Caldes de Montbui

Notícia

La secció local de Caldes de Montbui es desplaça en bloc a l'acte central de campanya a la comarca

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va explicar ahir al vespre, en un míting a Mollet del Vallès, que la millor forma de defensar els interessos dels catalans, davant la majoria absoluta del PP, és votant la coalició independentista. 'El senyor Duran i Lleida ha engegat una campanya aquesta darrera setmana demanant que el votem per dignitat nacional. Però com defensarà la dignitat nacional catalana amb un Govern de concentració nacional espanyola? És que el PP i el PSOE han defensat mai els interessos de Catalunya?', argumentava Junqueras.

'Si algú creu que ha d'anar a votar per dignitat nacional, prego, demano i gairebé exigeixo que no voti el senyor Duran i Lleida, perquè per dignitat nacional no es pacta la liquidació de Televisió de Catalunya amb el PP, ni s'aproven els pressupostos del Govern i els de la Diputació de Barcelona amb el PP', afegia Junqueras.

El president republicà ha prosseguit: 'En Duran i Lleida diu que vol tornar fer el pacte del Majestic amb el PP, malgrat que va produir la major concentració de poder econòmic i financer a Madrid, i malgrat que va culminar la construcció de l'Espanya radial. Això és defensar els interessos de Catalunya? S'ha acabat l'època de negociar competències que després ens treuen els seus tribunals. L'única manera de defensar els interessos dels catalans és plantant-nos democràticament a Madrid'.

'Fa molts anys que els independentistes treballem per generar consensos, i aquesta és la concentració que el país necessita, no pas cap altra', concloia Junqueras.

Per la seva banda, el portaveu de Reagrupament, Ignasi Planas, sostenia que defensar la independència és reivindicar el dret a tenir un futur: 'ERC i Reagrupament continuarem lluitant junts fins aconseguir la independència'.

L'alcalde de Caldes de Montbui i vicesecretari general d'Internacional i Relacions Institucionals d'ERC, Jordi Solé, també va participar a l'acte amb afirmacions punyents: 'Els diputats independentistes aniran a Madrid a explicar que els catalans marxem de l'Estat, perquè si continuem sent una comunitat autònoma, no ens en sortirem'. 'Volem crear una república europea avançada, amb una educació excel·lent i amb virtut cívica', afirmà Solé.