Barberà del Vallès

Totes les notícies

Acte de campanya davant del futur Hospital Ernest Lluch, amb Juli Fernàndez i Elena Ordaz

Juli Fernàndez: “La salut i la vida són prioritats absolutes per a Esquerra. Quan governem, ho demostrem: ampliem el Taulí i construïm el Lluch” Els republicans treuen pit de la seva tasca al capdavant del Departament de Salut de la Generalitat, on han revertit les retallades des del 2015 amb un increment acumulat del pressupost de gairebé 1.500 milions d’euros 01/02/2021 | Esquerra Republicana defensa que el dret a la salut i a la vida s’han de convertir en una prioritat absoluta en la presa de decisions, i posa com a exemple de la feina feta al govern en aquest sentit l’ampliació del Parc Taulí a Sabadell i la construcció del nou hospital Ernest Lluch entre Cerdanyola, Montcada i Ripollet, anunciades recentment per la Generalitat. Juli Fernàndez, candidat republicà per Barcelona el 14-F, ho ha defensat avui dilluns acompanyat de regidors d’Esquerra Republicana a Sabadell i Castellar, davant del Taulí, d’una banda, i, de l’altra, de representants de la formació a Cerdanyola, Montcada, Ripollet, Badia i Barberà davant del futur hospital Ernest Lluch. Nou model social i sanitari Juli Fernàndez, candidat republicà del Vallès Occidental el 14-F, ha dit: “La salut sempre ha estat una prioritat quan Esquerra Republicana ha format part d’un govern; els pressupost del departament ha crescut sempre, sempre, quan hi ha hagut un conseller de Salut republicà. I, actualment, amb la crisi sanitària provocada per la COVID-19, la construcció del nou hospital Ernest Lluch i l’ampliació de l’Hospital Parc Taulí són les millors notícies que podíem donar als vallesans. Aquests equipaments són imprescindibles per a l’atenció sanitària a la comarca, per garantir el dret a la salut i a la vida, que vol dir sanitat pública. Com a primera força municipalista del país, coneixem els municipis i les seves necessitats”. Fernàndez ha afegit: “Impulsarem des del govern un nou model d’atenció integrada social i sanitària de Catalunya.

Pere Pubill escollit nou cap de llista d’ERC Barberà del Vallès

La formació republicana encara la cursa a les municipals amb energies renovades   El passat 4 de juliol l’Assemblea de la Secció Local d’ ERC Barberà del Vallès va escollir per a encapçalar la llista electoral a les municipals de 2019 a Pere Pubill, actual Portaveu del Grup Municipal al consistori. Pere va començar el seu discurs denotant l’excepcionalitat dels darrers anys a l’Ajuntament i elevant la feina que tant Ramon Cos com Roger Pérez han desenvolupat al seu costat al Grup Municipal. “En els dos anys que hem estat a govern hem complert més del 52% dels nostres compromisos electorals” explicava Pubill, detallant la bona feina duta a terme a dins del consistori. "Em torno a presentar amb la voluntat de seguir amb el projecte engegat fa 3 anys i seguir vetllant per fer una Barberà millor". Les persones militants, simpatitzants i amigues van fer confiança majoritàriament a Pubill per a revalidar la seva posició de cap de llista. Pubill, entre aplaudiments, agraeix l'oportunitat i recorda que aquesta és la candidatura de tots i totes. ERC Barberà del Vallès realitzarà una presentació pública del candidat el proper 22 de setembre, amb la presència de nombrosos companys de sigles com el diputat al Congreso: Joan Tardà.  

