Begues

Totes les opinions

Jordi Dolz

(Des)coneixement i causa.

Jordi Dolz, Secretari de Política Municipal Secció Local ERC Begues

Uns coneixements bàsics sobre l’entorn natural que envolta el nostre poble haurien de ser imprescindibles per aquelles persones que s’encarreguen de gestionar i donar el vistiplau a projectes administratius que incideixen sobre aquest extens espai no urbà de 4.600 hectàrees que tenim al nostre terme municipal. La recent aprovació inicial del Catàleg de camins municipals”ha posat en evidència que els nostres gestors locals no saben i no coneixen prou bé les singularitats del camins que ens envolten i que configuren una important xarxa de comunicació dins del sòl no urbanitzable.

Jordi Valldeperas

La Cuca, la moneda social de Begues.

Moneda Social Beguetana

La crisi està fent florir arreu del món iniciatives que fomenten una economia alternativa. En són un exemple les xarxes d'intercanvi, els grups de consum, els bancs del temps o les monedes socials. En aquest nou model hi juguen un paper les monedes socials. La moneda social, és una alternativa local al sistema monetari hegemònic per a l'intercanvi de béns i serveis. Pretén promoure una economia solidària i ètica, que doni suport al desenvolupament del comerç local i el consum responsable i de proximitat.

Jaume Cornelles

Vuelva usted mañana!

Assembla 639

Vuelva usted mañana!   Tal i com comentava Mariano José Larra fa 200 anys, aquesta és una terra de mandrosos. Ens agradi o no, aquesta és la imatge que tenen dels països llatins: segur que tots no ho som, però els tòpics, malgrat exagerats pel morbo i per la facilitat de fer-ne acudits, en alguna cosa real es basen. I heus aquí, que la mandra és el que ens mata als joves. Jo tinc 23 anys, i fins on m’arriba la memòria, recordo que els joves, i també els pares, es queixaven i es queixen de les mateixes coses: en aquest poble no es fa res per la gent jove.

Jaume Olivella i Josep Atsuara. Grup Municipal ERC-AM Begues.

L’ article que mai haguéssim volgut escriure sobre el Centre Cívic.

Infografies

El passat 25 de novembre durant el Ple ordinari celebrat a l’ Ajuntament de Begues vàrem assistir a una situació insòlita que mai haguéssim volgut veure en una sala de plens del nostre consistori.   Els fets es van produir quan a instàncies del grup municipal de ERC Begues es debatia el Prec sobre l’incompliment de la normativa vigent en relació a la elaboració i implantació d’un Pla d’ Emergència (PE) en el Centre Cívic.

Jordi Dolz, arquitecte.

La gestió de l’urbanisme municipal als darrers quatre anys (2011-2015).

Resum Urbanisme a Begues

Si analitzem com s’ha desenvolupat la gestió política de l’urbanisme municipal durant aquest últims quatre anys, observarem que hi ha mancat rigor i claredat. S’ha de tenir en compte que és molt important potenciar i divulgar de forma entenedora la gestió urbanística, ja que poc a poc, amb petites pinzellades, el nostre planejament general va canviant per encabir nous usos, com per exemple el turístic.

Jordi Dolz, arquitecte.

NOVA ORDENANÇA DE TINENÇA D’ANIMALS.

Jordi Dolz, arquitecte

Fins fa pocs dies ha estat a informació pública la proposta d’una nova ordenança de tinença d’animals. Molt pocs ciutadans de Begues s’han assabentat d’aquest fet, ja que aquesta notícia no ha estat divulgadat pels habituals canals d’informació municipal. Sembla ser que l’equip de govern no s’ha molestat en donar a conèixer una proposta d’ordenança que afecta i afectarà a una bona part  de la ciutadania.

Jordi Dolz, arquitecte.

CANVI D’ÚS A L’HOTELET

Jordi Dolz, militant d'ERC Begues

Una iniciativa privada ha proposat canviar l’ús de l’actual establiment hoteler de l’Hotelet per tal d’ubicar un centre d’assistència per a les persones drogodependents. Per possibilitar aquest canvi d’ús, l’Ajuntament de Begues ha tramitat recentment dos documents urbanístics que possibilitaran que aquest ús assistencial, que no estava previst dins del nostre planejament general, es pugui desenvolupar en aquesta finca del nucli urbà.