar l'espai on actualment es situa el refugi d'animals. Finalment, un cop obtingudes s'ha pogut arribar a la fi del procés que avui pren la seva darrera etapa amb la finalització de les obres del refugi. Inicialment, les obres van consistir en la construcció de 20 casetes per a animals amb un pati davanter limitat per una tanca i una porta d’accés. D’altra banda, es va construir un edifici de serveis per a la gestió, emmagatzematge i cura dels animals i una tanca que delimita el perímetre de la parcel·la amb una porta d’entrada.

Junqueras visita Balaguer

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, va visitar ahir les localitats d’Artesa de Segre, Balaguer, Alpicat, Mollerussa i Tàrrega. Acompanyat de la secretària general adjunta i portaveu al Parlament, Marta Vilalta, la secretària de Política Municipal, Alba Camps, el secretari de Coordinació Municipal, Oriol López i el president i la secretària general de la Federació de Lleida, Miquel Serra i Montserrat Fornells ha pogut recórrer els carrers més cèntrics de la ciutat en companyia del Paer en Cap, Jordi Ignasi Vidal i de gairebé tot l'equip de Govern municipal al complet, conjuntament amb el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé. Durant la visita l'Oriol Junqueras es va poder retrobar amb la ciutat, gairebé un any després de la seva anterior visita el passat quatre de febrer.

Presentació de la Planta Pilot

Balaguer podria acollir una planta pilot de la UdL de reaprofitament de fusta

El Polígon Campllong de Balaguer podria acollir una biorefineria a escala de planta pilot a partir de fusta de baix preu i els seus subproductes (serradures, escorces etc.) per a l’obtenció de bioplàstics. IMBIOFUST, liderat per la Universitat de Lleida (UdL), forma part del Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT ): El bosc, primer recurs de l’economia verda , al capdavant del qual hi ha la Diputació de Lleida i on participen la UdL i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC). Així ho ha anunciat el Paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, que ha destacat que aquesta implantació és fruit del treball conjunt d’aquestes institucions amb la Paeria de Balaguer, en una clara aposta pel territori i el seu potencial en el camp de la bioeconomia. La construcció de la planta pilot és una de les cinc operacions d’aquest projecte que es va iniciar al 2017. Cofinançat en un 50% per ajuts FEDER de la Unió Europea (UE) pel període 2014-2020, la Diputació aporta un 25% i la UdL i el CTFC un 25% més. El seu objectiu estratègic és impulsar el procés de transició cap al model de bioeconomia en el territori a partir del bosc com a recurs essencial, explica el professor de la UdL, Ramon Canela, d’acord amb la política forestal de Catalunya i de l’estratègia de la UE pel que fa a bioeconomia o economia circular. Els estudis de camp per trobar la millor ubicació per aquest equipament, han tingut en compte la proximitat de masses forestal poc explotades, les infraestructures i xarxes de transport, l’activitat econòmica d’innovació i recerca, així com la petjada de carboni associada amb el transport. IMBIOFUST, que preveu estar en funcionament a finals d’any, té un pressupost per al projecte executiu de construcció de 113.362,28€, un 60% del qual anirà a càrrec de la UdL, un 30% l’aporta el CTFC i un 10% la Paeria de Balaguer que a més aporta els terrenys on s'ubicarà. A més, la Universitat de Lleida hi posarà tots els equips, valorats en més de 250.

Esquerra Republicana finalitzarà l'Escola Mont-roig i continuarà amb les millores d’altres escoles de la ciutat

Durant l'acte final de campanya l'actual Alcalde i candidat a l'Alcaldia de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, ha fet esment el futur conveni que el Departament d'ensenyament s'ha avingut a acceptar per finalitzar les obres de l'Escola Mont-roig. D'aquesta manera, ben entrat l'acte final de campanya, Ester Guarné (nº2 d'Esquerra Republicana) ha anat esmentant diferents accions dutes a termes “amb el compromís de continuar fent feina i augmentar, progressivament, el canvi a la ciutat”. Per la seva banda, Kevin Bruque (nº3 de la candidatura) ha exposat que s'havia posat “l'Ajuntament allí on toca, ara tenim un Ajuntament del segle XXI” i on també ha enviat un missatge a la ciutadania exposant que “no podem deixar en mans dels qui havien destrossat l'Ajuntament les claus de la Paeria.”  Finalitzant l'acte, Jordi Ignasi Vidal, candidat a l'Alcaldia i actual Alcalde la ciutat, ha anat exposant les futures accions a la ciutat com la presentació de la nova aplicació de l'Ajuntament de Balaguer i l'arranjament i millora de places i carrers. Altrament, ha expressat que havia aconseguit gràcies a la col·laboració de Carles Vega, Director Territorial dels serveis d'Educació, “el compromís de finalitzar les obres de l'escola Mont-roig gràcies a la implicació econòmica de l'Ajuntament”. Altrament, també l'Alcalde la ciutat ha exposat el compromís de continuar millorant els espais de les escoles de la ciutat.  