Renovació de l’Executiva de la Secció Local de Barberà del Vallès

Jordi Sancho escollit nou president   El passat 28 de juny es va celebrar una Assemblea per a renovar l’Executiva Local. S’escollia la presidència i la nova executiva que la liderarà i gestionarà en els propers mesos.    Durant l’acte, Oriol Rovira va fer un informe de la presidència sortint, detallant la bona tasca portada a terme en aquest temps. Seguidament, Vanessa Gómez. Secretaria de Finances, va fer un informe de la situació econòmica de la Secció Local.   Jordi Sancho va ser escollit 7è president de la Secció Local amb una àmplia majoria dels vots, encara aquest nou procés amb les idees clares i energies renovades. En la seva intervenció va desgranar el seu programa i els seus objectius: cohesió i màxim esforç per a fer els millors resultats de la història en aquestes properes eleccions municipals.”   Per dur-ho a terme, compta amb una executiva amb empenta i moltes ganes de treballar pel bé de la nostra Secció Local, formada per les següents persones:   Secretaria d’Organització: Natanael Planes Secretaria de Finances: Vanessa Gómez Secretaria d’Imatge i Comunicació: Mireia Gil Secretaria de la Dona: Faviola Galindo Secretaria de Política Municipal: Roger Pérez Representant de les JERC: Roger Pérez Portaveu del Grup Municipal: Pere Pubill   Salut i encerts, Jordi i membres de la nova executiva!  

Manifest #8M

8 DE MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LES DONES De nou, el 8 de març de 2018, commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i impregna els 365 dies de l’any i totes i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat. Des d’Esquerra Republicana i les JERC treballem dia a dia per garantir que els drets de les dones, siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància. Tot i els avenços realitzats, les desigualtats i les discriminacions cap a les dones encara estan presents i són massa punyents alhora. Les situacions de vulnerabilitat són més crues per a les dones, i això es tradueix en una major precarietat laboral d’aquestes i una feminització de la pobresa, entre d’altres. De fet, un estudi recent d’Enginyeria Sense Fronteres fa evident que 7 de cada 10 víctimes de pobresa energètica són dones. Però la discriminació no queda aquí. Més d’un 70% dels contractes a temps parcials ho són de dones. I en aquesta mateixa línia l’Observatori Dona i Empresa assenyala que més del 70% de les empreses no tenen cap dona als seus Consells d’Administració. Això contrasta amb l’àmbit educatiu, a on les dones representen el 60% de les llicenciades i en canvi els càrrecs de més rellevància, en tots els sectors, continuen sent ocupats majoritàriament per homes. El sostre de vidre doncs, encara no s’ha trencat i segueix limitant les possibilitats d’ascens de les dones. Segons l’últim informe de govern, la bretxa salarial entre homes i dones se situa en un 26,6% a Catalunya tot i que darrers mesos aquesta bretxa ha crescut. Al País valencià i a les illes les dades tampoc són positives: un 24,24% i un 15,88% respectivament. Qüestió que, a diferència d’alguns, nosaltres sí que considerem que ens “hi hem de posar” per eradicar-la mentre veiem com diversos països europeus adopten noves mesures per fer-hi front.

Esquerra Republicana de Catalunya vota No als pressupostos municipals

A continuació passem a detallar el sentit del vot del nostre en l’àmbit de pressupostos municipals. Ens hagués agradat poder-ho fer a la revista municipal però no se’ns va donar la extensió necessària.   Capítol I (despeses de personal)   Arribem a la conclusió de que en el capítol 1, hi ha 27 nous llocs de treball (en realitat 22 perquè la resta han de ser promoció interna). S'han pressupostat sense que vulgui dir que al gener comencen a treballar, la realitat és que hi ha la voluntat d'ampliar plantilla durant el 2018 però no sembla factible arribar a aquesta quantitat ni de bon tros. L'augment del 7,30%, comprèn nòmines municipals dels membres electes, funcionaris i personal laboral, calculades segons el nivell retributiu de l'any 2017. No tenim massa clar, que s’hagin pressupostat els complements específics de les places de funcionaris relacionades, més aviat sembla que s’ha fet un càlcul global de complements. No acabem de veure clar, l'aplicació de criteris per a la dotació o no de places i dels canvis que algunes places experimenten en quant als complements de destí que s'hi recullen.   És evident, que en quant a la contractació de personal i la creació de nous llocs de treball, no podem estar en contra. El que ens preocupa és que siguin llocs de treball sostenibles en el temps, i que sobretot no siguin feines precàries i sense contingut o que hipotequin els PPMM per al futur, amb un percentatge inassolible o poc realista d’aquest capítol.   Aquesta preocupació, es fonamenta en base al coneixement que tenim de la plantilla municipal, que en alguns departaments ja està sobredimensionada, i en d’altres hi ha unes diferències preocupants entre tasca i salari, dins del mateix departament. Entenem que amb el nou Conveni, i les algunes incorporacions, això ha d’anar normalitzant-se. La nostra percepció en aquest punt del Pressupost, és que creiem que és un gruix excessiu de noves incorporacions, que malgrat ser coneixedors de les dificultats que tenen alguns departaments de l’Ajuntament, no veiem clar ni que sigui necessari tanta gent, ni si és necessari que totes les incorporacions es facin en aquest període pressupostari, és a dir durant el 2018.

