Barberà del Vallès

Totes les notícies

Roger Pérez prenent possessió del càrrec

Roger Pérez, nomenat Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barberà del Vallès

El dimecres dia 27 de juliol es va celebrar el Ple Municipal en el qual, Roger Pérez va ser nomenat Regidor del nostre consistori i assumint les competències delegades de la Regidoria de Cultura. La fórmula utilitzada per acceptar el càrrec va ser la següent: “Per imperatiu legal, prometo, per la meva consciència i honor, complir fidelment les obligacions del càrrec de Regidor de Barberà del Vallès, amb lleialtat al Rei, i servar i fer servar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat, fins a la proclamació de la República Catalana”. Amb aquest gest, Roger Pérez entra a formar part de l’equip liderat per Pere Pubill en el Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Barberà del Vallès. Des d’aquí, volem desitjar-li molta sort, i molts encerts!  

Roger Pérez, el nou regidor

Roger Pérez nou Regidor d’ERC Barberà del Vallès

Fruit dels últims esdeveniments dins del consistori municipal, Roger Pérez prendrà el relleu a Ramon Cos   Roger Pérez és un jove de 19 anys estudiant de Ciències Polítiques i Gestió Pública. Malgrat la seva curta edat, el Roger porta molts anys dedicats a la política, dins de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, on va esdevenir el seu portaveu.   “Assumeixo aquest càrrec sent conscient de la responsabilitat que suposa, però també amb molta il·lusió i amb moltes ganes de vetllar per la meva ciutat i transformar-la. És per mi un honor ocupar aquest lloc dins del consistori municipal on, juntament amb el Pere i la resta de companys, treballarem per fer de Barberà una ciutat més justa, més plural i més pròspera.”   Com sempre, compta amb tot el suport de la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Barberà del Vallès i estem segurs que la seva tasca dins del consistori estarà plena d’encerts.  

Sense gluten

ERC presenta una moció en suport a les persones celíaques

La moció queda aprovada per unanimitat dels grups del consistori Dins de l’activitat política del mes de maig, Esquerra Republicana de Catalunya a Barberà del Vallès presenta una moció de suport a les persones celíaques, on es detallen algunes accions que, a nivell municipal, poden ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia.   La celiaquia és una malaltia amb inflamació crònica de l’intestí desencadenada pel consum de gluten en persones predisposades genèticament. L’únic tractament eficaç per als malalts celíacs és una dieta sense gluten, que ha de ser estricta i l’han de seguir durant tota la vida.   “Presentem aquesta moció el mes de maig perquè es coneix com el “mes celíac” (ja que es celebren el dia mundial, el nacional i l’internacional). Volem sumar-nos a la celebració d’aquesta data i posar-nos al costat de les persones que pateixen aquesta malaltia. Creiem que encara falta molta sensibilització i molta visibilització de les necessitats d’aquest col·lectiu. “ explica Pere Pubill, portaveu d’ERC Barberà del Vallès.   “El gluten no es troba només en derivats de cereals, com podrien ser el pa o les galetes, també es troba en nombrosos productes que, d’entrada, mai pensaríem que poden contenir farina en la seva composició. Parlem de productes com ara els embotits, el brou liofilitzat, les salses, les conserves, els iogurts...” afegeix Ramon Cos, regidor de cultura del nostre Ajuntament.   Alguns dels acords que es detallen en la moció són l’organització d’activitats de formació i sensibilització del personal de restauració del municipi i la creació d’un mapa interactiu dels establiments del municipi aptes per a celíacs. A més, als fulletons de rutes gastronòmiques impulsades de de l’Ajuntament s’indicarà amb el símbol sense gluten les elaboracions que no continguin cereals amb gluten.   L’Ajuntament es compromet a garantir aliments sense gluten a persones beneficiàries del programa municipal d’aliments i a vetllar perquè a les festes populars es pugui oferir alternatives a la ciutadania afectada per aquesta malaltia (com ara caramels, cervesa i algun aliment envasat, lliures de gluten).

