Barberà del Vallès

Totes les notícies

Conmemoració de l'onze de setembre

Malgrat la pluja una veintena de militants i simpatitzants d'Esquerra varem participar en la tradicional ofrena de la Diada, en una Diada marcada per la multitudinària Cadena Humana que lligar el país de nord a sud.   L'acte va tornar a comptar amb un gran nombre d'entitats i ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat, des d'ERC celebrem que es vagi integrant dins de la ciutat.   Per ERC també representa l'inici d'un nou curs políitc amb la mirada posada en seguir treballant per assolir les llibertats polítiques ens han de permetre disposar de les eines suficients per sortir d'aquesta crisi econòmica i social en la que ens trobem.   Per altra banda lamentem que des de l'Ajuntament es retiressin les senyeres estelades que es van col·locar a l'entrada de la nostra ciutat per a commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Oriol Rovira  

El diputat Marc Sanglas a Barberà

El passat 13 de maig, el Diputat al Parlament de Catalunya Marc Sanglas, va explicar als assistents a l'acte, quin és el camí que ha de seguir Catalunya fins arribar a la desitjada Independència. Durant la xerrada, es van intercanviar opinions entre la gent que omplia la sala 2 de Can Gorgs.

Oriol Junqueras al mercat 11 de setembre

Junqueras Omple

Dijous, 28 de febrer,  un dia gris i trist a Barberà del Vallès. La gent de la secció local ha posat tota la seva il·lusió en organitzar la visita d l’Oriol Junqueras. El polític més ben valorat segons les últimes  enquestes arriba sota la pluja i després de visitar la secció local d’Esquerra s’apressa cap el mercat municipal. Li agrada, gaudeix parlant amb la gent, palpant l’ambient  i coneixent la realitat que viuen els comerciants. Al mercats és veu el país. “La meva àvia” venia roba al mercat, a Barcelona, explica als venedors, “i jo mateix l’ajudava a muntar i desmuntar la parada” els dissabtes. L’Oriol Junqueras és alcalde d’una ciutat molt semblant a Barberà, Sant Vicenç dels Horts, d’uns 30.000 habitants, i amb una renda de les més baixes de Catalunya. Del mercat cap a l’auditori Marià Feliu, també sota la pluja i allà a seguir parlant amb tots els veïns que tenen ganes de comentar-li coses. I a les vuit i poc comença l’acte.  La presentació és a càrrec del de l’associació local, Pere Pubill, que remarca la importància de que el líder d’Esquerra i cap de l’oposició visiti Barberà, i no en  època electoral, sinó en un moment crucial pel país, en el que ens estem jugant el futur. En Pere Pubill, destaca la necessitat de la independència com  a pas endavant per sortir de la situació actual, indicant que si fos tan dolenta per Catalunya ja ens l’haurien  donada fa temps. També recorda al veïns de Barberà que tot i que actualment ERC no te representació a l’Ajuntament, el primer alcalde democràtic, va  ser republicà, en Jeroni Balada de l’any 1931 al 1934. A continuació comença la xerrada d’en Jonqueres. No fa servir el micròfon ja que prefereix moure’s en llibertat per l’escenari, i fins i tot en un moment determinat baixa a la platea per estar més proper a la gent i poder compartir amb ells les seves idees. L’argumentació girà entorn als pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2013, indicant que no hi ha altre opció que recolzar-los, ja que en cas contrari  aniríem cap a una nova convocatòria d’eleccions que potser seria bona en  quant a resultats per Esquerra, però no pel país.