Begues

Totes les notícies

CONFERÈNCIA I XERRADA: “LES RAONS ECONÒMIQUES D'UNA CATALUNYA ESTAT”

Dissabte dia 10 de setembre a les 8 del vespre a l'Escorxador. ERC us convida a recordar l'11 de setembre amb la conferència “LES RAONS ECONÒMIQUES D'UNA CATALUNYA ESTAT” a càrrec de la Fundació Catalunya Estat. Parlarem del dèficit fiscal i limitacions pel desenvolupament català i també podrem xerrar amb el ponents i preguntar tot allò que ens preocupa des del punt de vista de la nostra butxaca sobre la independència de Catalunya. No ets independentista? T'ho has pensat bé? Saps el que estàs perdent econòmicament per pertànyer a l'estat espanyol? Podries viure millor si Catalunya fos independent? És possible i sostenible econòmicament la independència de Catalunya? En parlem dissabte. Esteu totes i tots convidats. A les 8. A l'escorxador. I diumenge 11 vine a celebrar la Diada a la plaça de l'Ajuntament. Porta la teva Estelada i ajuda'ns a mostrar el nostre rebuig a un govern municipal format per forces polítiques que menyspreen i volen ofegar el nostre país.

Celebrarem aquest any l’onze de setembre? Esquerra sí!

Ara sí. Ara ja ha començat, de veritat, la nova legislatura a l’ajuntament de Begues. La legislatura que vindrà marcada per la recuperació del govern municipal de Begues per la dreta. Aquesta vegada la novetat, a Begues, és que aniran del bracet la dreta espanyola i espanyolista i la dreta catalana que mai li ha fet, li fa ni li farà fàstic a l’espanyolisme. Aquest cop han optat per la dreta més conservadora i rància i que sistemàticament ha lluitat contra les llibertats i els interessos econòmics de Catalunya. Els amics habituals de CiU. Ras i curt. De TxB no cal dir res més. Amb la seva actuació ja ni ha prou. És d’esperar que els votants i amics del Ní en prenguin nota i facin tot el possible per esmenar-ho o, si més no, perquè no és repeteixi, en el futur, espectacles tant penosos. Si a la fi del ple de la moció de censura i designació de nova alcaldessa ja es va sentir un irònic i premonitori “Viva España” acompanyant el “Visca Catalunya” ara ja em tingut el pregó de festa major parcialment en perfecte “español”. Segurament és una cosa que s'encomana. La Mercè, una bona noia, no para de insistir que no canviarà res. Que tot el que estava en funcionament i projectat seguirà endavant. Ja ho veiem!. I amb transparència. Radio Begues ho pot confirmar. Es clar que si no vol canviar res, aleshores ¿per què canvia de socis de govern?. ¿No serà que no vol o no pot dir el que realment canviarà? De moment, en nom de l’eficàcia i l’agilitat els plens cada dos mesos. Després, ja veurem. Ho podien haver fet al revés, primer cada mes, com fins ara, i després ja veurem. Però no. No sigui que tinguem que donar la cara massa sovint!. No sigui que l’oposició tingui massa temps de fer preguntes o propostes!. Del programa, ni se sap on és. Únicament el repartiment del pastís. I les dedicacions exclusives. En el cartipàs municipal destaca la gran evolució i creixement espectacular que hem de preveure, ja que no hi ha programa, del comerç i el turisme locals amb la dedicació exclusiva d’un regidor.

