Barberà del Vallès

Totes les opinions

Pere Pubill i Linares

Espoli, quatre dades per reflexionar...

Quan des d’Esquerra Republicana de Catalunya expliquem què és això de l’espoli Fiscal, volem que la gent tingui clar on van els nostres diners, els nostres impostos. Que tothom vegi com ens estan espoliant any rere any. Per poder respondre a la pregunta que us faré més tard, us poso uns exemples: el 43% del nostres impostos viatgen a Madrid i no tornen; Catalunya ha aportat a l’Estat, tres vegades més que la Unió Europea des de 1986 en ajuts, o el què és el mateix, 289.

Pere Pubill i Linares

La veritable història de l'1 de Maig.

Quan la majoria de gent treballadora fa festa el dia 1 de maig, potser no sap què va passar i perquè es coneix com el dia del Treballador. La dècada del 1860, l'obrerisme internacional i l'americà en concret ja demanava millores laborals, com per exemple, la jornada de vuit hores de treball. Comença en una convenció de la Federació de treballadors d’Estats Units i Canadà en 1884. En aquesta convenció, la Federació va cridar als treballadors a lluitar per la jornada laboral de 8 hores, per a substituir la jornada laboral de 10, 12 fins a 16 hores que prevalia.

Albert Lozano, secretari d'Organització local

Tornem-hi !

Esquerra Barberà del Vallès

Us tornem a donar la benvinguda a tots i a totes a aquest nou curs polític que tot just comença. Esperem de tot cor que les vacances hagin estat profitoses per tothom. Per nosaltres també ! ja que, tal i com vem anunciar abans de marxar de vacances, durant aquest estiu ens han fet el web nou. És força diferent a com era abans i incorpora moltes aplicacions noves que entre tots descobrirem. Us animem a entrar-hi per fer-li un cop d'ull i començar a descobrir.