Barberà del Vallès

Totes les notícies

ERC reobre el debat sobre el futur del Casal de Cultura

La formació republicana ha compartit una proposta amb la resta de l’equip de govern per a rehabilitar el Casal de Cultura de la nostra ciutat. Així, posa sobre la taula de nou la necessitat de millorar l’equipament actual i de dotar-lo de més espai i més activitats per a satisfer la demanda de la ciutadania. “Volem anar un pas més enllà amb el nou Casal, volem projectar i fer realitat un edifici on qualsevol persona, de qualsevol edat hi pugui trobar activitats del seu interès” declara Roger Pérez, regidor de Cultura per ERC al consistori. A la proposta presentada es detallen diverses activitats que tindrien cabuda en aquest nou Casal. La més destacada és la creació d’una Escola d’Arts, on es practiquin i s’imparteixin diferents disciplines artístiques, ja sigui música, teatre, dansa... L’Escola Municipal de Música quedaria englobada en aquest nou centre, dotant-la així de més espais i de nous serveis, com els bucs d’assaig o borsa d’instruments. En aquesta proposta també es mantindria i potenciaria l’Escola de persones adultes, l’Escola de Català, Espai de Gent Gran i crearia un espai d’assessorament juvenil. “Per a nosaltres és un dels punts importants en el nostre programa electoral. Pensem que és una necessitat de la ciutat que cal resoldre per a millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes” exposa Oriol Rovira, president de la Secció Local d’Esquerra Republicana a Barberà del Vallès. La formació es mostra il·lusionada amb el projecte mentre espera comentaris i aportacions de la resta de formacions que componen l’equip de govern.  

​Barberà s’adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum

El Ple del mes de maig aprova l’adhesió de la nostra ciutat al Pacte Nacional pel Referèndum i en subscriu el manifest. La moció, presentada per ERC, ha rebut el suport de Junts per Barberà, Plataforma Ciutadana per Barberà i Recuperem Barberà i els vots en contra del PP i PSC Amb aquest gest, Esquerra posa sobre la taula de nou la necessitat de fer un referèndum amb les màximes garanties democràtiques, on els catalans i les catalanes podem decidir el nostre futur. Aquesta eina permetrà que la ciutadania expressi lliurement el seu posicionament respecte la relació política de Catalunya amb l’Estat espanyol. Amb aquest manifest, el nostre consistori reconeix al Parlament de Catalunya com una institució democràtica i dóna suport a les iniciatives i acords que s’emprenguin per a dur a terme el Referèndum. “Volem votar i expressar-nos lliurement com es fa en una democràcia de veritat.  Si de veritat l’Estat espanyol ens considera una part important que ens donin veu, que ens escoltin, que ens valorin... que es treguin la vena dels ulls i deixin d’amagar-se. Cal reconèixer la situació real que viu Catalunya.” defensa Roger Pérez durant el Ple municipal.  

Comença el Tastem Barberà

Ja tenim aquí una nova edició del Tastem Barberà, la ja popular ruta de la tapa i mostra gastronòmica de la nostra ciutat.  Des del dia 4 fins al 21 de maig podem degustar les preparacions de 17 restaurants participants. Només per 2,50 euros podrem tastar una tapa i una beguda.   Per als més aficionats hi ha en marxa un concurs. Aquelles persones que omplin la butlleta (per tant, que visitin cada restaurant participant) podran optar al premi: un cap de setmana a pensió completa a l’Hotel Barcelona Golf & Resort 4* els dies 16 i 17 de setembre de 2017. Per a participar només cal que feu tota la ruta, complimenteu totes les caselles i dipositeu la butlleta dins de la urna que trobareu en qualsevol establiment participant.   Aquest any amb voluntat de fer aquesta edició del Tastem Barberà més accessible, es pot consultar el llistat d’al·lèrgens de cada tapa al programa. Com a innovació d’enguany trobem 4 tapes sense gluten, en compliment de la moció presentada el maig de l’any passat pel nostre Grup Municipal.   Podeu consultar el programa, el llista de participants i els ingredients de cada tapa aquí: http://www.bdv.cat/sites/default/files/common/desplegable_ruta_ok.pdf   Feliç i divers Tastem Barberà a tots i totes!  

