Begues

Notícia

L’Esquena d’ase, quina creu!

Mobilitat
Esquena d'ase al carrer València. Davant d'un Stop i sense pas de vianants.
Els elements físics reductors de velocitat de vehicles anomenats d’esquena d’ase (bonys o bots) que han instal·lat l’Ajuntament de Begues en diverses zones del municipi no són la millor opció per tal de garantir la seguretat viària dels carrers de Begues. És veritat que l’esquena d’ase és l’opció més econòmica, però també és la que ocasiona més molèsties i inconvenients a les persones conductores.

Esquerra Republicana apostem per retirar aquest elements reductors i substituir-los per passos de vianants de ressalt que garanteixen un impacte menor en el vehicle, no malmeten la mecànica del cotxe o moto (sistema d’amortiguació) i garenteixen comoditat i seguretat a les persones vianants amb mobilitat reduïda (cotxets infantils, cadires de rodes, caminadors…). Els passos de vianants de ressalts no són punxeguts com els de l’esquena d’ase i tenen un angle d’aproximació molt més agradable i segur.

És veritat que cal anar pacificicant els carrers i implantar la velocitat limitada a 30 km/h en tota zona urbana i prioritzar el vianant-bicicleta-cotxe per aquest ordre. Però cal fer-ho amb iniciatives còmodes i segures, que suposin inversions raonades, encara que siguin més cares com és el cas dels passos de vianants de ressalt, els coixins berlinesos o les bandes rugoses entre altres mètodes més efectius. Si cliqueu en aquest enllaç trobareu un ampli ventall de possibilitats.

Per això cal treballar amb planificació. Sense presses, però també sense pauses! Caldria realitzar i consensuar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Begues i començar el seu procés participatiu per dissenyar la mobilitat que entre totes i tots volem: prioritzar els vianants; més i millors carrils bici; reducció de l’accés de velocitat sense molèsties; nous espais d’aparcament per a cotxes; motos i bicicletes i continuar millorant el transport públic urbà i interurbà, entre d’altres mesures.