Barberà del Vallès

Totes les notícies

ERC participa en la creació dels nous Pressupostos Municipals i posa fil a l’agulla a la reforma del Casal de Cultura

El passat dia 23 de novembre es van aprovar provisionalment els Pressupostos Municipals per a l’any 2017.   “Valorem positivament aquests pressupostos, perquè hi ha una continuïtat en l’increment de la despesa social, l’adquisició d’habitatge social, el foment de la reactivació econòmica i l'ocupació i els  diferents programes engegats.” declara Pere Pubill, portaveu d’ERC Barberà del Vallès. D’aquests Pressupostos Municipals, destaquem l’augment en els ajuts de menjador i material escolar, les aportacions a l'assistència domiciliària i els ajuts d'emergència social. Aquests Pressupostos també contemplen l’augment de l’habitatge social de la nostra ciutat, incrementant l’aportació econòmica necessària per signar convenis amb l’IMPSOL i crear el Fons d’Habitatge Social Municipal.    “Cal fer aquets esforç per ajudar als col·lectius més desfavorits. A més, seguirem amb les inversions necessàries en via pública, potenciant  la supressió de barreres arquitectòniques, l’adequació de l'enllumenat públic a projectes d'eficiència energètica.” explica Pubill   Des d’ERC Barberà, hem treballat la proposta per la remodelació del Casal de Cultura, una obra que creiem necessària i que aportarà molts beneficis a la ciutat per tal de donar solució a les limitacions d'espai de l'Escola de Música, Escola d'Adults, els tallers i tot el conjunt d'activitats que es realitzen en el dia a dia, així com modernitzar un edifici situat en el Casc Antic.   Per fer-ho possible, s’ha dotat una partida pressupostària amb 20.000 euros per tal de realitzar l’estudi durant l’any 2017. A més, hem arribat a un acord a l’Equip de Govern per realitzar el projecte l’any 2018, amb una partida pressupostària de mínim 300.000 euros per a la primera fase de remodelació. Tot i que aquesta no és la nostra proposta inicial, valorem positivament el fet de que s’estudiarà la possibilitat de reduir terminis amb una possible aplicació del pressupost sobrant del 2016, quan aquest es tanqui cap a la primavera de l'any vinent.

Manifest 25 de novembre

Avui 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, volem parlar d'una de les formes de violència masclista que estan més en el punt de mira: les violències sexuals. Darrerament, s’ha fet evident amb més intensitat l’existència de violències sexuals als espais d’oci però malauradament encara continuen essent presents també en els àmbits simbòlic, de la parella, familiar, laboral i comunitari a través de diferents manifestacions.  A dia d’avui estem immersos en una cultura heteropatriarcal que acaba en una idea de masculinitat molt concreta i acceptada majoritàriament, que es tradueix en hegemonia de la dominació, i  és aquí on ens cal incidir i reescriure la masculinitat, la deconstrucció del concepte de relacions home i dona des de la llibertat i igualtat. Les dones i els homes d’Esquerra Republicana de Catalunya i de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya denunciem amb motiu del 25 de novembre, dia internacional per a l’eradicació de la violència masclista, que les violències sexuals són una forma de violència masclista i que suposen una greu vulneració dels drets de les dones i un impediment perquè les dones puguem assolir la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat. Les violències sexuals, com la resta de manifestacions de la violència masclista, són una violència que pateixen les dones pel sol fet de ser-ho, en el marc d’unes relacions de poder desiguals entre dones i homes. Les violències sexuals en les seves diferents manifestacions són presents a diferents espais i àmbits de la vida de les dones, en l’àmbit social i en l’àmbit de la parella, però també a l’àmbit laboral i simbòlic. Les dades demostren que es tracta d’un problema encara àmpliament present i estès.  Concretament, l’Agència Europea de Drets Fonamentals (FRA) va concloure que l’any passat a Europa gairebé 4 milions de dones van ser violades. Les dades també demostren que el 80% dels autors de les agressions sexuals formen part de l’entorn de la víctima (parelles, exparelles, familiars o amistats).

