Begues

Notícia

FEM DE LA DIADA UN ÈXIT MASSIU I CÍVIC

República Catalana
República Catalana
La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha animat la ciutadania a participar en la Diada d’enguany per "evidenciar la força i el múscul del moviment independentista" i fer que sigui, novament, “un èxit massiu i cívic”. També ha assenyalat que l’11 de setembre serà “una oportunitat per superar la dinàmica autodestructiva” que s’ha vist últimament dins de l’independentisme: “No compartim la dinàmica d’atacar-nos; volem trobar consensos i reconstruir la unitat estratègica”.

També ha explicat que els republicans proposen “agafar amb una mà la bandera del diàleg, la negociació i la política i, amb l’altra mà, la bandera de la confrontació democràtica, la reivindicació i la protesta”, dues estratègies “compatibles i necessàries per tal d’avançar”. Vilalta ha afegit que “no es pot ridiculitzar l’aposta per acumular forces”, defensada per Esquerra, perquè “això ens debilita”. A més, “no hi ha dilema entre ser més forts i més determinats, perquè si som més forts, serem més determinats”, ha puntualitzat.

Pels republicans, la resposta a les sentències contra els presos polítics també ha de ser “un punt d’inflexió” que permeti seguir treballant per ampliar majories democràtiques i suports socials, enfortir les institucions, fer “accions de denúncia i desgast de l’Estat”, internacionalitzar el conflicte i dialogar.

I recordeu que també podeu ajudar a través de la Caixa de Solidaritat. Aquesta permet fer front a les despeses jurídiques i /o responsabilitats econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència d'actuacions emmarcades en el procés cap a la independència per participar d'accions cíviques, pacífiques, no-violentes i democràtiques. 

Podeu fer l’aportació econòmica al compte ES31 3025 0001 1814 3361 5996 o al web caixadesolidaritat.cat