Moció Begues

EL GOVERN MENYS DESITJAT DE TOTS ELS POSSIBLES

Amb tan sols un mes de diferència hem passat de l’Ajuntament de la incertesa (amb 3 regidors de ICV a govern i 10 a l’oposició) a l’Ajuntament de la conveniència, en que els tres partits de dretes de Begues (CiU-PP-TxB) s’han posat d’acord per presentar una moció de censura i formar un nou govern. Aquesta és una molt mala notícia, si més no pels que ens sentim republicans, independentistes i d’esquerres. En els propers temps tindrem ocasió de veure com les polítiques avançades que s’han dut a terme ens aquests darrers quatre anys ara es comencen a desconstruir. Els resultats de les eleccions municipals a Begues sens dubte han beneficiat a la dreta i per això tenen tota la legitimitat per governar segons la força que els hi han atribuït els ciutadans. Però algú ens haurà d’explicar com és capaç de pactar amb un PP que, al marge del respecte per les persones, practica la demagògia com a eina política i és l’instigador de l’anticatalanisme i perseguidor de la nació, la cultura i la llengua catalanes arreu dels Països Catalans. El preu que haurem de pagar, perquè alguns puguin governar a qualsevol preu, serà molt car. La valoració que se n’ha fet de l’obra de govern de l’anterior Ajuntament constituït per ICV-ERC-CiU ha estat molt positiva. Entre elles, les polítiques territorials de preservació de l’entorn de Begues, les polítiques culturals i educatives ambicioses que hem deixat a mig fer, les polítiques socials de consolidar serveis públics de qualitat i les polítiques econòmiques que tot just s’estaven començant a desenvolupar. Moltes d’aquestes polítiques ara veurem com se’n van en orris. El que més costa d’entendre és com un partit com CiU és capaç de formar un govern fent polítiques en una direcció i quatre anys després fer just les contràries? El procés negociador tot just acabades les eleccions ha estat esgotador. Fins i tot podem dir que ha sigut un joc de despropòsits amb un final desolador.

Secció Local 2011

Les vestidures s’esquincen. Es cerquen desesperadament culpables, externs naturalment. Mentrestant, Begues perd!

Tots, sense excloure a ningú, en som culpables. Alguns per presentar-se a les eleccions amb noves candidatures, totalment legítimes, per suposat, però sense avaluar l’impacte que suposa dividir un vots de determinat perfil de ciutadans mentres, en canvi, un altre determinat perfil fa pinya. Segons qui per presentar i confiar en candidats amb una trajectòria prèvia que ja anunciava les accions posteriors, poc fiables ni presentables. Alguns per buscar a qualsevol preu tenir l’alcaldia i després “Déu proveirà”. Altres per buscar a qualsevol preu tenir l’alcaldia sense tenir escrúpols amb qui han de pactar. També hi ha que ho és per tenir escrúpols per no agafar la cadira sense mirar amb qui t’ajuntes. Alguns per tenir manies en combinacions amb masses partits i no creure-ho gestionable ni fiable. Els resultats del dia 22 de maig ho certifiquen. I els esdeveniments posteriors encara més. El resultat que han volgut els beguetans i beguetanes permeten moltes combinacions. Si pensem en les que donen la majoria de mínims, 7 regidors, tenim aquestes opcions: 1) 2 partits majoritaris (6 regidors) + 1 qualsevol dels minoritaris 2) 1 partit majoritaris (3 regidors) + 3 minoritaris (4 regidors) És un fet que els partits minoritaris sols no poden constituir govern estable. Qualsevol d’ells (GdB, TxB, ERC) ha d’esperar propostes dels partits majoritaris (ICV, CiU, PP). Des d’Esquerra ho hem viscut així: 24 de maig. Dos dies després de les votacions, contacte CiU-ERC. 25 de maig. Tres dies després de les votacions, contacte ICV-ERC. En tots dos casos Esquerra fa avinent que està oberta a participar en el govern municipal amb un límits: ni PP ni Ní (TxB). El PP per motius ideològics i nacionals i amb TxB per la immaduresa i inestabilitat política que suposa el seu líder. Ho deixem clar, hi ha pactes impossibles. Es comunica a ICV i a CiU que la proposta prioritària d’Esquerra és mantenir la coalició a 3 amb ICV-CiU-ERC. 2 de juny.

Reunió ssll begues 06-11

És possible un govern estable capaç de vetllar pels interessos de Begues i els beguetans i beguetanes?

