Begues

Totes les notícies

En Jaume Olivella, el nostre regidor vigila ...

ESQUERRA DEMANA COHERÈNCIA, HONESTEDAT I ÈTICA

La gran acollida que ha merescut l'última article d'ERC al butlletí municipal ens porta a reproduir-lo aquí de manera que sigui més llegible a tots aquells que els ha costat fer-ho en el format restringit que el butlletí obliga. També l'adjuntem en format pdf. Aquí el teniu: DEMANEM COHERÈNCIA, HONESTEDAT I ÈTICA! En la tasca política municipal beguetana, ja sigui dins l’Equip de Govern o a l’oposició, no podem deixar d'actuar de manera honesta i coherent. Estem en temps difícils. La crisi econòmica condiciona absolutament totes les decisions. També les dels polítics. Hi ha qui apunta que la crisi no és només econòmica sinó que encara és més profunda. Hi ha qui creu que la crisi és de valors. La coherència es defineix com la connexió i absència de contradicció entre les parts d'un argument, d'una doctrina, d'una obra, etc., considerats com una totalitat. L'honestedat és un valor humà consistent a comportar-se amb coherència i sinceritat  amb un mateix i d'acord amb els valors de la veritat i la justícia. Des d'aquesta tribuna pública, a través del nostre petit espai, fem una crida a tots els partits de l'Equip de Govern, PP, TxB i molt especialment al partit de CiU, del qual la Il·lma. Sra. Alcaldessa n'és la màxima representant, per tal que vetllin perquè la crisi de valors no s'instal·li al nostre Ajuntament. Cal tenir memòria. Cal ser coherent amb les conviccions més íntimes de la ideologia política i nacionals pròpies. Estem segurs que l’honestedat vers el poble beguetà hauria de formar part de les conviccions de tots aquells que ara mateix ocupen un càrrec públic i pel qual perceben un sou. Estem convençuts que l'actual Equip de Govern sabrà actuar de manera ràpida i amb responsabilitat si en algun moment la coherència i l’honestedat d'algun dels membres que el conformen queden en entredit. L’ètica personal i col·lectiva també passa per les decisions presses en el darrer Ple Municipal.

Planos de la planta baixa del cente cívic

L'equip de govern CiU-PP, ¿té cap tipus de respecte als ciutadans de Begues?

Mentre, tot cofois, fan propaganda de l'ampliació d'espai i recursos per a l'oposició no diuen res de la manca de transparència informativa que s'ha instal·lat ara a l'equip de govern. Mentre instal·len ordinadors amaguen el que és important: la informació. L'obra més important feta mai a Begues, el centre cívic, està aturada. L'oposició no rep cap informació i la reclama, el dia 13 d'octubre, per mitjà d'un ple extraordinari. Calia? Al mateix butlletí municipal, que es publica el 4 de novembre, on es fa una entrevista al nostre regidor Jaume Olivella, entrevista feta a corre-cuita la setmana del 30 de novembre, pocs dies abans de publicar-se el butlletí, i on se li pregunta per l'aturada del centre cívic, s'anuncia el desbloqueig de l'obra i l'acord amb Corelia. Quan es fa l'entrevista en Jaume no en sap res de l'acord. ¿Per què? Perquè no s'informa a l'oposició de res rellevant del que passa a Begues. Una manca de respecte vers l'oposició que no dissimula la manca de respecte per la població en general. Que no amaga que l'única cosa important és fer propaganda i manipular la informació a gust sense escatimar recursos encara que suposi fer perdre el temps a regidors i veïns i publicar butlletins desfasats. I que no amaga que l'ajuntament és en mans del PP i dels seus regidors que de periodisme i manipulació informativa en saben prou. Així, avui, es celebrarà un ple que podíem haver-nos estalviat. Amb tot, seria bo que l'equip de govern: doni les explicacions oportunes d'aquesta poca transparència i esclareixi l'acord amb Corelia indiqui quines són les diferències tècniques – segons Corelia - que s'han resolt. Amb detall, que ho puguem entendre. informi per què unes diferències únicament tècniques han retardat tant l'obra i si aquestes diferències són sobrevingudes i no estaven al projecte i plec de condicions acceptat per Corelia indiqui quines seran les noves dates de finalització de l'obra quina previsió hi ha d'increment d'obra “que pueda surgir” segons Corelia informi quan començaran a treballar-hi de nou.

