Caldes de Montbui

Notícia

Creem la Taula intercultural de Caldes de Montbui

L’Ajuntament de Caldes de Montbui presenta un nou espai de participació que vol donar veu a veïns i veïnes de diferents orígens amb l’objectiu de reconèixer la diversitat cultural de la vila.

La regidoria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Caldes de Montbui crea un nou espai de participació per promoure la incorporació de l’enfocament intercultural i el reconeixement de la diversitat que tenim.

El nou espai vol donar veu a veïns i veïnes de diferents orígens per proposar i desenvolupar projectes compartits, amb la finalitat de contribuir a través del diàleg intercultural a la cohesió social i a fer de la nostra vila un model de convivència.

La primera reunió de la Taula Intercultural va tenir lloc el dimecres 14 d’abril amb la participació d’una vintena de veïns i veïnes de diferents orígens. L’alcalde Isidre Pineda i la regidora de Nova Ciutadania, Ángeles Llive, els van donar la benvinguda i els van agrair la seva participació.

Els objectius de la Taula Intercultural són:
  • Transversalitat: Promoure la incorporació de l’enfocament intercultural als diferents espais i esdeveniments del nostre municipi, en el marc dels principis de la interculturalitat: reconeixement de la diversitat, igualtat de drets i equitat, i interacció positiva/diàleg intercultural.
  • Igualtat: Promoure espais de participació en diferents àmbits per tal d’afavorir la igualtat i la inclusió social. Donar a conèixer les i reconèixer la diversitat cultural present al municipi. Sensibilitzar en matèria d’interculturalitat.
Entre els temes que es treballen a la Taula hi ha el de donar a conèixer les nombroses i diverses activitats que s’organitzen a Caldes i incentivar la participació de tots els col·lectius. També es duran a terme activitats per sensibilitzar en matèria d’interculturalitat.

La Taula compta amb la representació de 20 de veïns i veïnes i es reunirà de forma trimestral o segons les necessitats dels projectes que es tirin endavant.
“El nostre municipi és molt acollidor i divers i aquesta diversitat cultural és una riquesa què ens engrandeix com a poble i com a persones” Angeles Llive, regidora de ciutadania
Dades de població

La població total de Caldes de Montbui a gener de 2021 es de 18.003 persones,

Per nacionalitat:
Hi ha 1.501 persones que tenen nacionalitat estrangera (8.3%).
A Caldes hi ha veïns i veïnes de 66 països. Els 10 països d’origen amb més presència a Caldes són: Mali, Marroc, Romania, Pakistan, Colòmbia, Equador, Xina, Hondures, Bolívia i Itàlia.

Per lloc de naixement:
Un 72%  han nascut a Catalunya, un 15% a la resta de l’estat  i un 13%, a l’estranger.

Via Ajuntament de Caldes de Montbui