Esquerra Republicana denuncia el bloqueig a un nou poliesportiu a Balaguer per part de l’oposició amb Roigé al capdavant

El Grup municipal del Partit Demòcrata (PDeCat), Grup municipal Socialista (PSC) i Albert López (Regidor no adscrit) s’han abstingut en la votació per poder iniciar els tràmits per fer el nou Pavelló Poliesportiu al barri del Secà. El Grup municipal d'Esquerra per Balaguer portava al ple l'aprovació dels tràmits per iniciar una nova zona poliesportiva al barri del Secà, el qual podria ajudar al fet que els clubs i les escoles puguin tenir zones alternatives entenent les necessitats de la ciutat. Albert López ha estat el primer a abstenir-se defensant, tot fent memòria de les paraules del grup del PDeCat que “portar això a l’últim Ple no procedeix” tot i després confirmar la manca d’equipaments esportius dient que “falta lloc per les entitats esportives on practicar els esports i les competicions”. En el mateix sentit, el portaveu del PSC, Carlos Garcia, on ha expressat que “nosaltres també pensem com el senyor Albert López” on també ha deixat anar que “desconeixem el projecte i sabem que hi ha la intenció de fer una pista poliesportiva que ens sembla potser una bona idea però tenen una profunditat que no hem tractat i no entenem la urgència” tot i que el projecte ja s’havia parlat prèviament, quan ells també formaven part del Govern municipal tal com ha fet constatar el Paer en Cap, Jordi Ignasi Vidal. Josep Maria Roigé, Portaveu del grup demòcrata ha iniciat la seva argumentació al·legant què “considero que el que ha dit l’Albert López des d’un punt de vista pràctic té tota la raó” fent referència al calendari electoral al·legant la complicació que és dur-la a votació. D’aquesta manera, la votació ha estat retirada pel mateix Paer en Cap pel bloqueig de l’oposició. En un altre sentit, Josep Maria Colea del Grup municipal de la CUP, ha defensat que “sap greu que una proposta com aquesta, que a més es pot revertir, comencem a llençar-la ara perquè creiem que és una necessitat”. D’aquesta manera, des d’Esquerra Republicana de Balaguer reiterem la necessitat de dotar Balaguer amb més espais esportius on les escoles, entitats i clubs esportius puguin continuar practicant sense haver d’aturar ni alterar la seva activitat.

Jordi Ignasi Vidal i Laura Corsà, militant d'ERC, durant la presentació

Jordi Ignasi Vidal repeteix com a candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’alcaldia de Balaguer

El candidat s’ha compromès a continuar amb el model de ‘governança’ republicana que ha dut a terme aquests darrers anys, el qual situa la ciutadania al centre de totes les polítiques municipals, obert al consens i a la convivència i mantenint l’administració oberta i transparent   Jordi Ignasi Vidal repeteix com a candidat d’Esquerra Republicana a l’ajuntament de Balaguer. El republicà s’ha compromès a continuar amb el model de ‘governança’ republicana el qual situa l’eix social com la  base de totes les polítiques municipals, garanteix la igualtat de drets entre totes les persones i dóna especial protagonisme a la participació ciutadana.   Vidal ha reafirmat el seu compromís ferm i clar de continuar liderant el projecte republicà a la capital de la Noguera, “hem de seguir donant resposta a tots reptes socials del municipi, sense discriminacions de cap tipus i pensant sempre en el benestar de tots els veïns i veïnes de Balaguer”. En aquest sentit, Vidal ha assegurat que mantindrà l’ajuntament obert a tota la ciutadania, “amb total transparència, compromesos amb la lluita contra la corrupció i mantenint uns serveis públics de qualitat”.   Gabriel Rufián, que ha acompanyat a Jordi Ignasi Vidal en la seva presentació per a renovar l’alcaldia, ha insistit en que un bon resultat electoral d’Esquerra “és un pas més cap a la república catalana i una oportunitat per seguir avançant cap a la independència”, i ha recordat que “el projecte d’Esquerra, basat en els valors republicans, ha de servir a la vegada per sumar cada cop més gent independentista als nostres municipis, i això només serà possible si Esquerra és converteix en primera força a Balaguer i a tot Catalunya les  properes eleccions municipals del 26 de maig”.   Jordi Ignasi Vidal, de 54 anys és Enginyer Agrònom i Enginyer Tècnic Forestal, i està especialitzat en temes mediambientals. Està casat i és pare d’una filla i de dos fills bessons.