Aprovades provisionalment les noves Ordenances Fiscals  

El passat dia 26 d’octubre es va dur a terme el Ple Municipal on, entre altres temes, es tractaven i votaven provisionalment les Ordenances Fiscals.   Aquestes Ordenances han patit modificacions i incorporacions respecte les dels anys anteriors. La incorporació més destacable és la anomenada Taxa per a verificació d’ús anòmal de l’habitatge, que pretén regular els habitatges que de manera permanent i injustificada restin desocupats. Aquesta Taxa, d’acord amb el que disposa la llei 2/2004, preveu un gravamen de 550€ per a habitatges buits.   Una altra modificació important és l’augment de l’IBI, que passa a ser del 0,725 per a usos comercials, oficines, indústries o magatzems. El tipus de gravamen serà del 0,508 quan es tracti de béns urbans o rústics. “Malgrat la pujada, Barberà continua sent un dels municipis amb el diferencial més baix” declara el regidor d’ERC Pere Pubill.   Pel que fa a l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) gaudiran d’una bonificació del 75% de la quota els vehicles classificats com a “zero emissions o eco”.   Per últim, destacar que la taxa d’ocupació de la via pública serà gratuïta per a totes aquelles entitats, partits polítics o associacions (correctament inscrites o en tràmits) amb l'objectiu de potenciar l'associacionisme, fer difusió, anunciar les seves activitats o participar en esdeveniments de promoció de la cultura tradicional.   En declaracions del nostre regidor Pere Pubill, “encara queda molt camí per fer, però aquestes són unes Ordenances Fiscals que marquen justament el camí que volem seguir.”  

Comunicat del Grup Municipal d’Esquerra Republicana  

Des del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barberà del Vallès ens agradaria fer algunes consideracions sobre la Regidoria de Cultura i les decisions preses. Hem hagut de fer front a una sèrie de factures que havien estat contemplades pel pressupost del 2015, però que per un problema amb els terminis, van acabar sent contemplades de manera sobrevinguda en el pressupost 2016. Això sumat a un deute heretat de l'anterior Equip de Govern amb l'SGAE, de fa anys i les accions de reestructuració que necessita URGENTMENT el departament, ens han abocat a prendre aquesta decisió, per la qual lamentem no poder oferir la totalitat de les obres de la temporada de tardor del TMC. Malgrat tot, mantenim la temporada infantil i el Teatre Amateur, com a mostra del nostre compromís de seguir educant els nens i nenes de la nostra ciutat en l'àmbit teatral i cultural.  Aquesta decisió ens permetrà realitzar amb total normalitat la propera temporada que s'iniciarà al gener de 2017, evitant així que aquests problemes s'arrosseguin temporada rere temporada. També, per esvair dubtes, es realitzarà amb total normalitat el Cicle de Nadal.  Pel que fa a la proposta habitual que teníem de tallers, s’havia de regularitzar i és per això que tenim la voluntat, com equip de govern, de realitzar un projecte de tallers molt més ampli i variat.  Un altre factor que es va tenir en compte a l’hora de prendre aquesta decisió és la necessitat d’espais que té el Casal de Cultura (espai on habitualment es realitzen aquests tallers) que ja ve de temps, sobretot pel gran nombre d’activitats que es realitzen (escola d’adults, cursos de català, escola de música, fins ara tallers…) que comporten un gran volum d’alumnes i necessiten de més espais. Aquestes són decisions que prenem amb l’objectiu d’obtenir un millor aprofitament de l’equipament.  Per altra banda, era lògic prioritzar això, quan tenim la possibilitat de descentralitzar aquests tallers i fer-los més propers a la ciutadania, és per això que hem demanat a les usuàries un marge de temps, concretament fins el gener per tal de tenir en compte totes les ubicacions i propostes possibles, i comptar amb una oferta de tallers variada, de qualitat i per a tots els públics.

XI Fira de Comerç i Serveis de Barberà

Durant el primer cap de setmana d’octubre va tenir lloc la XI edició de la Fira del Comerç. Aquest esdeveniment biennal ofereix als i les comerciants de Barberà del Vallès la possibilitat tenir un estand per donar-se a conèixer. La fira posa a l’abast de la ciutadania un espai on informar-se de la riquesa i diversitat d’establiments comercials de proximitat que tenim en el nostre municipi. La varietat de l'oferta permet descobrir establiments que són fora dels nostres hàbits de compra o passeig. Enguany, la Fira ha ampliat l’oferta per a incloure també serveis. “Cada vegada la societat demana més serveis de qualitat”, destaca Pere Pubill, regidor de Comerç i Desenvolupament Econòmic del nostre consistori. “El comerç, més enllà del seu vessant de compra - venda de productes i serveis, té un paper molt important en cohesionar l'espai urbà, donar vida als carrers de la ciutat, amb els seus aparadors, i il·luminació. Genera confiança, tranquil·litat i seguretat. És impossible imaginar-se una ciutat buida de comerç. No seria una ciutat llavors, seria un polígon d'habitatges. El comerç aglutina i dóna sentit a la vida de les ciutats. És per això, que des de l’Ajuntament treballem per enfortir el comerç urbà, per posar en valor el que es fa a la ciutat.” declara el regidor d’ERC, Pere Pubill. En aquesta XI edició de la Fira vam poder comptar dissabte a la tarda amb la presència d’Isaac Albert, delegat de comerç de la Diputació de Barcelona i el regidor de Castellbisbal, i company d'ERC, Toni Pons, que van voler mostrar el seu suport al comerç local i van destacar-ne el seu paper cohesionador. Aquest any, també hem pogut informar-nos dels serveis que ofereix l’Ajuntament en l’àmbit del foment de la ocupació i la seguretat ciutadana. “Faig una valoració molt positiva de la Fira del Comerç d’enguany. Crec que és important visibilitzar el comerç de la nostra ciutat i permetre que es puguin presentar els seus productes a la ciutadania.

