Begues

Notícia

TENIM SORT, MOLTA SORT!

Grup Municipal ERC Begues
Tenim sort, molta ssort!
Tenim sort, molta ssort!

El passat dijous 27 de gener es va celebrar el Ple Extraordinari sol·licitat per tots els partits que no formem part del govern municipal -ERC, EB-ICV i PP Begues- sobre “L’Incompliment de la elaboració i la implantació del Pla d’Autoprotecció (PAU) del Centre Cívic El Roure.

 

En aquest sentit volem recordar i reiterar que, en compliment de la llei, el PAU hauria d’haver estat elaborat abans de la inauguració i de l’inici de les activitats -octubre de 2014- i implantat durant el primer any de funcionament -octubre 2015-.

 

De la sessió plenària volem destacar el següent:

 

En primer lloc cal dir que l’Alcaldia i l’Equip de Govern continuen sense acceptar la seva responsabilitat en aquest afer i l’assumpció dels seus errors derivats de decisions polítiques desencertades.

 

Una conseqüència d’aquesta manera d’actuar és el fet desafortunat que es va produïr el passat dissabte 19 de desembre i que va evidenciar, entre d’altres, les clares mancances derivades de la inexistència del PAU.

 

Així doncs, mentre s’estava celebrant un concert en el Bar-Restaurant del Centre Cívic i la Coral Montau estava en el buc d’assaig, es va accionar un pulsador d’alarma de manera accidental sense que cap persona sabés com actuar per fer front a la situació, aturar la sirena de l’alarma d’emergències i es responsabilitzes de les accions a seguir. Aquesta va estar sonant durant molt de temps i es van haver de suspendre totes les activitats mentre la gent deambulava per l’equipament sense saber què passava ni què fer.

 

Afortunadament, el conat d’emergència va quedar només en una anècdota i va deixar palès la imperiosa necessitat de disposar d’uns protocols d’actuació que venen clarament definits en el PAU. Hem de celebrar tots plegats que fos una falsa alarma i que per sort no fos un cas real d’emergència ja que en aquell moment no es disposava del PAU i no hi havia ningú format en casos d’emergència.

 

I en darrer lloc celebrem que finalment i segons se’ns vafer saber, el PAU ja està enviat a Protecció Civil per la seva verificació i aprovació; i també agraïm que durant la sessió plenària els tècnics municipals acceptessin els errors i les demores produïdes en la elaboració i la implantació del PAU, tot i explicant de forma objectiva, els motius que els van provocar.


Per aquest motiu volem, tornar a remarcar una vegada més, que el problema de no disposar del PAU en el Centre Cívic inaugurat oficialment no ha estat un problema tècnic, sinó d’un conjunt de decisió polítiques arriscades i irresponsables que no ha anat mes enllà gràcies a la sort. Tenim molta sort!