Caldes de Montbui

Notícia

Resum de l'any 2021 en 12 titulars

Fem un repàs als projectes més rellevant de l’acció de govern d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Caldes de Montbui durant durant el 2021, amb 12 en titulars, enllaçant amb les vídeo-notícies de vo televisió:

 
 1. Adjudicada la redacció del projecte constructiu de l’Institut escola el Calderí - Pic del Vent. Es preveu que les  obres comencin a mitjans d’aquest any.
 2. En marxa les obres d’ampliació de “les cases dels mestres”. Acollirà el nou Casal de la Gent Gran, oferirà més espai per l’Escola d’Adults, el Centre de formació Ocupacional i per reubicar l’Espai d’Entitats i el Centre Obert.
 3. Augmenta el parc d’habitatge públic amb tres nous projectes. Són els 5 nous habitatges d’inserció a la reconvertida sala polivalent, el projecte d’habitatges per joves -8 pisos de lloguer social-  i el projecte d’habitatge cooperatiu al polígon la salut en una sessió d’us de sòl.
 4. L’Escola de Carme ja és un nou espai municipal, un pas important per la revitalització del nucli antic.
 5. La reforma de la plaça Catalunya, del carrer Sant Pau i del carrer Rector alemany continua la transformació de la zona centre. La consellera Vilagrà, l’alcalde i representats de la cultura i la societat calderina inauguren  la plaça Catalunya i la re-urbanització dels carrers adjacents què milloren l’eix cívic calderí en matèria de mobilitat, fent-lo més accessible, sostenible i segur.
 6. Connectem els entorns de Caldes: Un nou vial per a vianants permet connectar el nucli urbà del municipi, des del passeig del Remei fins al camí de Foment i ja han començat les obres del pas inferior de la C-59, a l’alçada del Cementiri. Amb el pas soterrat de la C-59 cap el Cementiri resoldrem problemes de seguretat històrics. El vial segregat cap el Pasqualet connecta el nucli urbà amb el Camí de les Llambordes.
 7. L’èxit de la Diada de Sant Jordi,  la programació del “Bombolles d’estiu”, la tornada de l’Escaldàrium i la Festa Major amb formats adaptats al context pandèmic recuperen/ fan reviure la cultura a Caldes. La nova web Caldescultura.cat vol convertir-se en el punt de trobada i difusió de tot el sector cultural del municipi.
 8. Aprovada inicialment la nova comissaria de la Policia Local. Construirem una nova prefectura de policia local i arranjarem la zona amb una nova plaça.                  
 9. S’enllesteixen les obres de reforma del pavelló Torre Roja i els nous vestidors del pavelló Bugarai.
 10. Aprovem el Pla d’Acció Climàtica: obrim l’Oficina d’Acció Climàtica i la CEL, la Comunitat Energètica Local, agafa velocitat de creuer
 11. Despleguem el Servei d’Atenció Integral LGTBIQ+ SAI a Caldes de Montbui
 12. Donem nom de dona a tres nous espais del municipi. Llum verda per posar nom a una plaça, el mirador d’Elisabeth Eidenbenz, el passatge de les Bruixes, i la Plaça de Neus Català i Pallejà amb la qual Caldes homenatja els 12 calderins deportats als camps nazis.