Berga

Totes les notícies

La candidatura de Ramon Camps estrena lloc web

Esquerra Republicana de Catalunya a Berga ha posat en marxa el lloc web ramoncamps.cat, on estaran disponibles tots els continguts, les notícies, les informacions, l'agenda i materials referents a la candidatura de Ramon Camps i la campanya electoral. Paral·lelament, al mateix lloc web ja hi aparen les dues dates importants més immediates: Presentació de l'alcaldable Ramon Camps, el dimecres, 20 de març de 2019  Presentació de la llista electoral, el dilluns, 28 de març de 2019 Aviat es coneixerà més informació sobre ambdós actes.

El Grup Municipal d’Esquerra Berga demana urgència en la creació del reglament de l’EMMB i el relleu en la direcció

La situació generada a l’Escola de Municipal de Música de Berga (EMMB) era evitable. Actualment no existeix un reglament de funcionament propi, i això s’hauria d’haver solucionat fa temps, el moment que es va convertir en conservatori hauria estat el propici. Entenem que des del curs 2015-2016 hi ha hagut molt temps per aconseguir redactar aquest reglament. A més, en acabar el curs passat calia renovar la direcció. Aquest procés no es va iniciar, generant un malestar innecessari en els professors que ha cristal·litzat de forma que esperem no sigui traumàtica. Entenem que arribats a aquest punt el que cal és iniciar el procediment per renovar la direcció de l’EMMB tal com es detalla a la normativa educativa vigent i cal també redactar aquest reglament. A més, creiem que cal fer aquests passos amb urgència i demanarem a l’equip de govern de la CUP que portin al proper ple una proposta de reglament per a ser debatuda i aprovada. També cal utilitzar aquesta situació per detallar un mecanisme que permet a l'ajuntament participar més activament en el dia a dia de l'EMMB per evitar que una situació com aquesta ens agafi per sorpresa. No entenem com una situació tan greu, la majoria de professorat demana un canvi de direcció, hagi passat inadvertida a l'equip de govern. Un altre aspecte que ens preocupa, i molt, és la manca de transparència i d'informació a la qual la CUP ens té acostumats. A la instància presentada per part dels professors es demana que es faci arribar la mateixa a tots els grups polítics, i això no s'ha fet.

Esquerra Berga demana una reunió amb els grups per consensuar canvis pel projecte de la C-16

Esquerra Republicana de Catalunya a Berga es fan dues consideracions sobre el nou projecte del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per la carretera C-16, amb un tercer carril reversible. La primera fa referència a la proposta que es presenta per a l'entrada centre de Berga. En el projecte es volen construir dues rotondes elevades sobre el terreny i la carretera per així permetre la comunicació entre les dues bandes de la carretera. Entenem que l'impacte ambiental i paisatgístc d'aquesta opció no es pot permetre i que cal apostar per opcions menys agressives cap a l'entorn de la nostra ciutat. A més, ens obre opcions per millorar la comunicació entre la ciutat i el barri de Casampons, on tenim una escola. Hem de pensar que el tram de Berga es construeix amb la intenció de perdurar en el temps i que per tant, passarà a formar part de la façana de la nostra ciutat. És, doncs, necessari que el construïm de la millor manera possible. La segona fa referència a la informació que ha arribat a la ciutat sobre els treballs que s'han desenvolupat aquest darrer any sobre aquest projecte. Amb els terminis actuals, tenim certa sensació d'anar a contrarellotge i d'estar mancats de temps per a reaccionar i proposar canvis. Quan s'inicien debats importants és quan més cal debatre, però no només als despatxos, especialment al carrer. Ara segurament ens veurem abocats a actuar amb celeritat i això es notarà en la partcipació de la ciutadania, que no serà la que voldríem. Entenem, doncs, que era responsabilitat de l'equip de govern de la CUP d'haver traslladat tota la informació a la ciutat per així començar un debat molt necessari i important, així com posar els recursos tècnics a treballar per arribar a la millor opció per la ciutat. Per això, hem demanat una reunió urgent amb tots els grups polítcs per consensuar les actuacions que ens poden ajudar a incidir en el projecte actual i adaptar-lo a les necessitats de futur de la nostra ciutat.