Eleccions 20N. Acte electoral d'ERC-RCat-CatSí

Gran èxit de participació a l'acte electoral d'ERC-RCat-CatSí

Ens havíem proposat fer un acte electoral diferent, entretingut, obert, on tothom pogués parlar i dir la seva, de bon “rotllo”, amb gent propera i que anhela i comença a ensumar, con nosaltres, el millor futur possible per a Catalunya: la independència. Ha estat un èxit sense precedents que ha superat totes les previsions, ple de gom a gom, gent dreta, gent a les escales, ... i que s'han cruspit, quasi bé, tot el vermut. Els parlaments i missatges clars i curts: “Gràcies per ser aquí amb nosaltres i, si us va bé, voteu ERC-RCat-CatSí”.

Josep Atsuara, nou president de la secció local de Begues

Carta-Presentació del nou President de la secció local d'ERC - Begues

M'adreço a vosaltres per primer cop com a nou President de la secció local d'ERC de Begues amb la il·lusió del que pensa que pot aportar quelcom i que té l'esperança que aquesta aportació pugui resultar positiva. El meu primer pensament va dirigit als companys de partit per agrair-los la confiança i, en particular, a en Jordi Reixach com a President sortint tot i esperant estar a la seva altura. També em vull dirigir a la resta de partits, tant els de l'oposició, com nosaltres mateixos, com els que conformen l'actual equip de govern, per posar-me a la seva disposició i ajudar, en la mesura del que sigui possible, a cercar les solucions que resultin més beneficioses per Begues i els beguetans. Tot i que, com a militant d'ERC, m'agradaria que el govern municipal actual fos més d'esquerres i més independentista, si més no, més “independent”. En qualsevol cas, nosaltres, ERC de Begues, com a partit independentista seguirem lluitant i treballant decididament perquè la llavor que es va plantar durant la campanya “Begues Decideix” germini més aviat que tard i puguem aconseguir tant el govern municipal que desitgem com que el poble de Catalunya pugui exercir el dret democràtic a decidir el seu futur com a país independent. Salut a totes i tots.

Jaume Olivella: el nou regidor d'ERC entrevistat al butlletí municipal

"Fer oposició des de l'honestadat i la fermesa dels nostres valors republicans" al servei de Begues i els baguetans. És l'objectiu que es marca en Jaume a l'entrevista que inclou la revista municipal, condensada i retallada, al que és, des d'aquest mes, el nou regidor d'ERC. Podeu veure l'article sencer al document adjunt i a l'apartat "Documents" d'aquesta web.

Begues, Logo + Jaume

VOLEM SABER: SOL·LICITAT UN PLE EXTRAORDINARI

ERC representada per en Jaume Olivella, pendent de la tramitació administrativa per ser el nou regidor en substitució d'en Francesc Sànchez, conjuntament amb totes les altres forces polítiques de l'oposició, ha sol·licitat, el passat dia 13, la realització d'un ple extraordinari per saber la situació real de les obres del Centre Cívic i de la restauració de la pedrera Montau II i, si en tenen, les propostes de solució favorables als interessos de Begues. Encara que oficialment diuen que no ha variat res substancial en la forma de governar, tal com va prometre l'alcaldessa que faria, la realitat és que la manca de informació i les traves per aconseguir-la són a l'ordre del dia al nou ajuntament. Un exemple de la manca d'informació: s'han repartit les dedicacions, els sous i les regidories però ¿algú sap per fer què? ¿algú ha vist escrit quin és el contingut del pacte de govern i quin programa es comprometen a portar a terme? De moment res de res. Adjuntem el detall, sense les dades personals dels signants, del document presentat amb motivació de la sol·licitud. MOTIVACIÓ DE LA SOL·LICITUD: a)EN RELACIÓ A LES OBRES DEL CENTRE CÍVIC Primer. L'adjudicació definitiva de les obres del Centre Cívic i Biblioteca va ser acordada pel Ple de data 30 de juny de 2010. Entre les millores proposades per l'empresa Corelia SA i acceptades i signades en el contracte amb l'Ajuntament de Begues en data 1 de juliol de 2010 figura que l'execució de l'obra es farà en 12 mesos. També es proposen un seguit de millores amb un cost total de 869.341 euros, un termini de garantia de 15 anys i millores en el personal proposat. Segon. Vist l’incompliment del termini i l'aturada de les obres del Centre Cívic i Biblioteca per part de l'empresa Corelia SA i per tant l'incompliment del termini d'execució. Tercer. Vist l’incompliment relatiu a l’equip tècnic proposat i de les propostes d’empreses subcontractades. Quart. Sabent de l'emissió del decret 578 de 3 de juny de 2011 (Imposició penalització a Corelia SA per demora en l'execució de l'obra) b)EN RELACIÓ AL PROJECTE DE RESTAURACIÓ DE LA PEDRERA MONTAU II Primer.

