Caldes de Montbui

Notícia

Noves subvencions municipals per fer front a la crisi COVID

Estigueu alerta! Des del passat dijous 25 de març ja es poden demanar les noves subvencions extraordinàries que posa a disposició l’Ajuntament per ajudar a totes aquelles persones, que tenen una activitat econòmica i que estan passant uns moments molt difícils a causa de les restriccions de la pandèmia (que estiguin donades d’alta abans del 13/3/2020).

Així doncs, des de dijous passat i fins al 3 de maig, es poden demanar tres ajudes: amb una dotació de 55.000€ per a les subvencions del 50% de la Taxa de residus comercials (deixalles); un import de 25.000€ per a les subvencions de la Taxa d’ocupació de la Via Pública (terrasses de la restauració) i per un import de 35.000€ i amb una ajuda de 300€ com a màxim, les subvencions que corresponen a les Activitats econòmiques del sector comercial i serveis a les persones. Cap d’elles és excloent, per tant, si es compleixen els requisits, es poden demanar les tres. En total, aquestes primeres 3 línies de subvencions pugen 115.000€.

Les ajudes COVID no s’acaben aquí, aquest ple del mes de març hem habilitat 3 línies d’ajudes més, dues d’elles ja es van donar el 2020, el 50% de la taxa d’ocupació del Centre d’Iniciatives Empresarials (CIE) o les subvencions pel 50% de la taxa d’ocupació de via pública que paguen els marxants del mercat municipal. Destaquem una nova línia destinada als autònoms no societaris sense centre de treball, especialistes com: formadors, tècnics de so, enginyeres... ,etc. En total doncs dedicarem una inversió total de 200.000€.

Per sol·licitar-ho es pot fer presencialment a l’Ajuntament demanant cita prèvia [email protected], 938651440 i telemàticament www.caldesdemontbui.cat/ subvencionscovid.

El juny del 2020 ja vam donar les primeres ajudes que formaven part del primer pla de xoc COVID-19 i juntament amb altres línies, van sumar un total de 500.000€.

El nostre objectiu és allunyar-nos de les retallades que només fan que incentivar la depressió econòmica, i per tant volem ajudar mitjançant la despesa pública i les inversions a reflotar, a donar un punt de suport als sectors de l’economia que han quedat més tocats per la crisi vigent.
Aquest és el nostre pla municipal de recuperació econòmica i així, al costat de la gent, ens en sortirem!

Article publicat al Calderí #80 del dimarts 30 de març de 2021