Begues

Notícia

10 coses que potser no sabies de Jaume Olivella Riba

Begues
L'alcaldable ERC a Begues, Jaume Olivella
Coneix el candidat a l’alcaldia de Begues per Esquerra Republicana de Catalunya

Jaume Olivella Riba és regidor i portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Begues. Va néixer a Barcelona el 1976 i des del 1993 viu a Begues. Actualment resideix a Cal Pau dels Bous amb seva parella, la Laia, i els tres fills, en Pep, la Txell i l’Ada. Des de sempre ha estat molt vinculat al teixit associatiu de Begues. Milita a ERC des del 2007.

En Jaume torna a ser el cap de llista d’ERC per Begues amb l’objectiu de transformar l’ajuntament i donar  un nou rumb a la política beguetana. “Ara és l’hora del canvi a Begues. Aquest canvi només s’aconseguirà amb nous lideratges i potenciant el relleu generacional. Esquerra està preparada”, ens explica.

1. Compromís amb els joves des de l’inici. Del 1998 al 2007 va ser informador juvenil de l’Encantat, el Punt d’Informació Juvenil de l’Ajuntament de Begues, situat primer a Cal Pere Vell i després al Petit Casal. Va ajudar a construir les polítiques de joventut a través del primer Pla de Joventut de Begues, va ser membre fundacional de l’Associació Juvenil 639 i va dinamitzar l’oci juvenil d’estiu amb activitats per a diverses edats: el Tardestiu i el Llunestiu.

2. Vinculat al poble. Va ser membre fundacional de l’Associació Cucafera de Begues, Diables i Timbalers (2001) i en aquella època va conduir la Cucafera. Des de dins de la Cuca es té una perspectiva ben particular de la festa del correfoc. Actualment, és membre de la Colla de Gegants, Timbalers i Grallers i un dels portadors dels gegants Tòfol i Eulàlia.

3. Compromès amb l’Ajuntament. Va ser regidor d’Acció Social, Cooperació i Solidaritat, Comerç i Esports durant la legislatura 2007-2011. I durant la següent legislatura va ser regidor d’Hisenda i Recursos Humans del municipi, des de l’any 2012 fins a finals del 2014. Des del 2007 fins a dia d’avui ha tingut l’honor de mantenir l’acta de regidor del consistori, demostrant sempre el compromís amb Begues.

4. Actiu en el món local i supramunicipal. A finals de 2014 i fins al 2017 va ser el primer conseller comarcal de Begues al Consell Comarcal del Baix Llobregat en l’àmbit de mobilitat i transport. Actualment és assessor polític del grup metropolità d’Esquerra Republicana a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).  

5. Sempre amant de l’esport. Per això va cursar estudis d’activitat física i de l’esport a la Universitat de Barcelona, a Montjuïc. Va ser un dels primers alumnes del curs d’iniciació a l’espeleologia del Centre Excursionista de Begues baixant els avencs de l’Emili Sabater, la Falconera, l’Esquerrà o el de Can Sadurní. I també va ser jugador i entrenador dels equips de mini bàsquet del Club Bàsquet Begues. És soci de la Piscina Municipal.

6. Aficionat a la cultura, la música i el teatre. Un dels darrers entreteniments que ha tingut la família ha estat seguir el programa musical Eufòria, de TV3. Amb la seva filla Txell l’ha seguit amb molta emoció i entusiasme. Plegats van assistir al gran Concert del Palau Sant Jordi. L’altra afició que té és gaudir del teatre, a Begues i als teatres de Barcelona. La darrera obra va ser Desig, de Josep Maria Benet i Jornet, al TNC. I al Goula de Begues darrerament va gaudir de l’obra Una teràpia integral.

7. Solidaritat i altruisme. Des dels anys 2000 és soci d’Amnistia Internacional. També d’altres organitzacions com Metges sense Fronteres, Fundació per la Pau, Arrels Fundació i Òmnium Cultural.

8. Impulsor del consum conscient i responsable. Practica la sobirania energètica. És soci de la cooperativa Som Energia i la seva família és autoproductora d’energia solar a casa. També és cooperativista a Som Connexió – Serveis de Comunicació i Telefonia mòbil.

9. Formació, natura i passió pel Tibidabo. Va estudiar a l’escola Frederic Mistral i després es va llicenciar en Psicologia a la Universitat Ramon Llull, a peus del Funicular del Parc d’atraccions del Tibidabo i a tocar del Parc Natural de Collserola. Estima la natura, sobretot els entorns naturals beguetans: el Parc Natural del Garraf i les Muntanyes del Baix.

10. Premiat per la constància. Durant dos anys consecutius va ser premiat com a Ciutadà Bicibox per ser el beguetà que va fer més ús del servei d’aparcament segur de bicicletes del Bicibox que trobem al costat del Centre Cívic.