Per una República feminista lliure de violència masclista

El 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, es posa novament de manifest que una societat igualitària i garant del respecte dels drets humans no és possible quan la meitat de la població és reiteradament discriminada, violentada i assassinada simplement per la seva condició de dona. Aquest any, s'han produït 22 feminicidis als països catalans i la línia d'atenció a les dones en situació de violències del principat, ha rebut 4.252 trucades durant els 5 primers mesos d'enguany. L'1 d'octubre, l'estat espanyol va exercir una brutal repressió contra les persones que exercien legítimament el seu dret a vot. Les dones van patir doblement aquesta violència, ja que va estar plegada d'agressions sexistes cap a dones de totes les edats. Catalunya ha decidit fugir d'un estat arcaic i retrògrad que no dóna solució a les seves problemàtiques. La ciutadania no pot permetre's viure en un estat a on la violència masclista sols és  considerada  com a tal quan qui l'exerceix és la parella o l'exparella de la dona. Que no atorga ni la meitat d'ordres de protecció i allunyament a les dones i infants víctimes de violència. Ni en un estat a on es retalla la Llei d'Igualtat efectiva entre dones i homes aprovada pel Parlament de Catalunya i sorgida del consens social. Per poder revertir aquesta situació, la República Catalana és més necessària que mai. Necessitem un estat impregnat de valors feministes que faci ús de totes les eines que tingui a l'abast per acabar amb aquesta xacra. Tant pel que fa als casos més flagrants –els assassinats i les violacions– com també totes aquelles violències simbòliques i quotidianes –com la invisibilització de les dones o la hipersexualització dels seus cossos– que suposen un menyspreu, una discriminació i una desigualtat cap a les dones. Àngela Davis afirmava: «Radical vol dir simplement anar a l'arrel del problema». L'objectiu del moviment feminista és precisament lluitar per arrencar l'arrel del sistema heteropatriarcal i un nou estat suposa una oportunitat per fer-ho possible.

COMUNICAT D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA EN RELACIÓ AL DECRET D’ALCALDIA

Avui hem rebut la notícia que la nostra Alcaldessa ha emès un decret en el que revoca les competències , facultats i retribucions delegades que tinguin qualsevol tipus de relació amb la presa de decisió de matèries de caràcter referendari i/o electoral. Així, manifesta que només alcaldia posseeix aquestes competències. Des d’Esquerra Republicana volem manifestar que estem totalment en contra d’aquesta decisió, presa de manera completament unilateral, per la Sílvia Fuster sense consultar ni notificar a la resta de l’equip de govern. Creiem que és una acció que mostra la opacitat amb la que treballa Plataforma Ciutadana per Barberà del Vallès i amb la que ERC està totalment en contra. Som un partit que creu en la transparència de l’Administració Pública i defensem que des de la transparència i honestedat és la millor manera d’estar al servei de la ciutadania. Amb aquesta decisió, Plataforma Ciutadana per Barberà segueix incomplint el pacte de govern, traint als regidors i regidores que la van erigir alcaldessa i es posa al costat de partits unionistes, donant l’esquena a la democràcia. Sentim que aquest decret no ens afecta i, per tant, no el complirem. Seguirem al servei dels veïns i veïnes del nostre municipi, treballant per garantir que l’1O podrem votar. Perquè això no va de Independència, va de Democràcia.  

