L'ATENEU DE BEGUES
BEGUES
19.01.2016 . Número 2
actualitat
L'Incompliment del Pla d'Emergències al Centre Cívic.

Els grups de l'oposició instem a celebrar un Ple Extraordinari sobre l'incompliment del Pla d'Emergències del Centre Cívic.

El Pla d’Emergència (PE) i/o el Pla d’Autoprotecció (PAU) són instruments que garanteixen la seguretat dels usuaris i de les infraestructures d’un equipament públic o privat. Aquests permeten la planificació del manteniment dels edificis i dels equips a fi d’assegurar la seva màxima durabilitat i adequació a les tasques que tenen assignades.

 El PE i/o PAU també adopten les mesures de seguretat i salut en el treball que siguin preceptives. En el cas del PAU inclou també un protocol d’evacuació dels edificis que obliga el Decret 82/2010 de 29 de juny, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d’aquestes mesures; i també en la posterior modificació del decret 30/2015, de 3 de març.

Junqueras: 'Ho hem aconseguit!'
Oriol Junqueras posa en valor el paper d'Esquerra Republicana en el discurs davant el Consell Nacional reivindicant que 'sempre posa el país per davant'

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, s'ha dirigit al Consell Nacional del partit reivindicant amb contundència l'acord assolit entre Junts pel Sí i la CUP: 'Ho hem aconseguit. Hem aconseguit que el procés cap a la independència segueixi endavant!'. 

opinió
Jaume Olivella i Josep Atsuara. Grup Municipal ERC-AM Begues.
»
Portaveu i Regidor
Al·legacions i suggeriments al pressupost general 2016. Per un pressupost municipal més just i social.
El pressupost municipal és el pla econòmic i financer anual vinculat a l’estratègia formulada pel Govern Municipal, esdevenint una eina clau per a la gestió pública, servint a la planificació, programació, control i seguiment i avaluació de les actuacions municipals. Té caràcter anual i conté les previsions d’ingressos que s’esperen obtenir i les despeses (crèdits pressupostaris) que com a màxim es podran realitzar en l’exercici corresponent. El pressupost de l’Ajuntament de Begues està basat en el sistema de Pressupost Executiu, el qual té per objecte vincular l’assignació i gestió dels recursos amb l’acompliment de l’estratègia municipal (prioritats i objectius); i això s’hauria de posar més en valor i visualitzar amb més claredat i transparència. Tot seguit desenvolupem les següents observacions, suggeriments, millores del document aprovat inicialment el 23 de desembre 2015 en plenari municipal. Recordem que la comissió informativa del ple es va celebrar el 21 de desembre, molt fora de terminis legals establerts.  

Continua llegint» Esquerra Begues
»
Secció Local
Gaudim de la Festa Major d’Hivern!

Enguany per Sant Sebastià tenim les tradicionals activitats com la Benedicció del pa, la Sardinada popular i les Havaneres, les Sardanes al passeig, les Bitlles catalanes, el Concert de la Coral, la Funció del grup teatral al Goula, el Correfoc infantil, el Ball de Festa Major al Centre Cívic i el Cercavila popular.

Però aquest any hi ha una gran novetat! La Festa Jove es farà a la Zona Esportiva i serà autogestionada per l’associacionisme juvenil beguetà. Tot començarà amb un soparet comunitari el “Jo Porto” i continuarà amb diversos concerts de música alternativa i bona música!

Felicitats a totes les entitats pel vostre suport i compromís. I ara tothom a gaudir de la festa!

Informació Ajuntament de Begues: http://www.begues.cat/noticies.php?id=2470

Informació Festa Jove FMH: https://6tres9.wordpress.com/2016/01/14/fm-alternativa-dhivern-begues/Jaume Olivella i Josep Atsuara. Grup Municipal ERC-AM Begues.
»
Portaveu i Regidor
Novetats sobre la queixa conjunta al Síndic de Greuges sobre el passatge del carrer Major, 42.
El passat mes d’octubre, en Jaume Olivella, regidor i portaveu del grup municipal ERC Begues i en Ramon Guasch, regidor i portaveu del grup EB-ICV van presentat una queixa formal a la seu del Síndic de Greuges de Barcelona per considerar que l'acord adoptat en el darrer Ple de l'Ajuntament de Begues sobre el passatge entre el Carrer Major i Àngel Guimerà era lesiu pels interessos de l'Ajuntament amb indicis de malversació de fons públics. És per això que ambdós grups municipals van demanar la intervenció del Síndic de Greuges per tal que determini la veracitat dels fets. 

 

Continua llegint»  


campanyes

GRUP MUNICIPAL I SECCIÓ LOCAL ERC BEGUES
TORRES VILARÓ, 4
08859 BEGUES
T. 645298354