L'empresa KAO Corporation i l'Ajuntament de Barberà estrenyen lligams

L'empresa KAO Corporation, representada pel seu director executiu, Utsumi Minoru, van visitar divendres passat la seu central corporativa d'Europa, ubicada en el nostre municipi. Podeu trobar la notícia aquí: http://www.bdv.cat/noticies/el-director-executiu-de-kao-corporation-visita-la-seva-seu-central-ubicada-barbera L'empresa ha manifestat repetides vegades al consistori municipal la seva voluntat de col·laborar en projectes que millorin el territori i la vida de les persones que hi viuen. Així, i gràcies a l'esforç de l'equip de govern i sobretot del nostre regidor de Comerç i Desenvolupament Econòmic, s'han iniciat un projecte de col·laboració amb l'empresa KAO que obre la porta a tendir lligams més estrets. Per aquest nou inici escolar, l'empresa otorga beques de transport per a l'alumnat de jardineria de la Fundació Barberà Promoció, lliurades el passat dimarts 6. A més, hi ha previstes beques per a joves que cursen el CFGM a l'Institut La Romànica, cessions de formadors per impartir el taller de Química del COB (Coneixement Ocupacions de Barberà del Vallès) i les visites que es realitzen a la seva empresa.  En paraules del nostre regidor de Comerç i Desenvolupament Econòmic, Pere Pubill: Des de l’equip de govern, i des de la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Ocupació en especial, estem treballant molt, en aconseguir posar en valor, el nostre teixit industrial i mirar de fer camí conjuntament, entre l’Ajuntament, les empreses i els centres formatius del nostre municipi. Vull remarcar, la importància de la col.laboració empresarial amb les administracions locals. Amb aquest horitzó, hem començat aquesta col.laboració amb KAO Corporation, amb qui hi ha la ferma voluntat d’avançar en aquest projecte. Tenim la possibilitat d’oferir a la ciutadania, una oportunitat. En un escenari com l’actual, on el futur i el present també, estan plens de dificultats, aquestes dificultats, les podem convertir en reptes.

fibra òptica

La fibra òptica arriba als polígons industrials de Barberà

Avui us portem una bona notícia llargament esperada per tots els empresaris del polígon de Barberà del Vallès:  Arriba la fibra òptica d'última generació als polígons industrials de Barberà del Vallès! Podeu trobar la notícia aquí: http://www.bdv.cat/noticies/la-fibra-optica-dultima-generacio-ftthi-arriba-als-poligons-industrials-de-barbera-del Així, des de la regidoria de Comerç s'ha volgut resoldre una demanda àmpliament extesa entre les empreses dels polígons. Així és com ho ha valorat el nostre regidor Pere Pubill: La instal·lació de xarxes de fibra òptica ofereix el repte i l'oportunitat de convertir Barberà en un pol d'atracció per la posada en marxa d'activitats econòmiques d'alt valor afegit. Un dels principals objectius de la Regidoria, és donar resposta a les demandes dels nostres empresaris, i aquesta de portar la fibra òptica als polígons és una demanda que fa temps que sol·liciten, per poder disposar de més eines per competir en un mercat canviant. Amb accions com aquesta, tenim més fàcil ser un model de ciutat referent en l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Amb la instal·lació de xarxes de fibra òptica convertim Barberà en un pol d'atracció per la posada en marxa d'activitats econòmiques d'alt valor afegit, les quals necessiten recursos de connectivitat que únicament les modernes xarxes de fibra òptica poden proporcionar. Amb la implantació de Fibra òptica d'última generació a Barberà es reforçarà l'aposta de la ciutat per l'adopció de les tecnologies digitals millorant de retruc la competitivitat i la productivitat de  Per una ciutat com Barberà, amb les empreses ubicades en els nostres polígons industrials, on a dia d'avui, desenvolupen la seva activitat i interactuen més de 900 empreses i uns 18.000 treballadors, aquesta és una noticia esperada i necessaria. Bona feina! Seguim treballant per a millorar Barberà i els serveis que ofereix als seus veïns i veïnes!

