Caldes de Montbui

Notícia

Ser valents en temps difícils: Isidre Pineda i els projectes que transformaran Caldes de Montbui els propers anys

L’alcalde, Isidre Pineda ha explicat [ahir 26 de maig] en la conferència de meitat de mandat, les accions del govern municipal per plantar cara a la crisi Covid-19 i els principals projectes que transformaran Caldes durant els propers dos anys.

Ser valents en temps difícils és el títol de l’acte que ha protagonitzat l’alcalde Isidre Pineda, i presentat per la regidora i portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana  Núria Carné, aquest vespre a la Plaça Neus Català, davant d’unes vuitanta persones inscrites i just el dia què es compleix la meitat del seu mandat i de l’equip de govern republicà.

En la seva conferència, l’alcalde ha fet una anàlisi de la situació a Caldes de Montbui després de la irrupció de la Covid19 i a les portes de la “nova normalitat”, marcada per una forta crisi social, d’expectatives i econòmica, amb sectors empresarials molt afectats com el termal i dificultats per les hisendes locals.

Caldes afronta la sortida de la crisi amb un projecte polític estable, sòlid i un govern fort. La vila  serà capaç de sostenir la crisi degut al seu model econòmic diversificat i el seu dinamisme i es posicionarà de ben segur com un municipi de referència. Per l’alcalde és fonamental que no es trenqui la cohesió social i ningú quedi enrere i sobretot aixecar la mirada, analitzar el present pensant també en el futur.
“Tornem a viure moments difícils. No podem deixar a ningú enrere. Cal garantir i protegir la cohesió social dels calderins i les calderines. Cal evitar la cronificació social”.
“Són moments per reforçar Governs sòlids que prenguin decisions valentes”.
Isidre Pineda ha posat en valor l’impuls del seu govern de noves polítiques transformadores, d’acció climàtica, igualtat i feminisme, l’aposta per una programació estable i per la constant modernització de l’administració per gestionar amb més eficiència.
“Cal inversió pública. D’aquesta crisi només en sortirem amb més implicació pública. Les administracions han d’assumir la despesa com una responsabilitat col·lectiva. No podem paralitzar l’economia local. Les retallades no són el camí. Malgrat les dificultats, Caldes ha de seguir sent un poble del que sentir-se orgullosos i orgulloses. No podem aturar la millora i transformació contínua de Caldes”.
“Ens en sortirem també amb cultura, recuperant la vida de poble, l’activitat frenètica que tan ens agrada als calderins i les calderines. Hem de reinventar-nos i de repensar moltes activitats adaptades a la post covid.
 
L’alcalde ha enumerat les deu principals accions de govern que s’estan duent a terme:
  1. L’Institut Escola “Calderí Pic del Vent”
  2. El Casal de la Gent Gran amb l’ampliació de les Cases dels Mestres, les obres del qual començaran passat aquest estiu.
  3. Habitatge Públic: Els actuals projectes com l’Habitatge Polivalent (5 nous pisos d'inserció), l’Habitatge per a Joves (8 pisos) i el projecte Cooperatiu (de 18 a 23 habitatges); a més de la declaració d’emergència habitacional i el compromís per la protecció del dret a l’habitatge; i els que s’ha planificat pel futur com les plantes superiors a Can Rius (26 habitatges) i part de l’antiga escola del Carme.
  4. La Revitalització del Nucli Antic, amb un pla específic que es presentarà properament.
  5. Millores a la zona centre i Bugarai: Plaça Catalunya, carrer Sant Pau i Rector Alemany; el nou parc de La Bolera; la connexió del parc de l’Estació amb el parc del Bugarai; i la millora i renovació dels tres parcs públics del barri Bugarai
  6. La millora de les connexions amb entorns de Caldes: Pas soterrat C-59 cap al Cementiri; vial segregat pel Pasqualet
  7. El pla de recuperació cultural de Caldes, cap a una programació Cultural Estable
  8. La nova prefectura de Policia Local amb una nova plaça al davant.
  9. Millores en els equipaments esportius: Pavelló de Hoquei; la gespa del camp de Futbol; la porxada i la pista esportiva al IES Manolo Hugué; els nous vestidors del Pavelló Bugarai...
  10. I les noves polítiques d’acció republicana, ha destacat l’Acció Climàtica (el desplegament de la  nova Oficina d’Acció Climàtica, que promocionarà l’energia verda a nivell local, millorarà l’eficiència dels equipaments municipals) i les polítiques d’Igualtat, Feminisme i LGTBI (el pla d’igualtat, el punt LGTBI, l’urbanisme amb perspectiva de gènere) i el desplegament dels nous espais de participació com la Taula Intercultural.
Finalment, l’Isidre Pineda ha agraït als companys/es de Consistori el seu suport “un equip unit, amb un potencial enorme”, a la Secció Local d’ERC “que representa els nostres ideals i els nostres anhels! amb qui no només compartim idees, també compartim amistat” i a la seva família.
“No passarem a la història per ser el millor Govern de la història. La història ens recordarà per ser aquells que vam entomar i plantar cara al COVID”.
“Estem decidits a deixar, malgrat tot, un poble millor del que era Caldes de Montbui el 2019. Apostem per la transformació continua”.
#SerValentsEnTempsDifícils  #CaldesDeMontbui

Enllaç del vídeo de la conferència: https://www.youtube.com/watch?v=_19p_B-rsBg