Esquerra Berga aprova, però "no amb bona nota", la gestió de la CUP al llarg del 2018 i en el global del mandat

Esquerra Berga aprova la gestió de l’equip de govern de la CUP al llarg del 2018 i en el global del mandat, però no li posa bona nota. Això és el que va explicar ahir divendres el portaveu del Grup Municipal a l’Ajuntament, Ramon Camps, en una compareixença amb els altres regidors, Jordi Pujals i Dolors Tous. Ramon Camps va dir que el 2018 i, per extensió, la legislatura, han sigut especials per la inhabilitació a l'alcaldessa Venturós. Això ha modelat la tasca de l'oposició, especialment la d'Esquerra, conscients de la importància del tema. El regidor va destacar que en tot moment han donat «suport a l'alcaldessa i a la ciutat». El portaveu va remarcar que l’equip de govern de la CUP s’havia vist sobrepassat i havia guardat el programa en un calaix, ja que des del principi de la legislatura es va posar de manifesta que són «poca gent per treballar». Això ha comportat que hagin aparcat molts projectes de futur, com el del barri vell, «al qual donaven molta importància». Esquerra considera que la falta de diners i la necessitat d’eixugar deute no han de ser una excuses per avançar en tràmits burocràtics, legals o altres passos previs. Camps també va destacar que Esquerra ha liderat una oposició «responsable». El Grup Municipal no ha posat «pals a les rodes» ni ha buscat «que perdessin votacions importants», sempre cercant «consens» perquè "Berga pogués anar endavant". D'altra banda, Jordi Pujals va concretar en alguns dels temes claus d'entre les més de 100 propostes que Esquerra ha posat sobre la taula. Pujals va voler destacar l'impuls d'Esquerra a una Comissió de Plans Estratègics que s'ha quedat aturada, l'oposició al canvi d'ubicació del SES Serra de Noet, que s’espera que es comenci a funcionar aviat, la incorporació de partides pressupostàries pel manteniment de les escoles de primària i l'escola bressol i per la plena eliminació de barreres arquitectòniques, ambdues a petició del Grup Municipal, i la proposta i insistència en l'elaboració d'un reglament de pressupostos participatius, projecte que fins fa poc no se n'han posat els fonaments.

Esquerra Berga dóna un «no tranquil» als pressupostos de l’Ajuntament

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Berga ha explicat en roda de premsa que, a hores d’ara, el sentit del vot de cara als Pressupostos Municipals 2018 és un «no tranquil», com ha dit el regidor Jordi Pujals. Aquesta és la decisió que va prendre el GM i l’Executiva Local Ampliada, en la reunió d’ahir dilluns, a l’espera de si l’equip de Govern del consistori fa el pas – que a hores d’ara no ha arribat – per consensuar els pressupostos. Els motius d’aquesta decisió són diversos. D’una banda, es considera que, a hores d’ara, s’hauria d’estar discutint i treballant pel pressupost de l’any 2019, ja que els pressupostos es portaran al ple 8 mesos després de començar l’any. «Anem amb molt de retard», va dir el regidor Jordi Pujals. D’altra banda, es considera que són uns pressupostos de la CUP i no uns pressupostos de ciutat, ja que no busquen el consens per fer unes propostes representatives, i demostren una falta de diàleg i poca cultura del pacte. Esquerra ha tingut la mà estesa des del minut zero, no ha posat pals a les rodes en el funcionament del dia a dia i ha demostrat sobradament que hi ha la predisposició de treballar conjuntament. A més, es tracta d'uns pressupostos poc transparents i amb manca de dades. Els grups de l'oposició no disposen de totes les dades i informació: ni els pressupostos actualitzats i modificats, amb les subvencions que ja s’han determinat, i tampoc l'estat d'execució fins, almenys, juny de 2018. «Hi falten propostes de ciutat, ho diem des del principi de la legislatura». Finalment, reiterar que Esquerra sempre ha dit que cal aixecar la mirada del dia a dia. Els pressupostos són una oportunitat per dibuixar un horitzó a curt termini, però també a mitjà i llarg, i hi ha una manca de projectes de ciutat. Han tornat a deixar passar una oportunitat. Amb tot, el regidor Jordi Pujals va explicar el sentit del Grup Municipal, de cara als Pressupostos 2018: «Ara com ara, el nostre vot als pressupostos és negatiu, però és un no tranquil.