S’aprova el Pla Estatègic de Promoció de la Ciutat

  El ple d’aquest mes d’abril ens deixa una altra bona noticia per la ciutat: s’aprova la proposta presentada per la Regidoria de Desenvolupament Econòmic per a promocionar la nostra ciutat.   L’objectiu d’aquest Pla és donar suport a les empreses que treballen en l’àmbit turístic i comercial, millorar l’acollida de visitants i turistes al muncipi (sigui per lleure o per negocis) i crear nous productes interessants. Concretament, es pretén adequar la ciutat i els seus recursos principals des del punt de vista turístic, millorant la imatge i el posicionament turístic, així com creant Nous productes turístics i treballant conjuntament entre el sector públic i privat.   El regidor d'ERC i responsable de la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Ocupació, Pere Pubill i Linares, destaca “Els estudis fets l’any 2015 demostren que Barberà del Vallès té una taxa turística superior a la d'altres ciutats com Cadaqués o Palamós, i superior també a municipis de la comarca, com Sabadell o Terrassa. Tenim un gran potencial, tant en el turisme d'oci com en el de negocis. Això és molt positiu i ens cal dotar a la nostra ciutat de les millors eines per aprofitar-ho.”  

Comunicat de l'Ajuntament de Barberà del Vallès

Davant el desnonament d'una família de Barberà del Vallès prevista per al pròxim dia 31 de març, davant el silenci de l'entitat financera BANKIA que a hores d'ara no ens ha confirmat oficialment la suspensió del procediment d'execució hipotecària i donat que el Jutjat de Primera Instància 4 de Cerdanyola del Vallès tampoc ha confirmat la suspensió del procediment, l'Ajuntament de Barberà del Vallès manifesta: L'absolut rebuig als mètodes utilitzats per l'entitat financera BANKIA, rescatada amb diners públics, que tot i trobar-se davant d'un cas de clara i acreditada vulnerabilitat, decideix continuar amb el procés d'execució hipotecària tot i trobar-se obert un procés de mediació des dels Serveis Municipals. La voluntat inequívoca de l'Ajuntament de Barberà del Vallès de deixar de treballar amb BANKIA de forma taxativa i inmediata si no atura el procés de desnonament durant les pròximes hores. La condemna enèrgica de l'actitud adoptada pel jutge instructor que no ha volgut escoltar ni valorar la vulnerabilitat del cas, en cap de les reiterades ocasions en que s'ha sol·licitat, tant per la via jurídica, com per la demanda expressa de l'equip dels Serveis Socials Municipals, que en tot moment han acreditat la gravetat i vulnerabilitat de la situació. Dit això, l'Ajuntament de Barberà del Vallès adoptarà les mesures necessàries, per o bé reallotjar a la família o bé assegurar la seva permanència al seu habitatge actual utilitzant tots els mecanismes i recursos necessaris, inclosa la mobilització social. Volem agrair al personal d'atenció social, jurídic i de mediació la seva tasca en relació amb aquest cas en concret, i en general en la lluita contra l'exclusió residencial que du a terme aquest Ajuntament dia a dia. Agraïm també el paper i la tasca de la PAH en el suport a la família, la pressió a l'entitat financera i la mobilització social en la seva lluita diària per garantir el dret a l'habitatge i els subministraments bàsics.

Concurs d'Aparadors de Nadal 2016: enhorabona Flors i Plantes ARA

El 2 de març, la Cambra de Comerç de Sabadell va procedir al lliurament dels Premis del 47è Concurs d'Aparadors de Nadal 2016.El nostre regidor de Desenvolupament econòmic, Comerç i Ocupació, Pere Pubill i Linares, va entregar el premi al Millor Aparador de Nadal a Barberà del Vallès va recaure en l'establiment Flors i Plantes Ara, de l'Avinguda de la Generalitat, i va ser recollit per Rosi Rodríguez. L'acte va comptar amb la presència del President de la Cambra, Antoni Mª Brunet, de la Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta, i del president de la Comissió de Comerç Interior i Turisme de la Cambra, Josep Mª Porta. "Sempre és emocionant, poder fer entrega d'aquest premi als comerciants de la nostra ciutat, i en aquest cas, no és una excepció.Flors i Plantes ARA, fa anys que treballen i dignifiquen aquest món tan complicat com és el comerç, per tant, més enllà del premi per l'aparador, cal fer també un reconeixement per la tasca de molts anys de treball" explica Pubill.  

