Caldes de Montbui

Notícia

Ser valents en temps difícils

[ARTICLE] Isidre Pineda i Moncusí. Alcalde de Caldes de Montbui. Comencem un nou curs polític. Som ja a la segona meitat de la legislatura i arribem a la part més transcendental del mandat. És hora de recollir els fruits de tot allò que hem sembrat els dos darrers anys i que la pandèmia ha intentat impedir amb la seva irrupció sobtada. A ningú se li escapa però que l'escenari polític no està sent gens fàcil: malgrat tot, l'esclat de la COVID-19 no serà excusa per abandonar els objectius polítics que vam prometre. Sempre hem de seguir treballant, malgrat les dificultats, per deixar un poble fins i tot millor del que vam trobar.
 
Ja sabem que aquesta serà una fita que haurem d'aconseguir gestionant en paral·lel les necessitats que genera la imprevisible realitat post pandèmia. És evident que en dos anys han passat coses que mai hauríem imaginat, i per això ha estat necessari tenir cintura per adaptar el projecte municipal a la nova realitat de crisi socioeconòmica. En aquest sentit crec que hem d'aprendre del que va passar ara fa 10 anys a l'anterior crisi, procurant no cometre els mateixos errors que llavors. És per això que a Caldes de Montbui plantegem un escenari municipal on les retallades no són cap opció possible per sortir de la recessió. La direcció és precisament la contrària: a través d'una gestió econòmica acurada i de la màxima eficiència dels recursos municipals procurarem seguir actuant com a motor de transformació i de dinamització de l'economia local.
 
Apostem per la millora contínua de la nostra vila i per això seguirem fent inversió en diferents àmbits estratègics: el nou casal per a la gent gran a l'ampliació de les Cases dels Mestres; l'impuls dels nous habitatges socials, cooperatius i per a joves; la reformada plaça Catalunya i els carrers del seu entorn; la nova prefectura de policia; les reformes dels pavellons i equipaments esportius o el tan esperat institut escola "Calderí - Pic del Vent".
 
Aquests són els projectes més emblemàtics en els que centrarem els esforços dels pròxims mesos, sense oblidar-ne molts d'altres rellevants com el nou parc al barri de la Bolera o el pla de dinamització del Nucli Antic que inclogui el recentment adquirit Col·legi del Carme com a nou equipament municipal.
 
Paral·lelament a tota aquesta tasca en la que esperem seguir posicionant Caldes com a municipi referent al Vallès i rodalies, no deixarem passar l'oportunitat d'alinear l'impuls municipal amb la nova Generalitat Republicana. En aquest sentit l'Acció Climàtica i la Igualtat, el Feminisme i les polítiques LGTBIQ+ seguiran sent dues prioritats que definiran el tarannà del Govern Municipal fins a l'últim dia.
 
Si Caldes va ser capaç de superar la darrera crisi més reforçada com a poble (no sense esforços), estic convençut que aquest cop també ho aconseguirem.
Tenim per davant molta feina que encarem amb responsabilitat i esperança: és hora de ser valents en temps difícils!
 
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui