Esquerra Republicana de Balaguer

Notícia

La Paeria de Balaguer ha iniciat les obres de finalització del refugi d'animals

Obres del refugi d'animals
Obres del refugi d'animals
Aquest passat dijous, es van iniciar les obres del refugi d'animals, el que serà el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics (CAAD). Les obres que s'hi estan realitzant consisteixen en l'arranjament de les casetes, millores en la instal·lació elèctrica, la connexió a la xarxa d’aigua, la instal·lació d’una estació depuradora i d'un grup electrogen i la reposició de les portes metàl·liques i abeuradors. També s'hi millorarà l'enjardinament i s'hi plantaran arbres per tal de dotar d’ombres l’espai.  La Paeria de Balaguer preveu una capacitat màxima per a 75 animals, que haurà de complir la legislació vigent i les demandes de la ciutadania.

Les obres per a la finalització de la construcció i d'instal·lacions necessàries per posar en funcionament el refugi d'animals municipal tenien un pressupost de 84.357,42 € IVA inclòs. Finalment, les obres han estat adjudicades a l'empresa ELECNOR, SA per un import de 75.007,51 €  i un termini d'execució de tres mesos. Les obres han començat amb retard a causa d'un encariment dels materials, que havien estat adjudicades aquest estiu. El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que finalment s'ha pogut arribar un pacte amb l'empresa. Vidal ha declarat també que ara faltarà decidir com es farà la gestió de l'equipament, atès que  ''serà un equipament del qual es beneficiarà tota la comarca''.

Volem recordar que les obres que es van iniciar l'any 2006 no havien obtingut les autoritzacions urbanístiques i ambientals. Un cop Esquerra Republicana va poder assolir el timó del consistori, va iniciar les tramitacions per poder regularitzar l'espai on actualment es situa el refugi d'animals. Finalment, un cop obtingudes s'ha pogut arribar a la fi del procés que avui pren la seva darrera etapa amb la finalització de les obres del refugi.

Inicialment, les obres van consistir en la construcció de 20 casetes per a animals amb un pati davanter limitat per una tanca i una porta d’accés. D’altra banda, es va construir un edifici de serveis per a la gestió, emmagatzematge i cura dels animals i una tanca que delimita el perímetre de la parcel·la amb una porta d’entrada. Tot i això, no tenien les autoritzacions urbanístiques i ambientals per poder posar en marxa l'equipament que havia estat iniciat per alumnes de l'Escola Taller.

Des d'Esquerra Republicana de Balaguer, celebrem que, setze anys després, s'hagi pogut legalitzar les obres amb tots els permisos i es posi punt i seguit en la millora d'equipaments per al benestar animal al municipi. En començar les obres, no hi havia permisos per fer-les. I durant els governs del PSC i CiU no s'havia resolt aquest problema que el Govern de Miquel Aguilà havia propiciat.