Font: http://fossesirepressio.cat

El Ple Municipal vota a favor de la creació d’un banc d’ADN de persones desaparegudes durant la Guerra Civil

  El passat dimecres dia 31 de març es va celebrar el Ple Municipal. En aquesta sessió es va debatre una moció presentada per Esquerra Republicana de Catalunya a Barberà del Vallès que defensa la creació d’un Banc d’ADN per a identificar totes les persones desaparegudes durant la Guerra Civil.     La iniciativa de la Universitat de Barcelona vol recollir l’ADN dels familiars de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil per tal que, quan s’obrin les fosses comunes relacionades amb aquest període (1936 – 1977) i es facin les exhumacions, es puguin identificar els difunts de forma ràpida i fiable.   “A Catalunya hi ha més de 344 fosses localitzades i només 3 han estat obertes. Hi ha més de 4.600 famílies que han donat d’alta al seu familiar al Cens de Persones Desaparegudes de la Generalitat. Tot i així, aquesta xifra es podria duplicar, atès que es calcula que més de la meitat dels familiars de desapareguts no s’han donat d’alta encara.” explica Pere Pubill, portaveu de la republicana en el Ple Municipal de la nostra ciutat.   “Aquesta moció reflexa la voluntat d’ERC de treballar per la recuperació de la memòria històrica. És responsabilitat nostra que aquesta tasca continuï i afavorir totes aquestes iniciatives, lluitant sempre a favor de la dignificació, divulgació i difusió de la memòria històrica.” afegeix Pubill.

els premiats amb el nostre regidor

La Cambra de Comerç i Pere Pubill atorguen premis a dos establiments del nostre municipi

El passat dimecres dia 9 de març la Cambra de Comerç va concedir els premis del Concurs d’Aparadors. Aquesta activitat vol reconèixer la tasca dels establiments participants en la decoració nadalenca, a banda de potenciar i dinamitzar el comerç local.   El regidor d’ERC Pere Pubill, encarregat de les àrees de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Ocupació en el nostre Ajuntament va ser l’encarregat de lliurar els premis als establiments barberencs guardonats: millor aparador nadalenc per Davinitats i millor campanya nadalenca a les xarxes socials per la Clínica General Veterinària de Barberà.   “Poder entregar un dels premis al nostre Comerç, per sí sol, ja és un plaer. Fer-ho a més, en aquesta edició en la que el Comerç de Barberà ha rebut dos premis, doncs encara ho és més. Això demostra que a la nostra ciutat tenim un Comerç de qualitat i potent, amb uns comerciants innovadors i que lluiten cada dia per millorar” va declarar Pere Pubill a la sortida de l’acte.   A més, la directora general de comerç de la Generalitat, Montserrat Vilalta, va recordar que el comerç és un dels principals motors del país i “Cal potenciar el comerç urbà i mantenir l’equilibri amb el comerç interurbà. Hem de garantir que aquest model de proximitat s’adapti cada cop més a les necessitats de les persones consumidores i del conjunt de la societat”.

Cartell 8 de març

Dones amb tots els drets

El 8 de març de l'any 2016, any rere any celebrem el Dia Internacional de les Dones, una data d'homenatge al moviment a favor dels drets de les dones i de reivindicació per manifestar les desigualtats encara existents. Des d’Esquerra Republicana i les JERC, treballem perquè els nostres drets, conquerits gràcies als moviments feministes, associacions de dones i moltes persones a títol individual, no es qüestionin ni pateixin retrocessos com els viscuts aquests darrers temps.    S'ha fet molta feina però encara les desigualtats i la discriminació per raó de gènere, laboral, política i social que patim les dones encara són presents i massa punyents alhora. Ens cal l'eradicació de violència masclista, de la bretxa salarial i de la feminització de la pobresa. La visualització i la representació de les dones en els mitjans de comunicació i en els espais de presa de decisió públics i privats ni s'aproxima a la paritat.    Les dones som el 60% de les llicenciades i en canvi el nostre talent es va perdent perquè hi ha una tendència a ocupar càrrecs de menys influència i sense gaire possibilitats d'ascendir com a conseqüència dels sostres de vidre encara existents en moltes organitzacions empresarials i institucions. De fet, tal i com senyala l'Observatori Dona i Empresa, sols el 29% de les empreses, tenen alguna dona en el seu consell de d'administració, 13% en el cas de les empreses amb més de 250 treballadors.   Cal eliminar la diferència de guany salarial entre homes i dones que de mitjana, segons un estudi de l'UGT amb dades del 2013, és d'un 25,01 % a Catalunya; al País valencià d’un 24,24 % i a les illes d’un 15,88 %. No hi ha cap estudi ni dada que confirmi que aquesta esquerda salarial disminueix amb el temps.   Treballem per tirar endavant polítiques de conciliació de la vida laboral i personal i familiar, ja que les dones també tenim dret a gaudir de temps de lleure i participació en igualtat de condicions. Cal una organització de les tasques de cura i de la llar basada en la coresponsabilitat.