La secció local ha decidit, per majoria important, tornar a intentar el que, per coherència i honestedat pròpies, sempre ha estat el nostre primer objectiu: un pacte amb ICV-CiU-ERC que doni estabilitat institucional i continuïtat política a la feina feta aquests últims quatre anys. En el nostre últim comunicat acabàvem dient “Esperem que tot plegat serveixi per constituir un govern municipal estable i coherent amb les aspiracions de la majoria de beguetans i beguetanes”. Amb aquesta intenció al cap hem estat atents aquestes últimes setmanes, quasi sempre en un discret i honrat segon pla que recomanava el nostre resultat electoral, a l’aiguabarreig de combinacions que anava passant davant nostre. La idea d’assegurar un govern estable ens ha portat, en algun moment, a dubtar i pensar que una altra opció era viable. Mai, però, ens hem plantejat una opció de govern que contemplés cap tipus d’aliança amb el PP. Insistim, mai. No tenim ideològicament ni nacional res en comú. Respecte personal sí. Total respecte als votants que han triat aquesta opció. Cordialitat institucional, també. Però res més. No és possible. Insistim a subratllar-ho un cop es fa més evident la percepció que tota la resta de forces polítiques, en les múltiples combinacions que estan avaluant, sí que contemplen aquesta possibilitat de pactar amb el PP. Des d’Esquerra creiem que la majoria dels veïns i veïnes de Begues això no ho vol. A Esquerra ben aviat hem retornat a les nostres posicions inicials. Estem convençuts, encara més, que un govern ICV-CiU-ERC, és possible i més desitjable que qualsevol altre. Molts veïns, simpatitzants o no amb Esquerra, així ens ho han fet saber. La pilota l’hem llençada i ara és a la teulada d’altres. Aviat veurem de quin cantó cau. Us seguirem informant de com evoluciona tot plegat.

Primera reunió ERC - ICV sobre una possible negociació de pacte de govern

Ahir dilluns, a les 8 del vespre vàrem tenir una primera reunió. Tal com havíem anunciat estem disposat a escoltar a ICV (com també ho estem amb altres) i amb aquesta predisposició vam anar a la reunió. Ha estat una reunió sense cap avenç significatiu. Es va fer repàs del que s'ha fet fins ara i dels criteris que mouen a cada part. Però, de moment, no hi ha cap proposta, ni molt concreta, ni poc concreta, per part d'ICV més enllà d'un sondeig de disponibilitat.  Demà farem un anàlisi més detallat de la reunió a la secció local i, si és el cas, seguirem parlant amb ICV, o amb la resta de forces polítiques del municipi. Esperem que tot plegat serveixi per constituir un govern municipal estable i coherent amb les aspiracions de la majoria de beguetans i beguetanes.

NOTÍCIES DEL NOU GOVERN MUNICIPAL

Informem als veïns i veïnes de Begues que avui, a les 12:06, l’alcalde Ramon Guasch ens ha enviat un email per “convocar-nos a una reunió per poder reiniciar les converses sobre una possible negociació per formar govern”. Esquerra ha treballat, fins on les forces i la representació que tenim ens ho han permès, per a la construcció d’un pacte de govern estable abans de la investidura. Hem esmerçat molt esforç i prou temps per que fos una realitat el dia de la constitució del govern municipal. Però a ICV ni ens han escoltat. Ens congratula que, ara sí, ICV tingui interès en parlar amb nosaltres i que iniciï una nova etapa amb una forma de fer diferent de la que ha portat fins ara. Malgrat el poc interès que ICV ha tingut fins ara en les propostes d’Esquerra estem disposats a anar a escoltar el que ens volen dir. En tenim curiositat. Ha de ser alguna cosa més que el programa ja que aquest el coneixem i l’hem construït junts durant 4 anys. El programa no pot ésser ni l’excusa ni el problema. Aviat ho sabrem. En qualsevol cas ara no és el moment. No anem a negociar. Anem a escoltar i prou. Això sí, esperem rebre una proposta seria, amb cara i ulls. Us mantindrem puntualment informats, en aquest mateix lloc, de la proposta nova i imaginativa d’ICV per formar govern. Per cert, benvolguts amics d’ICV, sembla que ens busqueu des de dilluns però cap de nosaltres no ha rebut cap trucada telefònica. A quins números trucàveu?