COMUNICAT CONJUNT DE JUNTS PER BARBERÀ I ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA PER L'INCOMPLIMENT DEL PACTE DE GOVERN PER PART DE LA PLATAFORMA CIUTADANA PER BARBERÀ EN RELACIÓ AL REFERÈNDUM DE L’1 D’OCTUBRE

Els sis regidors i regidores de l'Equip de Govern Municipal de Junts per Barberà i Esquerra Republicana de Catalunya volem fer públic amb aquest acte el nostre compromís perquè l'Ajuntament de Barberà col·labori amb la Generalitat de Catalunya per a què el referèndum del proper 1 d'octubre es celebri amb tota normalitat a la nostra ciutat. Un referèndum que recull la voluntat democràtica del 80% de catalans i catalanes de poder expressar-se pacíficament per decidir el futur polític de Catalunya. Nosaltres, membres de l'equip de govern i en representació de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, fem valer el Pacte de Govern pel Canvi Polític a Barberà que vam subscriure el juny de 2015. Un pacte que té com a objectiu millorar la vida dels barberencs i barberenques i contribuir a la transformació social de la nostra ciutat des de l’esquerra. Un projecte de transformació que passa també per reconèixer el dret d’autodeterminació dels pobles, i en el nostre cas, del poble català. Així ho vam fer valer signant la Plataforma Ciutadana per Barberà, Junts per Barberà i Esquerra Republicana de Catalunya l’esmentat acord, després de llargues negociacions, i que dedicava expressament el seu apartat sisè "Procés Català i Dret a Decidir" deixant clar que: "Ens comprometem amb el dret a decidir del poble català perquè és un exercici democràtic i de participació amb el que estem compromeses des de Plataforma Ciutadana Per Barberà, Junts per Barberà i Esquerra Republicana de Catalunya. Des de l’Ajuntament assegurarem que tant el debat sobre el futur de Catalunya sigui plural, constructiu i públic com que els i les barberenques podran exercicir els seus drets com la resta de catalans i catalanes. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barberà sempre es mantindrà fidel a la decisió democràtica que prenguin els i les barberenques, el conjunt del poble català i les institucions catalanes". Els sis regidors i regidores aquí reunides tenim un profund respecte i sentim una profunda lleialtat al pacte de govern contret i signat com a resultat de les eleccions municipals i amb voluntat transformadora.

Bona Festa Major a tots i totes!

Avui encetem un any més una nova Festa Major. Els carrers i els comerços es van engalanant per iniciar un cap de setmana ple d’activitats arreu de la ciutat gràcies, sobretot, a les entitats, que són les que en gran part la fan possible.   Aquest any comptem amb una programació molt àmplia, variada i repartida, en la que trobem concerts, activitats esportives, cultural popular i tradicional, jocs infantils, actes solidaris... un programa que hem confeccionat en base a les diferents valoracions i conclusions que hem anat fent de edicions passades i que hem anat tractant amb les entitats a les diferents reunions de la Comissió de Festa Major.   També, per primera vegada, aplicarem un protocol contra les agressions masclistes, que hem treballat conjuntament la Comissió del Protocol, les entitats i l’Ajuntament amb l’objectiu de conscienciar i donar eines per abordar la violència masclista als espais festius, i es que totes volem una Festa Major en la que ens sentim còmodes i podem gaudir plegades.   No voldria deixar de destacar alguna de les activitats que tenim dins d’aquest ampli programa: comptarem un any més amb l’Espai Entitats, on gaudirem de la companyia i les activitats que realitzaran les sis entitats locals que el formen; aquest any els nostres pregoners serà l’ONG Pallapupas, a la que volem reconèixer la seva gran feina amb les persones hospitalitzades; també podrem gaudir d’una commemoració molt especial, i es que, el nostre Teatre Municipal Cooperativa fa 10 anys, comptarem amb un espectacle molt especial i aprofitarem per presentar la nova temporada d’aquesta tardor; els nostres Diables, acompanyats de més colles, tornaran a convertir la nostra Plaça en el més temut dels inferns; la Colla de Geganters i Grallers ens omplirà la Plaça i els carrers de colles que visitaran la nostra ciutat; i la Diada Castellera d’enguany serà molt especial perquè comptarem amb els nostres veïns, els Castellers de Sabadell, els Xics de Granollers i la Colla de Castellers de Vilafranca, els Verds, actuals guanyadors del Concurs de Castells que volen portar a la nostra Plaça castells inèdits.