Begues

Notícia

Gestionar sense pla.

Jordi Dolz, Secretari de Política Municipal
Centre Cívic El Roure de Begues
Centre Cívic El Roure de Begues

Des del 2014, any que es va inaugurar el Centre Cívic el Roure, aquest edifici funciona sense Pla de Gestió. És a dir, portem gairebé dos anys sense aprovar la figura administrativa de gestió cultural de l’equipament públic més important i emblemàtic que tenim al poble, que va costar més de 8 Milions d'Euros i que, a més a més, comporta unes despeses globals de manteniment de més de 300 Mil Euros a l’any.

S’ha de tenir en compte que el Pla de Gestió és un rigorós document tècnic i administratiu imprescindible per millorar i sostenir la infraestructura cultural dels equipaments culturals de titularitat pública. A principis de l’any 2015 i per tal de posar en funcionament aquest edifici, només es va tramitar un modest document anomenat “Projecte d’Establiment de Servei”, que a part de tenir un contingut documental molt deficient, no responia a les expectatives que es mereix el nostre equipament cultural.

Les primeres veus i escrits documentats que es van manifestar obertament per reclamar la redacció del document de Pla de Gestió van ser al 2013, quan es va proposar encabir dins del Centre Cívic un espai per a la gent gran, que no estava previst al projecte inicial. Aquesta modificació alterava sensiblement la proposta inicial de l’any 2009. Per aquest motiu es demanava que es comencés a elaborar un Pla de Gestió que contemplés la nova complexitat de l’equipament. També es va insistir en aquest mateix tema quan es va tramitar la licitació del servei de restauració a l’any 2014.

Els regidors d'Esquerra Republicana han demanat, en el Plens municipals i durant aquests últims mesos, la urgent tramitació d’aquesta important figura de gestió. Alhora també ho hem insistit en diferents articles adreçats a l’opinió pública. També s’ha demanat a l’Equip de Govern la presentació dels comptes econòmics i les dades de la memòria d'activitats on entre altres coses s’analitza l’assistència als diferents actes i esdeveniments al Centre Cívic dels anys 2014, 2015 i el que portem del 2016. La resposta per part de l’Equip de Govern sempre ha estat la mateixa: encara ho estant enllestint i ho han de parlar o consensuar entre el socis que governen avui en dia l’Ajuntament.

Considero que és impresentable que el nostre emblemàtic equipament públic, que des de l’agost de 2013 ja se sabia com quedaria definitivament configurat en quant a usos i capacitats, encara no tingui un Pla de Gestió definitivament aprovat.
Un dels millors edificis d’arquitectura moderna que tenim al poble i on hi tenen cabuda diverses formes d’expressió cultural de qualitat, es mereix urgentment un Pla de Gestió rigorós i ben planificat pels propers anys.

Cronologia

05/2008 S’inicien els treballs previs, els concursos i es comença a redactar el   projecte del Centre Cívic.
11/2009 S’aprova definitivament el projecte constructiu de l’edifici
06/2010 S’Inicien les obres de l’equipament
08/2013 Es modifica el projecte constructiu de l’edifici per encabir l’espai per a  la gent gran.
12/2013 Escrits al Blog de “Tombar l’aigua” d'en Jordi Dolz
05/2014 S’exposa el Plec per licitar el restaurant del Centre Cívic.
10/2014 S’acaben les obres i s’inaugura el Centre Cívic polivalent el Roure i la Biblioteca la Ginesta.
02/2015 S’aprova el projecte d’Establiment de Servei del Centre Cívic
polivalent, de la biblioteca municipal i de l’edifici de l’antic escorxador.
08/2016 Encara no s’ha fet públic el contingut del Pla de Gestió.

També podeu consultar tots els articles publicats al voltant del Pla de Gestió del Centre Cívic "El Roure":

21/11/2014 Prec sobre la necessitat d'elaborar un Pla de Gestió del Centre Cívic
13/07/2016 Article d'Opinió d'en Josep Atsuara Simplement Decebedor