4 ANYS D'INCERTESA. Discurs del portaveu d'ERC en el Ple d'investidura

Els resultats electorals de Begues en aquestes darreres eleccions ha dibuixat un panorama complex. Sens dubte el Ple té una representació molt més plural, però molt més difícil de gestionar. L'aposta prioritària d'Esquerra ha estat reeditar el pacte tripartit entre ICV-CIU-ERC per garantir un pacte estable i de governabilitat. Tanmateix, aquest pacte s'havia de reequilibrar segons els resultats obtinguts a les eleccions. Però ens hem adonat que una de les parts, ICV, no tenia cap intenció de reeditar-lo, especialment respecte a ERC. D'aquesta manera, mentre alguns s'omplien la boca d'un pacte amb CiU i ERC, la realitat era tot una altra. Iniciativa diu unes coses i en fa unes altres. En el moment que ERC presenta un document de proposta de pacte de govern clar i que sigui equànim per les parts, la reacció d'ICV és estripar-lo i convocar un acte públic per esbombar-lo. Enlloc de seguir negociant fins a l'últim dia, arribar a acords programàtics i intentar arribar a un acord per la governabilitat, prefereixen llençar-lo per la borda i fer públiques les negociacions. Això, a part de ser èticament reprovable, és un acte d'irresponsabilitat. En defninitiva, enlloc d'arribar a un pacte estable per la governabilitat, Iniciativa ha triat arribar al Ple d'avui, ser investits amb tan sols 3 regidors i fer-se amb tot el poder. Enhorabona, moltes felicitats! En marejar la perdiu sou els amos. Molt bé, i ara què? Heu preferit fer-vos amb tot el poder i deixar el govern en minoria abans que aconseguir per als ciutadans de Begues un govern estable i governable. I això, senyors d'ICV, és un gran acte d'irresponsabilitat. Per Esquerra no haurà estat. ERC hem fet tot el possible per a arribar a un pacte estable i de governabilitat mitjançant documents clars i raonables. Però això no ha estat possible. Per davant es dibuixen per Begues 4 anys d'incertesa. Salut i que tinguem sort! PD: podeu escoltar el discurs en aquest enllaç gràcies a la retransmissió de Radio Begues: http://www.

COMPROMESA LA GOVERNABILITAT DE BEGUES

ICV-EPM Begues diu que prefereix un govern inestable. La situació que ens han deixat les urnes és certament complicada. Amb transparència i explicant-ho públicament Esquerra ha treballat per assegurar la viabilitat d’un govern estable per a Begues. Amb serietat, hem estat treballant, per reeditar el pacte d’aquests últims 4 anys. Ens semblava l’opció més viable i estable. ICV-EPM, com a força més votada, ha tingut tot el temps del món per presentar-nos la seva proposta i discutir-la. I no ho ha fet (¿per què no ho ha fet?). I per això, finalment, Esquerra ha pres la iniciativa de veritat. Així  hem preparat una proposta, l'hem escrit, l'hem fet arribar a ICV i CiU, l'hem discutida amb qui ha volgut discutir-la i l' hem publicitada perquè les regles del joc fossin prou clares per a tothom. Sense dubtes possibles. I hem insistit a parlar amb els altres partits per tirar aquesta opció endavant. ICV-EPM no s’ha dignat ni a contestar ni a llegir la proposta. Ho em de dir. Hem quedat astorats després de llegir l’últim comunicat de ICV. Convidem als nostres conciutadans a llegir la proposta d’Esquerra. Tots podreu veure que el punt 1 fa referència al programa. No és casualitat. És en primer lloc perquè és el més important. Sap greu que el posin d’excusa quan, tant uns com els altres, l’hem estat treballant conjuntament durant 4 anys, el coneixem perfectament i, a més a més, tots – ICV, CiU i ERC – hem presentat a les eleccions programes molt similars i que no han canviat substancialment respecte les anteriors. I tal com es va fer en la legislatura passada, i encara més en la data en que ens trobem, és un punt que val la pena desenvolupar amb calma. Un cop les evidències ens mostren que el programa no és el problema, en una situació tant complexa, el punt 2 és imprescindible deixar-lo lligat abans de la investidura. Si els compromisos no són clars des del primer moment, l’estabilitat està en perill. Per això a la proposta d’Esquerra si entra en detall.