L’Assemblea d’Esquerra Berga escull Ramon Camps i Garcia com a cap de llista

Ramon Camps i Garcia serà el cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a Berga, per a l’alcaldia de la ciutat, a les Eleccions municipals de l’any 2019. Així ho va decidir, ahir divendres, 13 de juliol, l’Assemblea local, a través del procediment de primàries internes. Els militants del partit van poder exercir el seu vot en la sessió d’aquest òrgan sobirà, després que els dos postulants, Ramon Camps i Garcia i Erminia Altarriba i Gorgas, fessin la presentació de les respectives candidatures. Les intervencions es van fer en l'ordre invers a la presentació dels avals, els militants i simpatitzants van expressar els seus punts de vista i la votació va proclamar al candidat amb més vots, sense computar els vots amb blanc. La participació va ser del 65% de la militància amb dret a vot. El resultat va ser el següent: - Ramon Camps i Garcia: 45,5% dels vots. - Erminia Altarriba i Gorgas: 36,5% dels vots. - En blanc: 18% dels vots. L’alcaldable s’ha escollit a través de procés de primàries internes, de la manera prevista al Capítol I (De l'elecció de la persona cap de llista) del Títol III (Del procés de primàries) del Reglament de les eleccions municipals 2019. Per això, les precandidatures van haver d’estar avalades per un 20% de la militància amb residència al municipi i al corrent de pagament. L’executiva local no va proposar a cap dels dos candidats. L’Assemblea també va ratificar la Comissió electoral local, tal com preveu el Títol II (De la comissió electoral local) del Reglament. Aquesta està formada per la persona cap de llista, Ramon Camps i Garcia, la presidència local, Aleix Camprubí i Pont, i tres persones més, Oriol Ortega i Tous, Marc Pons i Soler i Marc Olonia i Torrentalle, aquesta darrera a proposta del Jovent Republicà de Berga. L'òrgan serà l’encarregat d’elaborar la proposta de llista, així com de vetllar perquè el procediment d’elecció de cap de llista, com també de la resta de la llista, es faci d’acord amb el Reglament i els Estatuts.

ERC Berga farà un acte de reconeixement i memòria a l'alcalde Josep Maria Badia i Sobrevias

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga ha organitzat un acte de reconeixement i memòria històrica sobre la figura de l’alcalde de Berga Josep Maria Badia i Sobrevias, sota el títol Josep Maria Badia i Sobrevias, l’alcalde de Berga afusellat per Franco. Es farà el pròxim dijous, 19 d’abril -coincidint amb la data del seu afusellament-, a les 7 de la tarda a la Sala Casino del Teatre Municipal de Berga. L’acte se centrarà en la figura de l’alcalde, la memòria històrica i el banc d’ADN. El partit considera que es tracta d’una història que part de la ciutadania desconeix i d’una figura a la qual encara no s’han fet els reconeixements necessaris. ERC Berga té l’objectiu que aquest s’allunyi al màxim d’un acte de partit, i passi a ser un acte d’interès general per a tota la ciutadania berguedana. Les xerrades aniran a càrrec de diversos ponents, entre els quals el conseller Carles Mundó, l’historiador Pep Cruanyes i l’impulsor del Banc d'ADN, Roger Heredia, a l’espera de confirmar-ne algun de l’estructura nacional del partit. La periodista Sílvia Culell conduirà l’acte. Durant l’acte es projectarà un documental fet per l’ocasió, amb el mateix títol que la xerrada. El curt està dirigit pel berguedà Carles Seuba, de la productora Finafilms, i té una durada d’uns 12 minuts. Cartell acte de reconeixement i memòria a Josep Maria Badia

ERC Berga escull la nova Executiva Local

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Berga ha escollit, aquest divendres, 17 de març de 2017, en una Assemblea Local, la nova Executiva Local del partit a la ciutat. En l’inici d’aquesta, el president sortint, Jaume Giménez i Palau, ha explicat els motius de la seva dimissió i ha presentat l’Informe de gestió del darrer mandat, que ha estat aprovat per unanimitat. També ha estat avalat per tothom l’Informe econòmic del Secretari de Finances sortint, Joan Ramon Bella i Heras. Posteriorment, l’únic candidat a la Presidència Local, Aleix Camprubí i Pont, ha agraït la tasca feta pel president sortint, ha explicat els motius pels quals es postulava, i ha presentat el Pla de Treball 2017 – 2019 que, entre altres coses, contempla 7 punts principals referents a la gestió interna del partit, 7 punts bàsics de la projecció del partit, a més dels diversos objectius de les secretaries. Del document destaquen diversos aspectes: D’una banda, la nova organització interna, amb la creació de l’Assemblea Local Ampliada, una forma d’organització que es nodrirà dels aspectes positius de l’Executiva Local (la qual a partir estarà més dedicada a qüestions de gestió i serà més operativa, per la qual cosa és també més reduïda) i de l’Assemblea Local, la qual seguirà tenint molta importància per a la Secció Local. Un altre aspecte important que reflecteix és l’objectiu d’aconseguir més i millor comunicació, tant a nivell extern, a través dels mitjans, els actes, etc., com a nivell intern, aconseguint una comunicació fluida entre tots els afiliats. Finalment, cal remarcar l’objectiu del 100% de transparència amb la militància, la qual tindrà l’opció de reclamar totes les informacions que vulguin, i que seran cedides amb facilitats, sempre i quant el partit tingui la potestat de fer-ho. Després de la intervenció del candidat, els militants amb dret a vot i al corrent de pagament que han assistit a l’Assemblea han fet efectiu el seu vot.

Jaume Giménez

Jaume Giménez deixa la presidència local i la plaça de regidor

El Regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de Berga Jaume Giménez va presentar, el passat dimecres, 25 de gener de 2017, la instància per a la renúncia a la seva plaça de regidor al consistori municipal, per motius personals. Aquesta renúncia es farà efectiva un cop hagi passat pel plenari municipal del dijous vinent, 2 de febrer de 2017, on s’acomiadarà del ple i de la ciutadania. Tanmateix, pels mateixos motius, Giménez deixarà la Presidència de la Secció Local d’ERC Berga. En els dies vinents Esquerra Berga seguirà el procediment establert en l’apartat de Baixes i dimissions de l’Executiva Local, establert en el Reglament de règim intern. L’expresident s’acomiadarà de la militància a través d’una carta. L’Executiva Local d’ERC Berga, reunida al dia següent en una reunió ordinària (ja prevista), va lamentar la decisió de Giménez, però la respecta totalment. Alhora, agraeix la feina feta durant aquests anys i li desitja el millor en el seu futur i en els seus projectes, personals, professionals i polítics. La regidora entrant serà Dolors Tous, que va concórrer a les Eleccions Municipals a la ciutat de Berga del passat 2015, en la posició número 4 de la llista d’Esquerra Berga. Tous, qui compta amb tota la confiança per part de l’Executiva Local, serà presentada als mitjans de comunicació en els pròxims dies.