Begues

Totes les opinions

Jordi Dolz, Secretari de política municipal

El debat sobre el Patrimoni beguetà.

Jordi Dolz, Secretari de Política Municipal

Amb l’aprovació definitiva del Pla General de l’any 1997, el nostre ordenament urbanístic va establir una encertada mesura de protecció del Patrimoni existent dins del nostre terme municipal creant un òrgan consultiu que s’anomena “Comissió de Manteniment de Patrimoni i Estètica”.   Aquesta Comissió consultiva, on els seves consideracions no són vinculants,  es renova cada legislatura i fins ara ha estat formada per una dotzena de persones, entre càrrecs de l’equip de govern, representants dels partits polítics a l’oposició, tècnics de l’Ajuntament i representats d’entitats locals que estan implicades en temes de preservació del Patrimoni local com son el Centre d’Estudis Beguetans (CEB) i el Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l'Arqueologia del Garraf-Ordal (CIPAG)   La Comissió s’ha reunit de forma irregular depenent de les inquietuds de l’equip de govern i segons la importància dels temes relacionats amb el Patrimoni i que requerien una valoració més àmplia i alhora consensuada.

Grup Municipal ERC Begues

TENIM SORT, MOLTA SORT!

Tenim sort, molta ssort!

El passat dijous 27 de gener es va celebrar el Ple Extraordinari sol·licitat per tots els partits que no formem part del govern municipal -ERC, EB-ICV i PP Begues- sobre “L’Incompliment de la elaboració i la implantació del Pla d’Autoprotecció (PAU) del Centre Cívic El Roure.   En aquest sentit volem recordar i reiterar que, en compliment de la llei, el PAU hauria d’haver estat elaborat abans de la inauguració i de l’inici de les activitats -octubre de 2014- i implantat durant el primer any de funcionament -octubre 2015-.

Grup Municipal ERC Begues: Jaume Olivella i Josep Atsuara.

Novetats sobre la queixa conjunta al Síndic de Greuges sobre el passatge del carrer Major, 42

Resposta del Síndic

  El passat mes d’octubre, en Jaume Olivella, regidor i portaveu del grup municipal ERC Begues i en Ramon Guasch, regidor i portaveu del grup EB-ICV van presentat una queixa formal a la seu del Síndic de Greuges de Barcelona per considerar que l'acord adoptat en el darrer Ple de l'Ajuntament de Begues sobre el passatge entre el Carrer Major i Àngel Guimerà era lesiu pels interessos de l'Ajuntament amb indicis de malversació de fons públics.

Gaudim de la Festa Major d’Hivern!

Cartell Festa Major Alternativa

Enguany per Sant Sebastià tenim les tradicionals activitats com la Benedicció del pa, la Sardinada popular i les Havaneres, les Sardanes al passeig, les Bitlles catalanes, el Concert de la Coral, la Funció del grup teatral al Goula, el Correfoc infantil, el Ball de Festa Major al Centre Cívic i el Cercavila popular. Però aquest any hi ha una gran novetat! La Festa Jove es farà a la Zona Esportiva i serà autogestionada per l’associacionisme juvenil beguetà.

Grup Municipal ERC Begues: Jaume Olivella i Josep Atsuara.

Al·legacions i suggeriments al pressupost general 2016. Per un pressupost municipal més just i social.

El pressupost municipal és el pla econòmic i financer anual vinculat a l’estratègia formulada pel Govern Municipal, esdevenint una eina clau per a la gestió pública, servint a la planificació, programació, control i seguiment i avaluació de les actuacions municipals. Té caràcter anual i conté les previsions d’ingressos que s’esperen obtenir i les despeses (crèdits pressupostaris) que com a màxim es podran realitzar en l’exercici corresponent.

Grup Municipal ERC Begues: Jaume Olivella i Josep Atsuara.

L'Hotelet que no és un hotel.

L'Hotelet, Hotel ***

Tenim un establiment túrístic, L'Hotelet de Begues, fent funcions de Centre de rehabilitació per a persones politoxicòmenes a l’espera dels permisos pertinents i que opera com a hotel, sense ser-ho a la pràctica, en detriment de les úniques places hoteleres del poble, i amb la connivència de l’Alcaldia i de l’Equip de Govern. Volem deixar ben clar que estem a favor de que L’Hotelet passi a ser un centre socio-sanitari, però pensem que l’empresa que regenta l’Hotelet no hauria d’haver començat a funcionar sense tenir tots els permisos propis de la seva nova activitat  per assegurar els drets dels pacients i el seu correcte tractament.

Xavier Llopart

La llei catalana de transparència: fem-ne ús com a ciutadans

L’1 de gener de 2016 tots els ens locals de Catalunya hauran de complir les seves obligacions en matèria de transparència, ja que entra en vigor la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Amb l’aprovació d’aquesta llei a finals de 2014, Catalunya es posa al nivell de la majoria d’Estats democràtics, alguns dels quals fa dècades que ja disposen de legislació en aquesta matèria.

Pau Romero

Exposició "Neandertals a Catalunya" al Centre Cívic El Roure

Neandertals a Catalunya

 Entre els dies 22 d'octubre i 29 de novembre el Centre Cívic "El Roure" ha presentat l'exposició "Neandertals a Catalunya" que exposa molt didàcticament, amb panells, projeccions i mostres arqueològiques les característiques anatòmiques i els comportaments socials de "l'homo neandertalensis", així com la seva distribució a Catalunya. Els neandertals van existir entre el 250000 i el 25000 en Europa, havent indicis que fa uns 30000 anys poblaven la nostra regió del Garraf (cova del Gegant a Sitges) i probablement la cova de Can Sadurní.

Doris Roig

Violència de gènere: encara massa estereotips

III Marxa Contra la Violència Masclista

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Totes les poblacions del Baix Llobregat s’han aplegat aquest any el passat dia 22 de novembre a St. Feliu de Llobregat en la III Marxa Contra la Violència Masclista, on en l’acte central es va fer la lectura d’un manifest. A part del que representen els actes institucionals i col·lectius i de llur importància per tal de sensibilitzar la població sobre un tema tant punyent, cal fer una reflexió profunda sobre com tot això arriba a col·lectius d’alt risc: en aquest cas els joves i els adolescents.