Esquerra Republicana canvia el seu regidor a l'Ajuntament

L'executiva de la secció local d'Esquerra Republicana de Begues va decidir, en la reunió d'aquest dijous passat, proposar que en Jaume Olivella rellevi en Francesc Sànchez com a regidor d'ERC un cop oficialitzada la renúncia d'en Francesc a continuar per motius personals i professionals. Francesc, molta sort en els nous camins que inicies!. En Jaume Olivella ha estat regidor d'ERC durant l'anterior legislatura 2007-2011 ocupant-se de les regidories de Acció Social , Solidaritat i cooperació, esports, promoció econòmica i ocupació amb una actuació reconeguda i apreciada per a tots els que l'han conegut i han treballat amb ell. En aquests moments d'oposició segur que també farà una tasca rellevant malgrat les limitacions imposades per la “transparència” instaurada pel nou govern municipal de dretes. La secció local ha decidit renovar els càrrecs de la seva executiva, per adaptar-se als nous temps de migradesa informativa i de necessitat de donar suport al regidor i als veïns i veïnes de Begues que creuen que un altre poble i un altre govern municipal és possible. Restem a la vostra disposició! En pocs dies es convocarà una Assemblea de la secció local específica per a la renovació de l'executiva.

Ens complau veure, de nou, passejar el Sisco

I ens alegra poder comprovar com tota la família ha superat aquest mal moment. Sisco, Mercè, Pau i Júlia, una forta abraçada a tots. Ara que aviat tornarà tot a la normalitat familiar és d'esperar que també torni la normalitat política i el seny i sentit de poble i de país faci repensar a CiU les aliances que manté i en busqui de noves. Encara que, ben pensat, la normalitat, ara per ara, és que CiU pacti amb el PP. Arreu sembla que siguin la mateixa cosa, la mateixa política, amb dues cares diferents. Perdó, segurament no és el moment, però ho havíem de dir.

El Grup Municipal 'ERC Begues presenta una moció a l'Ajuntament sobre la decisió que el Tribunal Suprem ha pres respecte el català a les escoles

El Tribunal Suprem espanyol ha dictat tres sentències que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya. Aquest fet atempta clarament contra un dels elements bàsics de l’escola catalana, un model que ha funcionat amb èxit els darrers 30 anys i gràcies al qual la nostra societat gaudeix d’un bon nivell d’educació i cohesió social. Davant d’això, les persones, entitats i centres educatius sotasignats. AFIRMEM: Que l’escola catalana és un model educatiu consolidat, basat en la no separació dels infants i joves per raó de llengua i que fa possible el coneixement de les dues llengües oficials per part de l’alumnat en acabar l’ensenyament obligatori, tot afavorint la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. Que la immersió lingüística i la consideració del català com a llengua vehicular han donat força i solidesa a aquest model, el qual ha estat objecte de reconeixement per part de diverses institucions internacionals, i és un referent com a model pedagògic eficient en el Marc Europeu de les Llengües. Que aquest model lingüístic ha contribuït de manera decisiva a pal•liar el greu desequilibri que viu el català, llengua pròpia de Catalunya, respecte al castellà, en diferents àmbits. Que l’actual model d’escola és el resultat dels esforços de tota la societat, especialment de la comunitat educativa, que amb un consens absolut entorn del model lingüístic, i amb la implicació de pares, mares i del professorat, ha treballat diàriament per tenir una escola catalana, democràtica i de qualitat. Que amb l’arribada d’un nombre important de famílies nouvingudes durant la primera dècada del segle XXI, aquest model d’escola ha ajudat a mantenir la cohesió social del país i s’ha demostrat eficaç en l’acollida i l’arrelament dels infants i joves de les darreres onades immigratòries. A més, situa un nou escenari de multilingüisme que afavoreix l’excel•lència en la competència comunicativa.