Barberà del Vallès

Notícia

Acte de campanya davant del futur Hospital Ernest Lluch, amb Juli Fernàndez i Elena Ordaz

Juli Fernàndez: “La salut i la vida són prioritats absolutes per a Esquerra. Quan governem, ho demostrem: ampliem el Taulí i construïm el Lluch”

Els republicans treuen pit de la seva tasca al capdavant del Departament de Salut de la Generalitat, on han revertit les retallades des del 2015 amb
un increment acumulat del pressupost de gairebé 1.500 milions d’euros 01/02/2021 | Esquerra Republicana defensa que el dret a la salut i a la vida s’han de
convertir en una prioritat absoluta en la presa de decisions, i posa com a exemple de la feina feta al govern en aquest sentit l’ampliació del Parc Taulí a Sabadell i la construcció del nou hospital Ernest Lluch entre Cerdanyola, Montcada i Ripollet, anunciades recentment per la Generalitat. Juli Fernàndez, candidat republicà per Barcelona el 14-F, ho ha defensat avui dilluns acompanyat de regidors d’Esquerra Republicana a Sabadell i Castellar, davant del Taulí, d’una banda, i, de l’altra, de representants de la formació a Cerdanyola, Montcada, Ripollet, Badia i Barberà davant del futur hospital Ernest Lluch.

Nou model social i sanitari
Juli Fernàndez, candidat republicà del Vallès Occidental el 14-F, ha dit: “La salut sempre ha estat una prioritat quan Esquerra Republicana ha format part d’un govern; els pressupost del departament ha crescut sempre, sempre, quan hi ha hagut un conseller de Salut republicà. I, actualment, amb la crisi sanitària provocada per la COVID-19, la construcció del nou hospital Ernest Lluch i l’ampliació de l’Hospital Parc Taulí són les millors notícies que podíem donar als vallesans. Aquests equipaments són imprescindibles per a l’atenció sanitària a la comarca, per garantir el dret a la salut i a la vida, que vol dir sanitat pública.

Com a primera força municipalista del país, coneixem els municipis i les seves necessitats”. Fernàndez ha afegit: “Impulsarem des del govern un nou model d’atenció integrada social i sanitària de Catalunya. En què es concreta això: aplicarem un model d’atenció centrada en la persona, l’implantarem amb flexibilitat i dissenyarem i desplegarem una Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària”.

Enfortiment de l’assistència mèdica per a Barberà del Vallès
En representació d’ERC Barberà, Elena Ordaz -regidora a l’Ajuntament- ha destacat que la construcció de l’hospital Ernest Lluch permetrà “descongestionar les tensions que pateix el Taulí actualment”. A més, ha afirmat que “si ERC guanya el proper 14 de febrer, aquesta lluita que portem des del 2006 veurà la llum”.

La regidora ha destacat que aquest fet “és una gran noticia per als ciutadans i ciutadanes de Barberà del Vallès” ja que “suposarà un enfortiment de l’assistència mèdica i un suport important al nostre actual hospital de referència, que és el Parc Taulí”.

90 milions d’euros per als dos hospitals
L’ampliació de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell està previst que sigui una realitat la tardor d’aquest 2021 i consistirà en sis quiròfans, 105 llits per a ingressos hospitalaris, 20 per a UCI i l’ampliació de les urgències. En aquesta ocasió, la inversió és de 40 milions d’euros.

El nou hospital Ernest Lluch s’ubicarà en terrenys situats entre Montcada i Reixac i Ripollet i atendrà una àrea formada per 176.383 habitants corresponent a cinc poblacions: Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Badia del Vallès i Barberà del Vallès. El cost estimat del projecte és d’uns 50 milions d’euros en cinc anys.

Les retallades, revertides
Des de l’any 2015, amb Esquerra Republicana al capdavant de Salut, amb el conseller Comín primer i amb la consellera Vergés actualment, les retallades de CiU s’han revertit. Hi ha hagut un increment acumulat del pressupost de gairebé 1.500 milions d’euros del 2014 al 2020.

Durant tot l’any 2020, a més, amb la pandèmia, el govern ha abocat tots els recursos econòmics a l’abast a Salut, departament al qual ha dedicat 2.800 milions d’euros extraordinaris, dels quals 300 són per enfortir l’atenció primària, i 22,6, per a la covid a la Regió Sanitària Metropolitana Nord. Així, el Vallès Occidental tindrà 9,2 milions d’euros més i Sabadell en tindrà 2,6 més per als CAPs. Això significa més personal (92 professionals), més recursos i més qualitat.