ERC aposta per un Institut – Escola com a solució per aquest setembre

En el debat sobre les necessitats educatives a secundària, Esquerra Republicana de Catalunya a Barberà del Vallès proposa una nova alternativa educativa, capaç de garantir la qualitat educativa de la ESO impartida en el nostre municipi.   Així, la solució plantejada per la formació passa per la creació d’un Institut - Escola, dotat dels equipaments i els professionals necessaris per a dur a terme classe de secundària.   “Estem a favor de la rehabilitació integral de Can Planas, creiem que és molt necessària, ja que les condicions en les que es troba aquest Institut actualment són molt deficitàries.”, comenta el regidor d’ERC Ramon Cos.   Rehabilitació sí, ampliació no. “Creiem que un Institut de secundària amb 6 línies suposaria una massificació d’alumnes al centre i en dificultaria el bon funcionament. Hem consultat amb professionals experts en educació i ho desaconsellen. No hi ha cap Institut de 6 línies en tot el Vallès, ni en equipaments més grans que Can Planas.”, segueix Ramon Cos.
   ERC Barberà considera inacceptables les aules satèl·lit i, tan des del municipi com també des del Parlament de Catalunya, lluitarà al costat dels pares i mares i la comunitat educativa per a dotar Barberà del Vallès d’una educació secundària de qualitat.


cartell de lacte

Una secundària de qualitat al municipi

Benvolgut/da, Tal com vam anunciar, demà dia 3 de febrer, a les 18.30h a la Sala Salvador Allende de la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie portarem a terme una xerrada - col·loqui sobre les possibilitats reals d'oferir una educació secundària obligatòria de qualitat al municipi.   Us hi esperem a tots i a totes !  

Can Planas

ERC aposta per una secundària de qualitat

Fa uns dies que el debat polític de primer nivell s’ha centrat en l’educació secundària de Barberà del Vallès. En els propers anys s’ha de produir un augment de la població d’entre 12 i 16 anys i cal respondre a la necessitat de creació de noves places dins de municipi.   Davant aquest augment demogràfic, el Departament d’Ensenyament proposa ampliar la oferta de l’institut Can Planas amb dues aules satèl·lit ubicades a l’escola Elisa Badia. Aquesta proposta va acompanyada d’una dotació econòmica per tal d’habilitar els centres.   Coneixedors del mal estat de les instal·lacions de Can Planas, creiem que cal una rehabilitació integral i el desenvolupament del projecte que es va posar en marxa l’any 2010, necessari per a poder seguir donant un servei de qualitat dins del municipi.   Pel que fa a l’escola Elisa Badia, no considerem vàlida la proposta en els termes econòmics actuals. Cal dotar l’escola de tots els equipaments necessaris per a poder impartir classes de secundària. Això passaria per crear i equipar una aula de tecnologia, un laboratori...   “Sabem que tenim un problema i que cal solucionar-lo, però a més de fer-ho ràpid ho volem fer bé. Volem proporcionar als nostres fills i filles, veïns i veïnes del municipi, la millor educació possible. Hem de proporcionar als nostres equipaments els recursos necessaris per a garantir una educació de qualitat. “ explica Pere Pubill, regidor de l’equip de govern i portaveu d’ERC Barberà.   Cal, al parer d’ERC Barberà, seure a la taula i negociar. Acceptant sempre com a interlocutors la comunitat educativa i les famílies.   Esquerra Republicana de Catalunya s’ha compromès a oferir un acte públic per a exposar el seu punt de vista sobre aquesta qüestió, el dia 3 de febrer, a les 18.30h a la Sala Allende de la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie.