Blanes

Notícia

Lliurament GUARDONS REPUBLICANS BRU CENTRICH 2021

Esquerra Republicana  de Blanes ens complau com cada any a celebrar la Festa Major de Blanes alhora que volem comunicar que el  proper dia 25 de juliol què lliurem els GUARDONS REPUBLICANS BRU CENTRICH

Aquests guardons van néixer el 2017 amb la voluntat de retre homenatge i reconeixement a les persones físiques o jurídiques (entitats, associacions, ONG...) que hagin excel·lit en republicanisme (atenció prioritària al bé comú, a la col·lectivitat, a la societat I les nostres tradicions) apostant pels valors republicans ja sigui en els objectius que s'hagin marcat, o en els procediments que hagin hagut de dur a terme per a la consecució d'aquest objectius. El nom dels Guardons, Bru Centrich, és, de fet, el primer dels homenatges que fem. Bru Centrich, alcalde republicà i militant d'ERC, simbolitza a la perfecció el pont entre les dues Repúbliques, la de 1931 i la que guanyarem l'1 d'octubre. És a ell a qui dediquem els Guardons republicans, a ell i a tota la seva generació. Una generació de dones i homes valents, conseqüents, disciplinats i amants de la societat en què vivien, sempre desitjant que el bé major fos el bé comú. 

En aquesta quarta edició  ERC de Blanes ha decidit: 

Concedir el IV GUARDÓ REPUBLICÀ BRU CENTRICH aquest 2021, a  L’entitat Joaquim Ruyra 

Entitat fundada per un grup de joves de Blanes l’any 1962, Durant  més de 58 anys d’història l’Esbart ha portat les nostres danses arreu de Catalunya I del moltes part del mon. Una entitat que té com a objectiu principal enfortir l’amistat, la unitat i l’afirmació del poble català mitjançant la dansa i conservant el folklore de la nostra Terra. 

Aquest és un dels valors republicans que reconeixem i que ens decidim a atorgar el Guardó. 

És per tant un honor convidar a la ciutadania de Blanes i especialment a totes aquelles persones que sentin que tenen un vincle amb l'ideari d'esquerres i republicà, independentista i que creuen en la justícia social que assisteixin al lliurament dels guardons a l’Esbart Joaquim Ruyra el proper 25 de juliol.

A l'acte intervindran, l’Olga López Colomer com a  presidenta d'Esquerra Republicana de Blanes i tancarà l’acta l’alcalde de Banes l’Àngel Canosa Fernàndez 

Salut i República! 
Que gaudiu de la Festa Major!!