Caldes de Montbui

Notícia

La pandèmia no ens ha aturat, ni ens aturarà!

Deixem enrere un any complex durant el qual hem fet un gran esforç molt com a societat per deixar enrere la pandèmia. Tenim clar que ho haurem de seguir fent durant el 2022 convençuts que malgrat les dificultats tindrem la capacitat de continuar avançant com a poble. L’any que tot just comença promet ser intens i emocionant: és el moment de recollir els fruits de molta feina feta en aquest punt ja avançat del mandat municipal.

“Malgrat les dificultats tindrem la capacitat de continuar avançant com a poble”

En aquest sentit, el 2022 serà l’any del nou Casal per a la Gent Gran a l’ampliació de les Cases dels Mestres, una de les actuacions més rellevants de tota la legislatura i que ha de contribuir a jugar un paper encara més clau en la dinamització de la gent gran activa de Caldes. Aquest també ha de ser un any decisiu per a l’Institut Escola “Calderí-Pic del Vent”. Després de 15 anys de barracons i d’un projecte educatiu inacabat, l’Ajuntament serà l’encarregat de començar les obres del futur equipament, mentre el departament d’Educació de la Generalitat impulsa la fusió dels dos centres. 

D’altra banda, serà el moment d’acabar el pas soterrat de la C-59 que connecti el nucli urbà amb l’entorn del Cementiri i els barris extra urbans, una actuació molt esperada des del punt de vista de la mobilitat sostenible i segura. Enguany també ha de ser el moment de culminar els projectes de foment de l’habitatge públic: els 5 nous pisos de la reconvertida sala polivalent (amb les obres ja gairebé acabades), els 8 per a joves que esperem tenir acabats a finals d’any i els més de 20 habitatges cooperatius que es troben en fase d’adjudicació.

El 2022 també ha de ser l’any en què Caldes faci un pas important en la lluita contra el canvi climàtic. El març de 2022 entrarà en funcionament la Comunitat Energètica Local (la CEL), en la que promet ser l’aposta més transformadora del Govern Municipal per empoderar a la ciutadania a través de l’energia verda. I tot sense deixar de banda altres projectes destacats com el nou parc de la Bolera, el local social de Can Valls, la reforma dels parcs del Bugarai o la construcció del futur tanatori de Caldes, impulsat des de Santa Susanna.

I tot això ho farem enviant un missatge molt clar que contribueixi a més a la recuperació socioeconòmica: a Caldes de Montbui la pandèmia no ens ha aturat. Ni ens aturarà. Representem un ajuntament compromès amb un projecte de poble definit, i ens sentim valents i valentes per continuar treballant amb passió per la vila que estimem.

Isidre Pineda. Alcalde de Caldes de Montbui
10.01.2022