Esquerra Balaguer condemna l’agressió feixista a una veïna de la ciutat

El proper dilluns dia 17 de desembre la líder de Ciutadans a Balaguer, Cristina Daza, s’haurà d’afrontar a un judici per un delicte d'amenaces per haver increpat i intimidat una dona gran a la ciutat de Balaguer.   El passat 30 d’agost la líder de C’s a Balaguer, estava arrencant llaços grocs i una veïna de Balaguer va recriminar-li de forma pacífica que no els tregués. En aquell moment Cristina Daza, amb l’eina que estava utilitzant per treure el reivindicatiu decorat pels Presos i Preses Polítics i exiliats i exiliades situats al Pont Nou, va amenaçar i increpar la dona d’avançada edat. Aquesta, posteriorment va acudir a denunciar a la líder de Ciutadans als Mossos d’Esquadra. D’aquesta manera, aquest proper dilluns Cristina Daza, que havia concorregut a les llistes electorals al municipi balaguerí i també a les del Parlament de Catalunya s’haurà d’afrontar a un judici per un delicte d'amenaces per haver increpat i intimidat una dona gran a la capital de la Noguera.   Des d’Esquerra Republicana de Balaguer, volem manifestar el nostre rebuig a qualsevol tipus de violència i condemnem en aquest cas l’atac flagrant a la llibertat d’expressió de l’agredida i és que ens trobem davant d’un acte totalment feixista. Per tant, fem una crida a la societat balaguerina a no permetre cap tipus d’acte on la integritat personal de les persones es pugui veure menyscabada per l’espanyolisme més ranci i antidemocràtic.   Davant l’augment d’aquest tipus d’accions no podem permetre que el feixisme pugui moure’s impunement sense que els demòcrates puguem dir-los-hi prou. El feixisme no té lloc en una societat plenament democràtica i la ciutadania de Balaguer no els hi hem de permetre ni una acció més contra el lliurepensament dels ciutadans i ciutadanes balaguerins i balaguerines. Davant del feixisme, prenem partit!     Secció local d’Esquerra Republicana de Balaguer

Jordi Ignasi Vidal, Candidat a l'Alcaldia

Jordi Ignasi Vidal, candidat a l’Alcaldia de Balaguer

Esquerra Republicana de Balaguer proposa Jordi Ignasi Vidal com a candidat a l’Alcaldia de Balaguer   Aquest matí, els i les militants d’Esquerra Republicana s’han reunit en Assemblea per triar la persona candidata a encapçalar les llistes electorals en els proper comicis electorals municipals de l’any 2019.   Durant l’Assemblea, s’ha pogut valorar la feina feta a Govern, la qual es valora positivament, tot i això, Jordi Ignasi Vidal ha volgut expressar “mai ens hem de conformar, tot i que hem fet molta feina, encara n’hi ha molta per fer. Des d’Esquerra Republicana sempre hem treballat per construir un nou Balaguer i assumim que cal continuar treballant-hi, per això us demano confiança per poder encapçalar la candidatura d’Esquerra Balaguer a les properes eleccions municipals de Balaguer!”   Així doncs, després de les deliberacions dels i les militants en Assemblea, s’ha procedit a la votació del candidat, la qual ha estat votada de manera unànime, donant suport a l’actual Alcalde i la seva gestió davant el Govern Municipal de la capital de la Noguera.   D’aquesta manera, els republicans posen confiança en la gestió de l’actual Alcalde balaguerí i li encarreguen encapçalar la llista que es presentarà a les eleccions del 2019.

Esquerra Republicana de Balaguer presentarà una moció per oferir espais amics per l’alletament matern

Esquerra Republicana de Balaguer presentarà una moció per oferir espais amics per l’alletament matern

El grup municipal plantejarà donar suport a la iniciativa presa per l’Associació Els Amics de la Popa i així crear nous espais amics des del mateix ens El proper dijous 22 de febrer Esquerra Republicana de Balaguer plantejarà al Ple Municipal donar suport i adherir-se a la tasca que planteja l’Associació Els Amics de la Popa. L’entitat busca espais on mare-nadó puguin alletar qualsevol dia de l’any i siguin ben rebuts així conscienciant la població des de la tolerància cap a les mares que estan alletant els seus fills en espais públics. D’aquesta manera, Gemma Vilarasau, Regidora de Salut i Gènere de l’Ajuntament de Balaguer, denunciava, mentre redactava la moció que “cal força sensibilització per una gran part de la població pel que suposa haver d’alletar el nadó en un espai públic. Les mares necessiten facilitats i espais respectats, i no que algú els digui si fa malament d’alletar el seu fill en públic. A les dones no ens calen més vexacions per ser dones! Així doncs, el Grup Municipal d’Esquerra Balaguer plantejarà entre, d’altres propostes, crear espais amics perquè les mares puguin alletar els seus nadons en un espai en condicions, per tal de promocionar la lactància materna i a més a més, perquè segons la regidora de Salut i Gènere del municipi, “queda a decisió de la mare alletar els seus fills i si així ho volen, poder fer-ho sense que ningú cregui que és un fet aliè a la societat en la que vivim, sinó que és un fet completament natural”.