Mini-entrevista a Roger Pérez [2/2]

Tal com us vam comentar en la última publicació, avui seguim compartint-vos els continguts del Butlletí del mes de Setembre, L'OPINIÓ, que contenia dues petites entrevistes, una a Ramon Cos i Orobitg (que trobareu a la publicació anterior) i l'altra a Roger Pérez, la que us presentem avui. 1. Com et presentaries i definiries amb poques paraules? Sóc un jove que aquest novembre farà 20 anys, estudiant de tercer de Ciència Política i Gestió Publica a la UAB. Des de sempre m’ha interessat molt la política, així com els esports en general, sobretot el futbol. M’agrada estar molt al dia de l’actualitat informativa, sigui on sigui m’he d’assabentar del que passa. Pel que fa als meus gustos musicals sóc una mica singular, no tinc cap grup concret de musica que m’agradi, sinó que escolto aquelles cançó que pel seu significat o ritme m’agradi, sigui del gènere que sigui... Pel que fa a les lectures, últimament m’estic aficionant a llegir llibres d’història, sobretot de l’època que avarca de la Segona República Espanyola fins la fi de la Guerra Civil. En aquest tema m’agrada molt Paul Preston i tinc un parell de llibres seus pendents... Un altre llibre que, mica en mica, li dono ullada és Por el bien del imperio, de Josep Fontana, un gran historiador que explica l’evolució mundial a partir de la fi de la 2a Guerra Mundial. Us ho recomano.   2. Quina és la teva trajectòria política? La meva trajectòria política es va iniciar cap al 2012, observant les dificultats que patien persones properes al meu entorn em vaig començar a preocupar per la política i els seus efectes en la societat... vaig començar a informar-me i a llegir sobre les diverses ideologies existents amb la intenció d’intentar trobar aquella amb la qual m’identifiques més. Ràpidament em vaig adonar de la meva vessant republicana i amb l’inici de les mobilitzacions independentistes al país, informant-me sobre l’origen d’aquestes i analitzant els arguments d’uns i altres (fet que un polític sempre ha de fer, contrastar les diverses opinions) vaig tenir clar que havia de defensar Catalunya de la injustícia que porta anys patint per part de l’Estat espanyol i els seus polítics.

Mini-entrevista a Ramon Cos i Orobitg [1/2]

La passada setmana va veure la llum el nostre nou butlletí digital: L'OPINIÓ. Entre els seus continguts, destacaven dues petites entrevistes, a Ramon Cos i Orobitg i a Roger Pérez. Avui us deixem amb la primera i a la següent publicació seguirem.ç 1. Com valoraries el primer any de  govern municipal?​ Els inicis sempre són complexos i engrescadors a la vegada Molta gent pot dir que no veu què ha fet aquest nou govern, no veuen que s'hagin asfaltat carrers, no veuen la ciutat més neta que abans, no veuen grans canvis a Barberà. Però jo els diria que esperin, que els canvis, perquè siguin canvis i no "remendus", s'han de projectar, pensar i meditar amb cada un dels professionals de cada àrea, perquè el resultat sigui el més eficient i satisfactori per a tothom. Organitzar de nou el desordre intern d'algunes àrees, mirar l'estat de projectes mig començats per l'anterior govern on cal un bon traspàs d'informació perquè siguin finalitzats amb èxit i conèixer el funcionament de tot el consistori per dins i per fora, requereix el seu temps. Ara, tenim projectes que abans d'acabar la legislatura la ciutadania podrà valorar, positivament de ben segur, i d'altres que ja ho han fet, sobretot amb els que no poden esperar, com les festivitats del nostre poble.  FestaMajor, Nadal, carnaval, el mercat medieval, festes de barri... totes i cada una d'elles les hem pogut viure i conèixer des de dins i hem pogut aportar una sèrie de millores per fer­-les encara més properes a la ciutadania i menys costoses per les arques municipals. Tot nou procés requereix el seu temps de maduració i en aquest punt ens trobem, gràcies a la feina feta entre tots i totes. 2. Quin paper creus que té ERC en aquest govern?​ La funció que té ERC és d'enllaç entre les dues parts més votades que vàrem formar pacte de govern.