8 de Març: manifest i activitat

De nou, El 8 de març de 2017, commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i impregna els 365 dies de l’any i tota i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat.  Des d’Esquerra Republicana i les JERC treballem dia a dia per garantir que els drets de les dones, siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància.  A nivell legislatiu, des del Principat cal impulsar noves lleis que facin valer els drets de les dones i la igualtat de gènere. Els darrers mesos la normativa catalana en matèria d’igualtat de gènere, no ha estat exempta dels atacs del Tribunal Constitucional, que ha suspès els articles de la Llei 17/2015 d’igualtat efectiva entre dones i homes que regulen els plans d’igualtat a la feina, les mesures per prevenir l’assetjament sexual i la figura sindical responsable de la igualtat de gènere, entre altres. Per donar-hi resposta, el Govern de la Generalitat està treballant perquè la futura llei d’igualtat de tracte i la no-discriminació pugui suplir els articles suspesos, sense perdre de vista però, que el repte i el compromís, més enllà del desplegament normatiu, continua sent l’efectivitat d’aquests drets i garanties.  Tot i els avenços realitzats, les desigualtats i la discriminació per raó de gènere encara estan presents i són massa punyents alhora. Les situacions de vulnerabilitat són més crues per a les dones, i això es tradueix en una major precarietat laboral d’aquestes i una feminització de la pobresa, entre d’altres. De fet, un estudi recent d’Enginyeria Sense Fronteres fa evident que 7 de cada 10 víctimes de pobresa energètica són dones.  En l’àmbit educatiu, les dones representen el 60% de les llicenciades i en canvi els càrrecs de més rellevància, en tots els sectors, continuen sent ocupats majoritàriament per homes.

El Ple de febrer fa avançar Barberà cap a un municipi més just i ètic

El passat dia 22 de febrer es va celebra el Ple Municipal de la nostra ciutat i, ens deixà nombroses notícies. A continuació volem resumir-vos-les:   Primer de tot, es va aprovar la moció per declarar Barberà del Vallès ciutat lliure del maltractament animal, amiga dels animals i defensora d’un tracte ètic. Des de fa anys l’Ordenança d’animals del nostre municipi prohibeix explícitament qualsevol tipus d’espectacle en el que participin animals o que impliqui el patiment físic o psíquic d’un animal. En aquest sentit, l’Ajuntament es reitera de nou en el foment dels valors de respecte a la natura i als éssers vius.   Seguidament es va aprovar l’adhesió al manifest i a la campanya “Casa Nostra Casa Vostra”. Com va defensar el nostre regidor Roger Pérez: “L’Estat Espanyol no respecta els drets fonamentals ni la dignitat humana, però volem deixar clar que Catalunya ha estat sempre, és i serà terra d’acollida. Nosaltres volem acollir!”.       El següent punt de l’ordre del dia era l’aprovació del Pla Local de Joventut, que té com a objectius combatre les desigualtats territorials en les possibilitats de desenvolupament dels joves del nostre municipi, així com lluitar contra l’abandonament prematur dels estudis i el fracàs escolar i invertir les taxes d’atur elevades i el desavantatge de la joventut en el mercat laboral.   Per últim, volem destacar l’aprovació d’un protocol regulador de mesures contra la pobresa energètica en relació al consum d’aigua. En aquest protocol es detalla que no es tallarà l’aigua a famílies que es trobin en risc d’exclusió social.       Per tant, un mes més seguim lluitant per fer de Barberà del Vallès un municipi més ètic i més just.  

Aprovada la moció suport al referèndum i al procés presentada per ERC

El passat Ple Municipal del mes de novembre va ser força complet. A més d’aprovar provisionalment els Pressupostos Municipals per l’any 2017, ens va deixar una altra bona notícia per a la ciutat: l’aprovació de la moció de suport al referèndum i al procés.   Aquesta moció manifestava el recolzament inequívoc de l’Ajuntament amb el procés constituent per a l’assoliment de la República Catalana, assegurant les garanties democràtiques i el dret a decidir del poble de Catalunya.   Va obtenir el vot favorable de tots els partits del consistori, a excepció de PSC i PP. “Quina classe de democràcia és la que defensen quan no volen que la gent decideixi?” va preguntar Pere Pubill, portaveu d’ERC Barberà durant el Ple. En la seva intervenció, el nostre portaveu també va aclarir com entenem a Esquerra, el debat entre legalitat i legitimitat "Des d'Esquerra, quan ens diuen que les nostres legítimes reclamacions, són il·legals els diem que la nostra legitimitat ve carregada de raons, il·lusió, i oportunitats i, en canvi, la seva legalitat ve plena d'amenaces." “Estic molt content de que s'hagi aprovat aquesta moció a BdV, crec que això forma part del canvi que viu el nostre país. Fa un any, crec que hauríem dubtat molt que una moció com aquesta pogués ser aprovada a la nostra ciutat. Les persones que portem anys defensant poder escollir el futur del nostre país, hem d'estar molt orgulloses i satisfetes que Barberà hagi dit que està a favor del Dret a Decidir.” declarava Pubill, visiblement satisfet.   Així ERC Barberà ha fet un gest més per apropar la nostra ciutat a una plena sobirania nacional, on poder decidir què volem ser de manera lliure, democràtica i justa.