Begues

Totes les notícies

4 ANYS D'INCERTESA. Discurs del portaveu d'ERC en el Ple d'investidura

Els resultats electorals de Begues en aquestes darreres eleccions ha dibuixat un panorama complex. Sens dubte el Ple té una representació molt més plural, però molt més difícil de gestionar. L'aposta prioritària d'Esquerra ha estat reeditar el pacte tripartit entre ICV-CIU-ERC per garantir un pacte estable i de governabilitat. Tanmateix, aquest pacte s'havia de reequilibrar segons els resultats obtinguts a les eleccions. Però ens hem adonat que una de les parts, ICV, no tenia cap intenció de reeditar-lo, especialment respecte a ERC. D'aquesta manera, mentre alguns s'omplien la boca d'un pacte amb CiU i ERC, la realitat era tot una altra. Iniciativa diu unes coses i en fa unes altres. En el moment que ERC presenta un document de proposta de pacte de govern clar i que sigui equànim per les parts, la reacció d'ICV és estripar-lo i convocar un acte públic per esbombar-lo. Enlloc de seguir negociant fins a l'últim dia, arribar a acords programàtics i intentar arribar a un acord per la governabilitat, prefereixen llençar-lo per la borda i fer públiques les negociacions. Això, a part de ser èticament reprovable, és un acte d'irresponsabilitat. En defninitiva, enlloc d'arribar a un pacte estable per la governabilitat, Iniciativa ha triat arribar al Ple d'avui, ser investits amb tan sols 3 regidors i fer-se amb tot el poder. Enhorabona, moltes felicitats! En marejar la perdiu sou els amos. Molt bé, i ara què? Heu preferit fer-vos amb tot el poder i deixar el govern en minoria abans que aconseguir per als ciutadans de Begues un govern estable i governable. I això, senyors d'ICV, és un gran acte d'irresponsabilitat. Per Esquerra no haurà estat. ERC hem fet tot el possible per a arribar a un pacte estable i de governabilitat mitjançant documents clars i raonables. Però això no ha estat possible. Per davant es dibuixen per Begues 4 anys d'incertesa. Salut i que tinguem sort! PD: podeu escoltar el discurs en aquest enllaç gràcies a la retransmissió de Radio Begues: http://www.

COMPROMESA LA GOVERNABILITAT DE BEGUES

ICV-EPM Begues diu que prefereix un govern inestable. La situació que ens han deixat les urnes és certament complicada. Amb transparència i explicant-ho públicament Esquerra ha treballat per assegurar la viabilitat d’un govern estable per a Begues. Amb serietat, hem estat treballant, per reeditar el pacte d’aquests últims 4 anys. Ens semblava l’opció més viable i estable. ICV-EPM, com a força més votada, ha tingut tot el temps del món per presentar-nos la seva proposta i discutir-la. I no ho ha fet (¿per què no ho ha fet?). I per això, finalment, Esquerra ha pres la iniciativa de veritat. Així  hem preparat una proposta, l'hem escrit, l'hem fet arribar a ICV i CiU, l'hem discutida amb qui ha volgut discutir-la i l' hem publicitada perquè les regles del joc fossin prou clares per a tothom. Sense dubtes possibles. I hem insistit a parlar amb els altres partits per tirar aquesta opció endavant. ICV-EPM no s’ha dignat ni a contestar ni a llegir la proposta. Ho em de dir. Hem quedat astorats després de llegir l’últim comunicat de ICV. Convidem als nostres conciutadans a llegir la proposta d’Esquerra. Tots podreu veure que el punt 1 fa referència al programa. No és casualitat. És en primer lloc perquè és el més important. Sap greu que el posin d’excusa quan, tant uns com els altres, l’hem estat treballant conjuntament durant 4 anys, el coneixem perfectament i, a més a més, tots – ICV, CiU i ERC – hem presentat a les eleccions programes molt similars i que no han canviat substancialment respecte les anteriors. I tal com es va fer en la legislatura passada, i encara més en la data en que ens trobem, és un punt que val la pena desenvolupar amb calma. Un cop les evidències ens mostren que el programa no és el problema, en una situació tant complexa, el punt 2 és imprescindible deixar-lo lligat abans de la investidura. Si els compromisos no són clars des del primer moment, l’estabilitat està en perill. Per això a la proposta d’Esquerra si entra en detall.

ESQUERRA NO HA REBUT CAP RESPOSTA AL DOCUMENT DE PROPOSTA DE GOVERN

Fins a hores d'ara, divendres 10 de juny a les 12 del migdia, Esquerra Republicana de Begues no hem rebut cap resposta, ni cap contraproposta ni cap sol·licitud de reunió arran de la proposta de pacte de govern que vam presentar el dilluns 6 de juny per garantir un pacte estable per a la governabilitat a l'Ajuntament de Begues. Us tornem a adjuntar el document en qüestió que veureu clicant aquí al costat.

nota

ACLARIMENTS SOBRE ELS DOCUMENTS DE NEGOCIACIONS PER LA CONFIGURACIÓ DEL GOVERN MUNICIPAL DE BEGUES (LEGISLATURA 2011-2015).

Després dels resultats del passat 22 de maig la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Begues hem assistit a trobades amb alguns partits polítics per tal de conformar un govern coherent i estable. Cal dir que Esquerra Begues ha apostat i aposta per l’estabilitat i la governabilitat del Consistori per tal de donar el millor servei a la ciutadania de Begues a través de la reedició el pacte entre ICV, CiU i ERC. Després de més de 15 dies de converses hem decidit plasmar una proposta de pacte per tal  d’apropar posicions entre les parts implicades amb la voluntat d’expressar i de clarificar la nostra posició. Fruit de la nostra experiència de govern durant aquest darrers anys, hem cregut oportú explicitar en aquest document les condicions que creiem fonamentals i equitatives per poder continuar les polítiques que es varen iniciar a l’any 2007. Aquest document el podeu consultar integrament a la web oficial d’Esquerra Begues. Cliqueu el text situat al costat de la notícia.