Banyoles

Notícia

ERC Som Banyoles lamenta la poca previsió del govern municipal davant l’allau de preinscripcions a l’única escola bressol municipal

Divendres, 27 de maig
Diverses famílies de Banyoles, organitzades a través de les xarxes socials, van convocar la setmana passada una manifestació davant de l’Ajuntament per protestar per la manca de places públiques a l’escola bressol municipal de cara al curs vinent. Després de contactar amb elles, Esquerra Republicana - Som Banyoles lamenta que no es busqui la manera d’oferir plaça d’escola bressol a totes les famílies sol·licitants després que les preinscripcions d’enguany hagin desbordat les places ofertes. En total, de més d’un centenar de sol·licituds, l’escola només en podrà fer front a 31 pel curs que ve, deixant sense plaça pública a una setantena d’infants.
El grup republicà a l’Ajuntament de Banyoles també apunta el fet que, tot i que el municipi ha superat recentment els 20.000 habitants, l’equip de govern no ha creat ni una sola plaça d’escola bressol municipal en els últims quinze anys. 

Jaume Butinyà, cap de l’oposició de l’Ajuntament de Banyoles, ha recordat que va ser el govern republicà del 2003 (del qual ell n’era regidor d’urbanisme) qui va posar en marxa el projecte de La Balca. “El curs 2004-2005, l’equip de govern d’ERC a Banyoles vam posar en marxa el Centre Educatiu Municipal-La Balca com un servei obert a la ciutadania molt més obert que una escola bressol”, afirma Butinyà. “L’escola de la Balca formava part del projecte educatiu per la ciutat de l’equip de govern d’aquell moment”.

Butinyà també ha volgut recordar que el mateix govern ja havia projectat un segon Centre Educatiu per la petita infància a Banyoles amb l’objectiu d’avançar i poder oferir més cobertura a la ciutat en l’escolarització dels infants en els primers anys de vida.

Per ERC Som Banyoles, l'escola és una de les principals apostes de futur, l’escola és un espai d'aprenentatge en el sentit més ampli, també és un espai de socialització, convivència i cohesió social. En definitiva, un lloc que permet compartir a les famílies una part del procés de creixement dels seus infants. D’aquí la importància de l’escolarització des dels primers anys de vida i per tothom.

Aquest any, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat la gratuïtat de l’escola pels infants que cursin i2 (infantil de 2 a 3 anys) amb la intenció que tots els pares que ho desitgin escolaritzin els seus fills i filles des de ben petits i que el factor econòmic no en representi un obstacle.